Så mycket döms Anders Öfvergård för köttstölden: Både förvånad och besviken

Så mycket döms Anders Öfvergård för köttstölden: "Både förvånad och besviken"

Filmtopp
Uppdaterad 09 augusti 2023 kl. 08:47 | Publicerad 07 augusti 2023 kl. 21:21

Programledaren kommenterar beslutet

Nu står det klart att programledaren Anders Öfvergård, ofta kallad "Arga snickaren", döms för ringa stöld. I ett SMS till Aftonbladet kommenterar han beslutet.

Den 11 juli kunde vi rapportera att Anders Öfvergård, programledare på Kanal 5, blivit åtalad för att ha stulit kött från en ICA-butik. Inför rättegången kallade han in stjärnadvokaten Johan Eriksson, som bland annat försvarat SD-politikern Kent Ekeroth, men nu står det klart att han döms för ringa stöld. För Aftonbladet delar Öfvergård med sig av sina känslor kring beslutet.

Så mycket döms Anders Öfvergård för köttstölden: "Både förvånad och besviken"
Pressbild via Warner Bros. Discovery.

Så mycket döms Anders Öfvergård för köttstölden: "Både förvånad och besviken"

Det var i slutet av juni månad som Anders Öfvergård – som snart är aktuell med ett nytt renoveringsprogram på Kanal 5 – blev påkommen med att ha stulit köttvaror i självscanningen på ICA Maxi. Enligt förundersökningsprotokollet rör det sig om tre stycken köttbitar värderade till 400 kronor. Programledaren har sedan dess varit tydlig med att det aldrig fanns någon vilja att stjäla, utan att det handlade om en incident som han inte vet om den grundade sig i ett mänskligt misstag eller om det var fel på blippen.

Efter en rättegång där Öfvergård och ett huvudvittne, som arbetar i butiken, gett sina versioner av händelsen har rätten nu beslutet att fälla "Arga snickaren". I samband med det valde han att kommentera beslutet till Aftonbladet

– Jag är faktiskt både förvånad och besviken, skriver han i ett SMS till tidningen och hänvisar till tidigare uttalanden. 

Kammaråklagare Kajsa Hultqvist skriver i sin tur till Aftonbladet att hon anser domen vara välmotiverad.

Öfvergård döms nu till fyrtio dagsböter där det totala skuldbeloppet landar på 40 000 kronor. I tillägg får han betala en avgift på 1 000 kronor till brottsofferfonden.

Andra blåsvädret på kort tid

Köttstölden utgör inte de första negativa rubrikerna kopplade till Anders Öfvergårds namn. Hösten 2021 valde TV4 att sparka Öfvergård efter att han ska ha betett sig illa på en efterfest i samband med att inspelningarna av en Robinson-säsong hade avrundats.

Senare i år förväntas vi se Öfvergård tillbaka i TV-rutan med ett helt nytt renoveringsprogram på Kanal 5. Vad det heter eller vilket datum det har premiär är ännu inte känt.

Frank Stenhammar

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL