Nu på bio

Det senaste på biofronten!

A Quiet Place II

Svenskarnas 10 mest sedda filmer just nu

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 september 2021

En runda till petad från tronen

Varje vecka sammanställer Digifilmlistan de 10 mest hyrda och köpta filmerna online. Klicka på en titel för att läsa mer om filmen!

Här är veckans stora favoriter:

  1. En runda till
  2. A Quiet Place Part II
  3. Godzilla vs. Kong
  4. Vitt skräp
  5. Infinite
  6. Let Him Go
  7. Rättfärdighetens ryttare
  8. En pudel i flocken
  9. The Conjuring: The Devil Made Me Do It
  10. Space Jam: A New Legacy

Tankar om veckans lista:

Hela fyra filmer har blivit ersatta på Digifilmlistan sedan förra veckan. Vi hittar bland annat två återvändare i Godzilla vs. Kong och The Conjuring: The Devil Made Me Do It, men också två filmer som tar sig in på topp 10 för första gången. Det är den svenska filmen Vitt skräp, med Ola Rapace i huvudrollen, som tar sig in på en fjärdeplats. Vitt skräp får sällskap av sjätteplacerade Let Him Go bland färskingarna på listan. 

Storhetstiden för den danska dundersuccén En runda till såg förra veckan ut att vara över, då filmen efter flera veckors topplaceringar halkade ner till en sjätteplats – men icke, nu har den åter tagit över platsen som den film som flest hyr eller köper digitalt. Förra veckans etta, A Quiet Place Part II hittar vi numera på andraplatsen.

Delar du inte samma smak som svenskarna som köper och hyr film digitalt? Då kanske du kan hitta något för dig bland årets bästa filmer istället.

Kort om Digifilmlistan

Listan baseras på digitala köp- och hyrtransaktioner under en sjudagarsperiod från följande plattformar; Apple TV App, Blockbuster, SF Anytime och Viaplay, med support från samtliga stora filmstudios i regionen, inklusive NBCUniversal, Nordisk Film, SF Studios, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Company och Warner Bros. Entertainment.

– Vi hoppas kunna lära av, och bygga på, den framgång som Official Film Chart har haft i Storbritannien genom att anpassa den till de nordiska länderna. Skapandet av Digifilmlistan stärker ytterligare våra gemensamma ansträngningar för att växa den digitala marknaden genom att uppmärksamma de största försäljningsframgångarna varje vecka. Det här initiativet är också ett annat sätt att belysa de många fördelarna med att köpa och hyra film digitalt, från det stora utbudet som finns tillgängligt till enkelheten och flexibiliteten som formatet erbjuder konsumenterna. Mitt hopp är att, genom en veckovis topplista, inspirera flera konsumenter att ta steget in i denna växande marknad, säger Johan Mannerhill, DEGN Styrelseordförande och Managing Director Nordic på Warner Bros.