Över Atlanten säsong 4 – alla deltagare

Casper Janebrinks mardrömsupptäckt i Över Atlanten

  • Discovery+
Sofie Landgren
Uppdaterad 11 oktober 2022 kl. 14:10 | Publicerad 04 oktober 2022 kl. 22:10

När ska turen vända för besättningen?

Casper Janebrink gjorde en mardrömsupptäckt i "Över Atlanten" när han insåg att det fanns en trasig vattentank ombord. I kvällens avsnitt fortsatte dramatiken.

Årets säsong av Över Atlanten är minst sagt olycksdrabbad. Inte nog med att båten är mycket mindre än i tidigare säsonger, deltagarna har på kort tid fått vara med om flera allvarliga incidenter. Båtens storsegel gick sönder väldigt tidigt in på resan, och det visar sig att reservseglet inte passar. Det leder i sin tur till att de får lappa ihop det gamla seglet gång på gång.

Casper Janebrink gjorde mardrömsupptäckt i Över Atlanten

Casper Janebrink i "Över Atlanten". Foto: discovery+.

Bara att fixa det trasiga seglet är ett extremt tidskrävande moment där mycket kan gå fel. Inte nog med det, så visar det sig i avsnitt 3 att båten tar in vatten. Deltagarna börjar ösa vatten och inser snart att det är vattentanken till dricksvattnet som läcker. Efter en noga utvärdering av båten inser Casper Janebrink att vattentanken som ska omvandla saltvatten till drickbart vatten är trasig. Ombord får deltagarna ta och räkna allt vatten de har i flaskor. De kommer fram till att det endast finns 1,5 liter vatten till varje person per dag, och då behövs vatten även till både matlagning och disk.

Mer läsning:

Deltagarna har förlorat så förödande mycket som 240 liter vatten på kort tid och har ingen chans att omvandla saltvatten till dricksvatten. Händelse efter händelse har gjort deltagarna trötta och matta på motgångar. Ann Wilson är på bristningsgränsen till att snart bryta ihop av alla händelser.

Dramat fortsätter i kvällens avsnitt

Casper Janebrinks mardrömsupptäckt i Över Atlanten
Ken i "Över Atlanten". Foto: discovery+.

I avsnitt 4 fortsätter oturen att bre ut sig när ägaren till båten måste klättra upp i masten för att dra ut en latta som sticker ut ur seglet. Det är alltid ett riskfyllt moment att klättra upp i en hög mast och det visar sig stämma även i det här fallet. Ägaren Ken tar sig försiktigt upp i masten när någonting går fel. Han tappar fästet och hänger helt plötsligt utan fotfäste i säkerhetslinan högt upp i luften. Ken ger ifrån sig ett hjärtskärande skrik och alla inser allvaret i det hela. Till sist lyckas de få ner Ken, som har skadat handen rejält och är i chocktillstånd. Loreen agerar sköterska och tar hand om Ken.

Hur mycket mer otur kan besättningen och deltagarna ha i årets säsong? Kommer det någonsin att vända eller kommer de att behöva avbryta sin seglats?

Missa inte fortsättningen av "Över Atlanten" säsong 4 på kanal 5 och discovery+.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL