Allt vi vet om Anders Öfvergårds nya program på Kanal 5

Allt vi vet om Anders Öfvergårds nya program på Kanal 5

  • Discovery+
Filmtopp
Uppdaterad 25 oktober 2023 kl. 09:42 | Publicerad 04 september 2023 kl. 12:00

Är comebacken i fara efter skandalerna?

I höst skulle Anders Öfvergårds nya program på Kanal 5 ha premiär, men efter den senaste köttskandalen är det några frågetecken som måste rätas ut. Filmtopp har undersökt huruvida programmets existens hänger i luften och när vi kan tänkas få se det.

Detta vet vi om Anders Öfvergårds nya program på Kanal 5

Efter några tumultartade år är Anders Öfvergård snart tillbaka i rutan – först som deltagare i ett av Kanal 5/discovery+ stora flaggskepp, Över Atlanten, och därefter som programledare i en ny satsning.

Comebacken kommer efter flertalet skandaler. Profilen sparkades av TV4 i september 2021, då han hade pekats ut för att ha betett sig illa på en fest för produktionen bakom Robinson. Enligt uppgifter ska Öfvergård ha uppvisat aggressivt beteende mot en kvinna och senare avsett att lämna festen på ett terrängfordon, trots att han var onykter. Öfvergård bekräftade själv att han hade betett sig otrevligt.

Knappt ett år efter att Anders Öfvergård tvingats lämna TV4 stod det klart att Discovery och Kanal 5 inlett ett samarbete med programledaren och i februari i år gick de ut med att han värvats som just programledare och att hans nya program skulle ha premiär hösten 2023. Efter en ny skandal är statusen för den nya satsningen nu delvis oklar.

Låt oss bena ut hur läget ser ut i dagsläget och vad det är för program vi kommer att få se Anders Öfvergård i framöver.

Foto: Linus Hallsenius / Kanal 5.

Nytt byggprogram baserat på brittisk succé

Det nya programmet som Anders Öfvergård kommer att leda på Kanal 5 har ännu inte någon officiell svensk titel, men det vi vet är att satsningen är baserad på brittiska Renovation Nation. Konceptet går ut på att Öfvergård ska hjälpa svenskar att renovera sina hus, som är av det lite ovanligare slaget.

Detta innebär alltså att Öfvergård till viss del återgår till sina rötter som "Arga Snickaren".

Efter köttskandalen – Discovery duckar frågan om Öfvergårds framtid

Precis när saker och ting såg ut att börja ljusna för Anders Öfvergård var det dags för nästa skandal. Det var i juli som det framkom att tv-profilen åtalades för att ha stulit kött i en ICA Maxi-butik – ett brott han senare dömdes för.

Köttskandalen öppnade ofrånkomligen dörren för frågor om programledarens framtid hos Kanal 5. I Nyhetsmorgon förutspådde exempelvis Leif G.W. Persson att det skulle resultera i förlorade jobb och intäkter för Öfvergård.

– Det här är den dyraste köttstölden någonsin, sade Leif G.W. Persson i programmet.

Med hopp om att räta ut alla frågetecken har Filmtopp upprepade gånger hört av sig till Discoverys pressteam för att få deras perspektiv på saken – men bolaget har valt att inte ge någon som helst respons.

Anders Öfvergård
Foto: Linus Hallsenius / Kanal 5.

Comeback i höst fortfarande aktuellt?

Trots den nya köttskandalen tycks Anders Öfvergårds comeback alltjämt vara i allra högsta grad aktuell. Ett tecken på det är att programledaren nyligen presenterades som en av deltagarna i år 2024-säsongen av flaggskeppsprogrammet Över Atlanten, vilket tyder på att Discovery och Kanal 5 inte har klippt banden med Öfvergård.

Däremot råder det viss oklarhet kring när Öfvergårds nya program får premiär. I februari hade inspelningen precis inletts och Discovery meddelade då att en höstpremiär för programmet fanns på schemat, men när höstens stora premiärer på Kanal 5 och discovery+ presenterades fanns satsningen med Öfvergård inte med.

Frånvaron bland höstpremiärerna till trots misstänker vi att Ander Öfvergårds program trots allt kommer att lanseras framöver, inte minst med tanke på att hans lyfts fram som en av deltagarna i Över Atlanten och den förmodat långt gångna inspelningen av det nya programmet. Ett scenario är att satsningen helt enkelt har premiär senare i höst, eller någon gång under nästa år.

Filmtopp håller dig uppdaterad om statusen för den nya satsningen på Kanal 5 med Anders Öfvergård som programledare.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL