Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Vi i villa – Allt om Henrik Schyfferts nya serie

Vi i villa – Allt om Henrik Schyfferts nya serie

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 mars 2022

"Man är aldrig lyckligare än sitt olyckligaste barn"

Senare i vår är det premiär för Henrik Schyfferts nya komediserie "Vi i villa" med Mattias Nordkvist i huvudrollen. Nu kan du se en första trailer inför vad som komma skall.

Discovery+ och Kanal 5:s nya komediserie Vi i villa kretsar kring Anders, som lever förortsvillaliv tillsammans med sin fru, dotter och hund. Han har ett bra jobb, ett invant umgänge: allt borde vara bra. Men Anders lämnade sina drömmar för länge sedan och känner sig instängd i det välpolerade förortslivet. Parmiddagarna, renoveringstjatet, semestertjatet och medelklassens förljugenhet står honom upp i halsen. När han en dag ser sin dotter i utanförskap känner han att han fått nog. Desperat i sin längtan efter förändring börjar han trakassera sina grannar. 

– Jag känner igen mig obehagligt mycket i Anders. I hans förakt för yta, meningslös statusjakt och machokultur. Han kämpar så mycket med att passa in i en värld som han egentligen inte vill tillhöra, säger huvudrollsinnehavaren Mattias Nordkvist.

Mer läsning:

I övriga bärande roller ser vi Sanna Sundqvist (Ring Mamma!) Johan Widerberg (Bäckström) och Helena Af Sandeberg (Deg). Anders och Filippas dotter spelas av Tuva Li Ramel, och på rollistan hittar vi även bland andra Filip Berg, Bahar ParsPablo Leiva Wenger och Uje Brandelius som nyligen jobbade med Schyffert på filmen Spring Uje Spring.

Bakom Vi i villa ligger regissör Henrik Schyffert (Spring Uje spring, Zebrarummet), huvudförfattare Tove Eriksen Hillblom (Sjölyckan, Solsidan) och avsnittsförfattare Maria Nygren (Jägarna, Advokaten, Fartblinda).

Vi i villa är så mycket mer än en medelklassatir, den handlar om den smärtsamma insikten om att livet inte blivit som man tänkt sig, och hur det kan vara mörkt, vidrigt, roligt, varmt och kärleksfullt på en och samma gång. Man är, enligt uttrycket, aldrig lyckligare än sitt olyckligaste barn, och i serien möter vi inte bara en vilsen medelklassman utan även en pappa och en gripande far-dotter-relation central för det här dramat, säger regissör Henrik Schyffert.

Musiken till "Vi i villa" är komponerad och producerad av Johan T Karlsson (Familjen). Se den första trailern till serien här:

När har Vi i villa premiär? 

Serien är baserad på romanen med samma namn från 2008 av Hans Koppel och har premiär den 7 april på discovery+ och Kanal 5. Mattias Nordkvist som spelar huvudrollen, har synts i TV-serier som Snöänglar och White Wall men är kanske allra mest känd för sin rosade roll i SVT-succén Vår tid är nu

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL