Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Mardrömmen fortsätter för Casper Janebrink i Över Atlanten

Mardrömmen fortsätter för Casper Janebrink i Över Atlanten

  • Discovery+
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
11 oktober 2022
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
11 oktober 2022

Casper Janebrink: "Den värsta seglingen och resan jag har varit med på"

Mardrömsresan fortsätter i årets säsong av "Över Atlanten" när ytterligare en förödande incident sker på grund av ett missförstånd från Casper Janebrinks sida.

I tidigare avsnitt har vi klart och tydligt fått följa den våg av otur deltagarna drabbats av under årets säsong av Över Atlanten. När vi trodde att de äntligen skulle få en vändning händer det ytterligare en incident, som gör livet på båten ännu mer outhärdligt

I senaste avsnittet av Över Atlanten ser vi inledningsvis när kapten Gurra, minst sagt jinxar den redan olycksdrabbade färden. Efter ett samtal med en meteorolog på land säger Gurra till deltagarna att de nu kommer att få en mycket lättare och bättre fortsättning på sin färd. Gurra känner sig självsäker i att de kommer att slippa undan ett lågtryck som har varit på väg mot dem de senaste dagarna. Med den självsäkerheten åker båten fram i högsta fart raka vägen mot ett dundrande oväder. Snart sänker de hastigheten i hopp om att det ska ge dem distans från lågtrycket, men märker tydligt hur det blir allt vildare hav runt båten. Ann Wilson fylls av obehag och säger "Eh fyfan, nu mår jag för jävligt, nu vill jag hem, jag vill bara hem." När avsnittet fortsätter har det nu blivit mörkt och Casper Janebrink står vid rodret när någon i besättningen plötsligt skriker ut, vad Casper tror är ”RIGHT, RIGHT!"  

Mardrömmen fortsätter för casoer janebrink i över atlanten
Casper Janebrink i "Över Atlanten". Foto: discovery+.

Mardrömmen fortsätter för Casper Janebrink i Över Atlanten

I all dramatik styr han rodret åt höger. Casper har missuppfattat det hela då besättningsmannen egentligen skrek ”light” åt en lampa som en annan besättningsmedlem hade riktat skarpt mot honom. I och med Caspers missuppfattning och felmanövrering går seglet sönder ytterligare en gång till, och dessutom rejält.

Vinden lugnar ner sig men nu kan deltagarna bara ta sig fram med hjälp av förseglet, vilket inte är hållbart i längden och de måste sätta igång och försöka hitta en lösning på hur de kan använda det felaktiga reservseglet de har med sig på resan. Mitt i att försöka fixa till reservseglet blåser det upp ännu en gång och deltagarna måste lägga sig på seglet för att det inte ska blåsa iväg över Atlanten. I avsnittet hör vi Casper säga ”Det här är den värsta seglingen och resan jag har varit med på”.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL