Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Svenskarnas 10 mest sedda filmer just nu

Svenskarnas 10 mest sedda filmer just nu

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 augusti 2022

Gyllenhaal tar sig in på listan

Varje vecka sammanställer Digifilmlistan de 10 mest hyrda och köpta filmerna online. Klicka på en titel för att läsa mer om filmen!

Filmtopps Youtube

Här är veckans stora favoriter:

  1. The Lost City (1)
  2. Morbius (2)
  3. Uncharted (4)
  4. Sonic the Hedghog 2 (3)
  5. Ambulance (Ny)
  6. Utvandrarna (7)
  7. Jag är Zlatan (Åter)
  8. Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter (5)
  9. Moonfall (8)
  10. Dog (6)

Föregående veckas placering står utskrivet i parentes.

Tankar om veckans lista:

Vecka 31: Svenska folket håller fast vid sina favoriter under ännu en vecka. I toppen av Digifilmlistan är det ytterst lite som har hänt sedan senaste uppdateringen. The Lost City sitter kvar på förstaplatsen, följt av Morbius. Bakom sig har de dessutom förra veckans trea och fyra, Sonic the Hedgehog 2 och Uncharted, som bara bytt plats med varandra till denna veckan.

Andra bekantingar på topplistan denna veckan är Utvandrarna (6), Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter (8), Moonfall (9) och Dog (10). Det innebär att vi har två nykomlingar på veckans lista.  Jag är Zlatan är tillbaka på listan igen, men vi har också en helt färsk nykomling i form av Ambulance med Jake Gyllenhaal i huvudrollen.

De två filmerna som har fått lämna plats för nykomlingarna är Marry Me och House of Gucci.

Delar du inte samma smak som svenskarna som köper och hyr film digitalt? Då kanske du kan hitta något för dig bland årets bästa filmer istället.

Kort om Digifilmlistan

Listan baseras på digitala köp- och hyrtransaktioner under en sjudagarsperiod från följande plattformar; Apple TV App, Blockbuster, SF Anytime och Viaplay, med support från samtliga stora filmstudios i regionen, inklusive NBCUniversal, Nordisk Film, SF Studios, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Company och Warner Bros. Entertainment.

– Vi hoppas kunna lära av, och bygga på, den framgång som Official Film Chart har haft i Storbritannien genom att anpassa den till de nordiska länderna. Skapandet av Digifilmlistan stärker ytterligare våra gemensamma ansträngningar för att växa den digitala marknaden genom att uppmärksamma de största försäljningsframgångarna varje vecka. Det här initiativet är också ett annat sätt att belysa de många fördelarna med att köpa och hyra film digitalt, från det stora utbudet som finns tillgängligt till enkelheten och flexibiliteten som formatet erbjuder konsumenterna. Mitt hopp är att, genom en veckovis topplista, inspirera flera konsumenter att ta steget in i denna växande marknad, säger Johan Mannerhill, DEGN Styrelseordförande och Managing Director Nordic på Warner Bros.

NÄSTA ARTIKEL