Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Svenskarnas 10 mest sedda filmer just nu

Svenskarnas 10 mest sedda filmer just nu

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 januari 2022

Hela fem nykomlingar på veckans lista!

Varje vecka sammanställer Digifilmlistan de 10 mest hyrda och köpta filmerna online. Klicka på en titel för att läsa mer om filmen!

Filmtopps Youtube

Här är veckans stora favoriter:

  1. Bond - No Time to Die
  2. Spider-Man: Far From Home
  3. Eternals
  4. Encanto
  5. Paw Patrol: Filmen
  6. Sing
  7. The Father
  8. Pleasure
  9. Bröllop, begravning och dop - filmen
  10. The Courier

Tankar om veckans lista:

Vecka 3: Det är fortsatt No Time to Die och Spider-Man: Far From Home som ockuperar de två topplaceringarna på Digifilmlistan. Bakom dem har det dock hänt en hel del. Marvel-filmen Eternals letar sig in på en tredjeplats och de animerade filmerna Encanto och Paw Patrol: Filmen klättrar upp till fjärde- respektive femteplats. De följs dessutom av ännu en animerad barnfilm i form av Sing, som sannolikt tagit sig in på listan tack vare att Sing 2 gått upp på bio.

På topplistans resterande platser hittar vi ständigt närvarande The Father, följt av den suveräna svenska filmen Pleasure, som har hittat in på listan. Plats nio och tio innehas av Bröllop, begravning och dop - filmen och The Courier.

Anmärkningsvärt med veckans lista är att den danska Oscarsvinnaren En runda till halkat ur topp 10 efter vad som känns som en evighet på topplistan. Vi får se om den lyckas leta sig tillbaka till toppen nästa vecka...

Delar du inte samma smak som svenskarna som köper och hyr film digitalt? Då kanske du kan hitta något för dig bland årets bästa filmer istället.

Kort om Digifilmlistan

Listan baseras på digitala köp- och hyrtransaktioner under en sjudagarsperiod från följande plattformar; Apple TV App, Blockbuster, SF Anytime och Viaplay, med support från samtliga stora filmstudios i regionen, inklusive NBCUniversal, Nordisk Film, SF Studios, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Company och Warner Bros. Entertainment.

– Vi hoppas kunna lära av, och bygga på, den framgång som Official Film Chart har haft i Storbritannien genom att anpassa den till de nordiska länderna. Skapandet av Digifilmlistan stärker ytterligare våra gemensamma ansträngningar för att växa den digitala marknaden genom att uppmärksamma de största försäljningsframgångarna varje vecka. Det här initiativet är också ett annat sätt att belysa de många fördelarna med att köpa och hyra film digitalt, från det stora utbudet som finns tillgängligt till enkelheten och flexibiliteten som formatet erbjuder konsumenterna. Mitt hopp är att, genom en veckovis topplista, inspirera flera konsumenter att ta steget in i denna växande marknad, säger Johan Mannerhill, DEGN Styrelseordförande och Managing Director Nordic på Warner Bros.