I sommar återupplivas "Futurama" på Hulu och Disney+

I sommar återupplivas klassiska Futurama på Hulu och Disney+

  • Disney+
Moa  Andersson
Uppdaterad 10 februari 2023 kl. 09:02 | Publicerad 02 februari 2023 kl. 15:02

Futurama – återupplivade pizzabudet Phili Fry återvänder

Det 25-åriga återupplivade pizzabudet Phili Fry återvänder i sommar till Hulu och Disney+ i ny säsong av "Futurama". Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, som man säger.

Just nu arbetar 20th Television Animation på en ny säsong av Matt Greoning och David X. Cohens briljanta, omstörtande animerade sci-fi-komedi Futurama. Serien kommer återvända med 20 nya avsnitt på Hulu i USA och Disney+ runt omkring världen, vilket vi kunde rapportera redan förra året. Nu ser det ut som om vi kommer få ta del av den nya säsongen till sommaren.

Det är Lauren Tom, skådespelaren bakom rösten till karaktären Amy, som avslöjar på sin Twitter att serien förväntas ha premiär till sommaren.

– De nya avsnitten borde släppas någon gång i sommar, svarar Lauren Tom en otålig följare.

Futurama handlar om Phili Frys (Billy West) liv, en 25-årigt pizzabud som av misstag fryser sig själv den 31 december 1999 och vaknar upp 1 000 år senare. Han får en nystart i livet och en "mångfaldig" ny grupp vänner, inklusive Leela (Katey Segal), en tuff men härlig enögd utomjording. Men han finner även vänskap i Bender, en robot som både har mänskliga egenskaper och brister.

Futurama återvänder med en ny säsong
Foto: 20th Television

Futurama – unik serie sett till historien

Futurama sändes för första gången på FOX 1999-2003 och kom tillbaka 2007 med fyra DVD-filmer. Vidare sändes dessa filmer som 30-minutersavsnitt på Comedy Central. Baserat på deras framgångar beställde Comedy Central nya säsonger av serien, som gjorde en triumferande återkomst i tv i juni 2010.

Sett till historien är Futurama den andra serien som går tillbaka i produktion baserat på styrkan i dess DVD-försäljning och upprepade sändningar på kabel. 

Futurama
Foto: 20th Television

Återupplivade serien är en storvinnare

Under sin livstid har Futurama vunnit sex stycken Emmy Awards inkluderat två enastående animerade program, sju Annie Awards, två Environmental Media Awards och två Writer's Guild of America Awards.

Under sina sju säsonger, som stäcker sig över två decennier, producerades 140 originalavsnitt där det sista sändes den 4 september 2013.

Futurama är tillgänglig att streama på Hulu i USA och på Disney+ runt om i världen. I sommar ser serien ut att återupplivas igen på streamingtjänsterna. Lauren Tom som avslöjade nyheten är dessutom med i en annan animerad klassiker, "King of the Hill", som snart får nytt liv på Hulu.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL