Nya serier och filmer på Disney+ i mars 2022y

Moon Knight säsong 2 – detta vet vi

  • Disney+
Filmtopp
Uppdaterad 05 maj 2022 kl. 18:05 | Publicerad 04 maj 2022 kl. 20:05

Blir det en andra säsong av Moon Knight?

Disney+ "Moon Knight" – MCU-serien med Oscar Isaac i huvudrollen – har gått i mål med sin första säsong. Har du sett samtliga sex avsnitt är du säkerligen nyfiken på om det blir en fortsättning eller ej. Filmtopp har försökt ta reda på hur det ligger till med den saken.

"Moon Knight" är Marvelserien om Steven Grant/Marc Spector (Oscar Isaac), en (två?) individ som har dissociativ identitetsstörning. För att göra honom ännu mer komplicerad är han dessutom den egyptiska månguden Khonshus avatar på jorden. Tack vare Khonshu kan Steven/Marc framkalla en dräkt med magiska krafter, som förvandlar honom till Moon Knight.

Under den första säsongens sex avsnitt fick vi följa Oscar Isaacs karaktär i sin kamp med sina olika identiteter och mot Arthur Harrow (Ethan Hawke) – Khonshus tidigare avatar som nu försöker väcka en annan egyptisk gud till liv. Lyckas Harrow hotas stora delar av mänskligheten.

Den stjärnspäckade MCU-seriens första säsong gick i mål med sitt sjätte avsnitt den 4 maj, vilket givetvis får oss att fundera över om även en andra säsong är på gång?

När kommer Moon Knight säsong 2?

I skrivande stund har Marvel eller Disney+ inte meddelat om Moon Knight är avslutad efter den första säsongen eller inte. Det är också svårt att förutspå vad planen för den nya superhjälten är framöver.

En sak verkar dock klar, och det är att vi kommer att få se Moon Knight igen framöver. Har du sett den första säsongens sista avsnitt är du väl medveten om att det öppnades en dörr för Oscar Isaac att fortsätta spela rollen som Moon Knight. Huruvida det blir i en andra säsong av serien eller i något annan MCU-projekt återstår att se. Det är inte ovanligt att superhjältarna i Marvels filmuniversum hälsar på i varandras serier/filmer, och så kan det mycket väl bli för Moon Knight.

Inte ens Mohamed Diab, en av seriens regissörer och exekutiva producenter, säger sig veta vad som väntar härnäst för Moon Knight.

– Vi vet inte om det blir en till säsong, säger Diab till Deadline. Jag hålls i mörkret, precis som fansen.

Vi räknar alltså med att vi kommer att få se mer av Moon Knight framöver, men det är för tidigt att säga i vilket format.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL