Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
JUST NU: Disney+ världens största streamingtjänst

JUST NU: Disney är störst i streamingvärlden

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 augusti 2022

Seglar redan förbi Netflix

I en ny kvartalsrapport framkommer det att Disney har ökat sin användarbas med 14,4 miljoner nya abonnenter. Detta innebär att bolaget seglar förbi Netflix och leder streamingkriget.

Med Disneys streamingtjänser, inte minst Disney+, som fortsätter att lanseras runt om i världen har de på rekordsnabb tid blivit störst i branschen. Några betydelsefulla faktorer har givetvis varit det höga nostalgivärdet i bolagets utbud, det låga priset och att streamingtjänsten har exklusivitet på Star Wars så väl som MCU.

Medan Netflix har redovisat användartapp i båda sina senaste kvartalsrapporter, kan Disney redovisa en tillväxt 14,4 miljoner abonnenter på endast tre månader tid.

Ställningen mellan de båda aktörerna är samtidigt hårfin. Disney har nu 221 miljoner prenumeranter mot Netflix 220,7 miljoner prenumeranter.

Disney+ höjer priserna och inför reklam

Frågan är om Disney kommer att ha fortsatt vind i seglet efter årsskiftet. Tidigare i dag kunde vi rapportera att de planerar att införa reklam på streamingtjänsten och införa en 34 procent dyrare, reklamfri abonnemangsform.

Även Netflix ska visa reklam, men det blir istället på ett billigare abonnemangsalternativ. Hur dessa olika tillvägagångssätt slår hos kunderna i en nedåtgående, global ekonomi, återstår att se.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL