Den stora Elrond-twisten som väntar i Maktens Ringar?

Den stora Elrond-twisten som väntar i Maktens Ringar?

  • Amazon Prime
Filmtopp
10 september 2022 kl. 17:09

Hur mycket vet vi egentligen om alven?

Har skaparna bakom "Sagan om Ringen: Maktens Ringar" planerat en stor Elrond-twist? Filmtopp har fått in tipset att kolla upp hans bakgrund närmare...

Alvledaren Elrond är en av Sagan om Ringen-filmernas mest berömda karaktärer och han har även en plats i Maktens Ringar, som visar sig vara större än i filmerna. Men trots detta, hur mycket vet vi som inte läst böckerna egentligen om honom? 

Det kan nämligen vara som så att vi väntar oss en rejäl twist runt Elrond, som i serien driver på sina egna äventyr. 

Den stora Elrond-twisten som väntar i Maktens Ringar?

Den stora Elrond-twisten som väntar i Maktens Ringar?
"Sagan om Ringen: Maktens Ringar". Foto: Amazon Prime Video.

Varning för eventuella spoilers!

För att förklara den eventuella knorren gällande Elrond måste vi lägga ihop det vi lärt oss från J.R.R. Tolkiens böcker. Vill du undvika en potentiell spoiler råder vi dig att stanna här och hitta en annan av våra artiklar att läsa.

Mer läsning:

Som många av oss känner till fanns det en tid i Midgård när det existerade fler än endast en övermäktig ring. Tre av dem, Nenya, Narya and Vilya, tilldelades då alverna. Enligt böckerna fanns det en ledare från Eregion vid namn Celebrimbor, som följer med Elrond till Khazad-dûm i inledningen på Maktens Ringar, som smed ringarna i hemlighet för att Saurons ondska inte skulle smitta av sig på dem. Men när Eregion senare utplånades av den ondskefulla härskaren, tilldelades alven Gil-Galad ringen Vilya. Därefter hamnade den i händerna på Elrond, som skulle komma att bära den under både den andra och tredje tidsåldern. Den var känd som Safirringen (även kallad ”Den blå ringen” eller ”Luftringen”). 

Hur nära det här ligger i tiden för Maktens Ringar är bortom vår expertis, men något säger oss att vi väntar oss en stor twist runt Elrond, som kan komma att bli avgörande för våra huvudkaraktärers öden. 

”Sagan om Ringen: Maktens Ringar” streamar nu på Amazon Prime Video.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL