Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Svenskarnas 10 mest sedda filmer just nu

Svenskarnas 10 mest sedda filmer just nu

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 januari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 januari 2023

Succén fortsätter för Östlund och Triangle of Sadness

Varje vecka sammanställer Digifilmlistan de 10 mest hyrda och köpta filmerna online. Klicka på en titel för att läsa mer om filmen!

Filmtopps Youtube

Här är veckans stora favoriter:

  1. Triangle of Sadness (2)
  2. Där kräftorna sjunger (1)
  3. Top Gun: Maverick (3)
  4. Bränn alla mina brev (4)
  5. Smile (5)
  6. Kärleksbevis (NY)
  7. Bullet Train (Åter)
  8. Jurassic World Dominion (10)
  9. Avatar (8)
  10. Beast (9)

Föregående veckas placering i parentes.

Tankar om veckans lista:

Vecka 4: Framgångståget fortsätter för Ruben Östlund och hans Triangle of Sadness. Faktum är att det till och med skruvat upp tempot. Filmen har hyllats rejält i flera månader, men förra veckan nådde den nya nivåer med storslam på Guldbaggegalan följt av Oscarsnomineringar i det tre tunga kategorierna Bästa film, Bästa regi och Bästa originalmanus. Som om inte det vore nog letar sig filmen nu också upp på toppen av Digifilmlistan.

Triangle of Sadness tar sig förbi Där kräftorna sjunger, som har dominerat på topplistan de senaste veckorna. Bakom sig i den absoluta toppen har man också den eviga favoriten Top Gun: Maverick.

Två nykomlingar har hittat in på Digifilmlistan denna veckan: återvändaren Bullet Train och det svenska dramat Kärleksbevis, med Rolf Lassgård i en av huvudrollerna.

Övriga filmer på veckans topplista är Bränn alla mina brev, Smile, Jurassic World: Dominion, Avatar och Beast. De två filmer som fått tacka för sig är Knives Out och Nope.

Delar du inte samma smak som svenskarna som köper och hyr film digitalt? Då kanske du kan hitta något för dig bland årets bästa filmer istället.

Kort om Digifilmlistan

Listan baseras på digitala köp- och hyrtransaktioner under en sjudagarsperiod från följande plattformar; Apple TV App, Blockbuster, SF Anytime och Viaplay, med support från samtliga stora filmstudios i regionen, inklusive NBCUniversal, Nordisk Film, SF Studios, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Company och Warner Bros. Entertainment.

– Vi hoppas kunna lära av, och bygga på, den framgång som Official Film Chart har haft i Storbritannien genom att anpassa den till de nordiska länderna. Skapandet av Digifilmlistan stärker ytterligare våra gemensamma ansträngningar för att växa den digitala marknaden genom att uppmärksamma de största försäljningsframgångarna varje vecka. Det här initiativet är också ett annat sätt att belysa de många fördelarna med att köpa och hyra film digitalt, från det stora utbudet som finns tillgängligt till enkelheten och flexibiliteten som formatet erbjuder konsumenterna. Mitt hopp är att, genom en veckovis topplista, inspirera flera konsumenter att ta steget in i denna växande marknad, säger Johan Mannerhill, DEGN Styrelseordförande och Managing Director Nordic på Warner Bros.

NÄSTA ARTIKEL