Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för Kompani Svan 2022 – så var första avsnittet

Premiär för Kompani Svan 2022 – så var första avsnittet

  • Discovery+
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
03 oktober 2022
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
03 oktober 2022

Nya satsningen spar inte på krutet

I dag är det premiär för "Kompani Svan" på discovery+. Filmtopp har kikat på vad det nya tävlingsprogrammet har att erbjuda. Så bra var första avsnittet!

I Kompani Svan får vi följa tretton kända svenska profiler tävla i en specialvariant av lumpen under Gunde Svan, Mikael Tornving och ett antal erfarna inom militärens regim. Bland de deltagande i årets säsong hittar vi Niclas WahlgrenAgneta SjödinDaniel ParisJosephine Qvist och Harald Treutiger

Premiär för Kompani Svan 2022 – så var första avsnittet

Premiär för Kompani Svan 2022 – så var första avsnittet
Deltagarna i "Kompani Svan". Foto: discovery+.

I det allra första avsnittet av Kompani Svan 2022 får vi träffa deltagarna som anländer till Kalixfors läger där de ska börja sin medverkan i ett militärt “boot camp” för att försöka ta sig så långt i tävlingen som möjligt, som endast en av dem kan vinna. 

Deltagarna får lämna ifrån sig alla sina personliga tillhörigheter och blir tilldelade sina nya munderingar. Deras tilltalsnamn byts nu ut till siffror och det är strikt förbjudet att kalla någon vid deras namn. De får en “crash course” i militärt språk, vett och etikett, och militär uppställning. Redan här berättar några av deltagarna att de mest troligt kommer att ha stora problem med så strikt auktoritet och militär disciplin.

Intensiv start på nya serien

Premiär för Kompani Svan 2022 – så var första avsnittet
Deltagarna sparkar i gång krävande löptävling. Foto: discovery+.

I den efterlängtade premiären rivstartade det med övningar i uthållighet, styrka och intellektuell förmåga. Det bjöds på en tuff löpning som fick deltagarna att säcka ihop strax efter målsnöret. En styrketävling där de som gjorde flest armhävningar och situps tog täten i tävlingen. Och till sist i den så kallade "intellektuella tävlingen" fick deltagarna utföra ett mattetest och ett allmänbildningstest vid skolbänken. Sist men inte minst fick deltagarna sin utrustning och blir tilldelade sina rum i logementet och vem de ska bo med den närmsta tiden.

Sammantaget var det en både underhållande och fartfylld start på den nya satsningen. Framför allt var det kul att se den legendariske programledaren Harald Treutiger dyka upp och leverera. Han var dock förvånad över hur pass svagt allmänbildade vissa av de andra deltagarna är. Det blir en tuff och intressant tävlingsresa jag är övertygad om att svenska folket ser fram emot att få följa.

Programmet har premiär på Kanal 5 och discovery+ den 3 oktober kl 21.00.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL