Premiär för Dumpad – Therese Lindgrens serie

Premiär för Dumpad – Therese Lindgrens serie

  • Discovery+
Filmtopp
Uppdaterad 03 december 2022 kl. 21:12 | Publicerad 28 november 2022 kl. 15:11
ANNONS
ANNONS

"En serie om äkta känslor och ämnen som engagerar"

Fredagen den 2 december är det premiär för Therese Lindgrens serie "Dumpad", en dramakomedi om kampen mot psykisk ohälsa som ung vuxen och att uppnå sina drömmar i en värld som domineras av sociala medier

Premiär för Dumpad – Therese Lindgrens serie
Therese Lindgren. Foto: discovery+.

Zarah (Didi Cederström) lever ett härligt liv på sociala medier, men i verkligheten kämpar hon mot psykisk ohälsa. När hennes pojkvän sedan flera år gör slut ställs allt på sin spets. Dumpad är en ung dramakomediserie baserad på en originalidé av Therése Lindgren, och en berättelse om att vara ung vuxen och kämpa med måendet i en digital, uppkopplad värld med förskönande filter och fasader. 

Mer läsning:

Premiär för Dumpad – Therese Lindgrens serie
Foto: discovery+.

Premiär för Therese Lindgrens serie Dumpad på discovery+

Dumpad hämtar stor inspiration ur Therése Lindgrens egna erfarenheter av psykisk ohälsa. Vi stiftar här bekantskap med 23-åriga Zarah, spelad av Didi Cederström (En våldsam kärlek) som har tagit sig från barndomshemmet utanför stan in till citys pulserande hjärta. Hon lever ett rikt liv på sociala medier och jobbar hårt för att nå sina drömmar. I verkligheten sliter hon också med återkommande konstiga svimningsanfall och plötsligt illamående. Men hon försöker trycka undan alla tecken på psykisk ohälsa för sig själv, vänner och pojkvän sedan flera år. Men när hon minst anar det händer något som får fasaden att börja spricka.

"Dumpad", en serie om äkta känslor och ämnen som engagerar, produceras av Warner Bros ITVP för att släppas på discovery+ den 2 december. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL