Premiär: Börje Salming bryter ihop i Vem tror du att du är? säsong 2

Premiär: Börje Salming bryter ihop i Vem tror du att du är? säsong 2

  • Discovery+
Filmtopp
Uppdaterad 17 november 2022 kl. 16:11 | Publicerad 14 september 2022 kl. 09:09

Tårdrypande start på den nya säsongen

Discovery+ fängslande realityserie är tillbaka. I premiären tar det det inte lång tid innan ikonen Börje Salming bryter ihop i Vem tror du att du är? säsong 2.

I dag är det äntligen premiär för den rörande realityserien Vem tror du att du är? säsong 2 på discovery+. I serien följer vi nio berömda svenskar som modigt tar fram spaden för att gräva i sina rötter. Förra säsongen fick vi bland annat följa Felix Herngren, Markus Aujalay och Linnea Henriksson. Den här gången är det profilerna Agneta Sjödin, Niklas Ekstedt, Krister Henriksson, Jill Johnson, Lars Lerin, Marianne Mörck, Cecilia Froder, Petter Alexis Askergren och Börje Salming som släktforskar. 

Premiär: Börje Salming bryter ihop i Vem tror du att du är? säsong 2

Premiär: Börje Salming bryter ihop i Vem tror du att du är? säsong 2
Börje Salming. Foto: discovery+.

I den nya säsongen av Vem tror du att du är? tar den legendariske ishockeyspelaren, som nyligen drabbats av ALS, reda på mer om sitt samiska ursprung. Det leder honom till en släktresa som startar i Talma sameby, norr om Torneträsk. Tittarna hinner knappt sätta sig bekvämt och sjunka in i premiäravsnittet innan det blir riktigt tungt.

Mer läsning:

I en inledande intervju berättar Salming om sin pappa som han förlorade redan som sexåring. När han sen börjar titta på gamla familjebilder känner nog alla med honom. När Börje därefter börjar att läsa tidningsartikeln pappan Erland Salming som blev dödsklämd i en gruva bryter han ihop. 

– Det går inte att läsa det här, säger Börje Salming som sen tappert läser vidare artikeln högt för tittarna. 

Efter den tunga starten reser Börje Salming till Talma sameby för att träffa den kunniga historiken Anna-Lill Drugge. Där ska hon berätta mer för honom om hans ursprung. Det råder inga tvivel om att publiken liksom Salming står inför en emotionell resa. 

Just nu finns det två avsnitt av den nya säsongen av "Vem tror du att du är?" att streama på discovery+. 

 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL