Joker

BEKRÄFTAT: Stjärnan klar för Joker: Folie à Deux

10 september 2022 kl. 12:09

Uppföljaren börjar ta form

Arbetet på "Joker: Folie à Deux" börjar dra ihop sig. Nu ansluter sig en Oscarsnominerad skådespelerska till filmen.

Todd Phillips har lyckats samla flera stjärnor till sin efterlängtade film Joker: Folie à Deux. Tidigare blev det klart att Laday Gaga ska spela superskurken Harley Quinn och nu är det även bekräftat att produktionen förstärker med tvåfaldigt Oscarsnominerade Catherine Keener, berättar Empire. 

Vi har tidigare sett Keener i filmer som 40 Year-Old Virgin, Get Out, Capote och I huvudet på John Malkovich. Vi vet dock inte vilken roll hon kommer att spela i filmen. Andra skådespelare utöver Gaga, Keener och självklara Joaquin Phoenix ser vi även Zazie Beetz som Arthur Flecks granne Sophie Dumond och tungt meriterade Brendan Gleeson i en okänd roll.

BEKRÄFTAT: Stjärnan klar för Joker: Folie à Deux
Catherine Keener i "Get Out" (2017). Foto: Universal.

Mycket om filmen är fortfarande oklart men vi tror att filmen kommer bli en musikal som utspelar sig på det skräckinjagande mentalsjukhuset och fängelset Arkham Asylum där Arthur Fleck – eller Jokern – spärras in i den första filmen.

Joker blev en stor succé både kritikermässigt som ekonomiskt, och omsatte över 1 miljard dollar världen över. Faktum är att filmen är den med femtonårsgräns som tjänat in mest pengar någonsin. 

Uppföljaren "Joker: Folie à Deux" har biopremiär den 4 oktober 2024.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL