Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Disney+ blir dyrare och inför reklam

Disney+ inför reklam - 34 procent dyrare för att slippa avbrotten

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 augusti 2022

I december börjar Disney pumpa upp priserna

Kanske inte helt oväntat planerar nu Disney att höja priserna för sin streamingtjänst Disney+. Men den som vill slippa reklam på tjänsten måste uppgradera till ett premiumkonto.

Disney+ har på relativt kort tid slagit sig in och tagit över streamingmarknaden. Enligt nya uppgifter har tjänsten nu seglat förbi Netflix i antalet prenumeranter och blivit störst i världen.

Frågan är om dessa framgångar kommer att kvarstå efter årsskiftet. Enligt The Hollywood Reporter planerar Disney att både höja priset på sitt abonnemang och att införa reklam på tjänsten.

Premiumkonto nödvändigt för att undvika reklamavbrott

Den som vill behålla tjänsten till samma pris som den ligger på i dag, får helt enkelt stå ut med reklamavbrott i sitt film och serietittande. För att undvika annonserna behövs ett premiumkonto. Exakt hur mycket reklamtid det rör sig om, är ännu inte officiellt.

Ökning med 34 procent

Vad exakt priserna kommer att landa på här i Sverige i vet vi inte, men i USA kostar ett konto i dag 7,99 dollar i månaden medan premiumkontot uppges kosta 10,99 dollar/mån. Den som även vill ha tillgång till Hulu, får betala 13,99 dollar/mån.

Sett till de rapporterade priserna blir den nya, reklamfria abonnemangsformen cirka 34 procent dyrare än standardabonnemanget. 

Sett till rådande ekonomi och världsläge återstår det att se om Disney lyckas behålla ledningen i streamingkriget efter årsskiftet.

NÄSTA ARTIKEL