Mufasa och Simba i Lejonkungen från 2019. Foto: Disney.

Disney presenterar Lejonkungen 2: "Mufasa: The Lion King"

10 september 2022 kl. 20:09

Allt vi vet om den nya filmen

"Lejonkungen 2" har fått sin officiella titel "Mufasa: The Lion King" och i den uppges vi följa Mufasa från en ung ålder tills dess att han blir kung.

Vi har nu fått veta att efterlängtade uppföljaren på Disneys live action-remake av Lejonkungen heter Mufasa: The Lion King. Filmen är en prequel till live action-versionen som släpptes 2019. 

Remaken, som regisserades av Jon Favreau (The Mandalorian), gjorde storslagen succé ekonomiskt med en vinst på hela 1,66 miljarder dollar. Den fick däremot inget varmt mottagande av kritikerna som i snitt tilldelade den svala betyg. Det återstår att se ifall Mufasa: The Lion King kan vinna över sina tvivlare. Filmen har sin premiär någon gång 2024. 

Disney presenterar Lejonkungen 2: "Mufasa: The Lion King"
Foto: Disney.

Än så länge vet vi inte vad filmen kommer att handla om i detalj, men enligt fleras uppgifter kommer den att följa en yngre Mufasa under åren han formas för att en dag kunna bli kung. Aaron Pierre och Kelvin Harrison Jr. gör rösterna till nyckelkaraktärerna Mufasa och Scar. Manuset till filmen är skrivet av Jeff Nathanson (Catch Me If You Can) och den Oscarsbelönade regissören Barry Jenkins (Moonlight, If Beale Steet Could Tak) ställer sig bakom kameran.

Se Twitter-inlägget där Disney presenterar Lejonkungen 2: "Mufasa: The Lion King":

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL