Discovery duckar frågan om Anders Öfvergård och hans framtid på kanalen

Discovery duckar frågan om Anders Öfvergårds framtid på Kanal 5

Axel Diedrichs
11 augusti 2023 kl. 13:00

Det råder radiotystnad

Under våren värvades Anders Öfvergård, även kallad "Arga snickaren", till Discovery och Kanal 5. När han nu hamnat i blåsväder duckar de frågan om hans framtid hos dem.

I september 2021 fick programledaren Anders Öfvergård sparken av TV4. I februari tidigare i år gick Discovery ut med att de värvat honom till Kanal 5. Man gick även då ut med att han ska vara med i ett nytt renoveringsprogram som planeras att sändas till hösten. Men i och med det nya blåsväder han hamnat i efter att ha stulit kött från en ICA Maxi-butik, uppstår frågan hur Öfvergårds uppdragsgivare nu tänker kring hans framtid hos dem.

Discovery duckar frågan om Anders Öfvergårds framtid på Kanal 5
Foto: Linus Hallsenius / Kanal 5.

Discovery duckar frågan om Anders Öfvergårds framtid på Kanal 5

I måndags blev Anders Öfvergård dömd för ringa stöld efter att ha stulit köttbitar värderade till 400 kronor från ICA Maxi. Medan han själv uttrycker sig förvånad och besviken över domslutet, menar brottsexperten Leif GW Persson att det inte verkar finnas något tvivel kring hans skuld. Under onsdagen diskuterade han fallet i Nyhetsmorgon, där han sade att Öfvergård på grund av brottet kommer förlora den större delen av sina jobb. 

– Det här är den dyraste köttstölden någonsin, sade Leif GW Persson i Nyhetsmorgon

Samtidigt som Öfvergård nu frontar negativa rubriker i tidningarna, närmar vi oss premiären för hans nya renoveringsprogram som bygger på brittiska Renovation Nation, och som man tidigare berättat ska ha premiär i höst.

Så, hur tänker Discovery om deras nyligen anlitade programledare? I dagarna har Filmtopp flera gånger om ställt deras pressteam frågan om hur de resonerar kring hans framtid hos dem, samt om vi fortfarande kan förvänta oss att se hans nya program som ännu inte har en svensk titel. Med den radiotystnad som råder från deras sida kan vi milt uttrycka det som att de duckar samtliga av våra frågor runt "Arga snickaren".

Sparkades från TV4 efter bråk på Robinson-fest

Det här är inte första gången som det stormat runt Anders Öfvergård – i september 2021 fick han sparken på TV4 efter att ha betett sig illa på en produktionsfest för tävlingsprogrammet Robinson. Enligt samstämmiga uppgifter ska han då ha betett sig våldsamt mot en kvinna och senare försökt köra onykter från evenemanget på ett terrängfordon. 

– Det stämmer att jag var otrevlig. Jag har bett om ursäkt och det gör jag gärna igen, skrev han då i ett SMS till Expressen

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer runt Anders Öfvergård, samt vad för besked Discovery kommer att ge oss gällande de frågor som vi ställt dem gällande hans framtid på Kanal 5.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL