Valter Skarsgård om vad som händer med Beck – bekräftar tvivel runt serien

Kommer Valter Skarsgård ta över i nya Beck-filmerna? “Blir så klart hedrad“

Eric Diedrichs
Uppdaterad 05 mars 2024 kl. 18:03 | Publicerad 08 december 2023 kl. 14:12

Framtiden osäker för Beck-världen

Länge har det spekulerats i att Valter Skarsgård kommer att få en mer framträdande roll i Beck-världen. Filmtopps Eric Diedrichs frågar "Börje"-stjärnan – här är hans svar.

I dag är det premiär för Beck: Inferno TV4 Play, det är den 49 filmen med Peter Haber i rollen som Martin Beck – en karaktärer som har gestaltats av många skådespelare genom åren, men aldrig lika frekvent. En till film är inspelad sedan tidigare och förväntas att ha premiär någon gång i vår. Därefter är framtiden osäker.

Till Expressen sade Peter Haber att han ännu inte har fått någon "formell fråga" om att återvända i nya filmer, men att det finns viss prat om det. När Filmtopp frågar honom om vad han har för krav för att tacka ja, svarar han följande:

– Bra manus. Det är det det hänger på. Till fullo, skulle jag vilja säga. Jag går alltid på manus och att man känner att man jobbar med kollegor som triggar igång något hos varandra, säger han till Filmtopp.

Peter Haber och Valter Skarsgård i "Beck: Dödsfällan".
Peter Haber och Valter Skarsgård i "Beck: Dödsfällan". Foto: TV4

Kommer Valter Skarsgård ta över i nya Beck-filmerna? Stjärnan svarar

För två år sedan med Beck #43 gjorde Valter Skarsgård – aktuell i rollen som Börje Salming i Viaplay-serien Börje – sin debut i filmserien. Då i rollen som Vilhelm Beck, Martin Becks barnbarn. Fansen började snabbt spekulera i att serien mer och mer skulle fokusera på Valters karaktär och så småningom låta honom bli Martin Becks efterträdare.

I samband med detta frågade Filmtopps Eric Diedrichs skådespelaren om vad han själv har att säga om sin roll i det framtida Beck-universumet.

– Den som lever får se, kan man väl säga. Man blir så klart väldigt hedrad om det pratas om det, men jag har ingen aning om vad som komma skall. Nu har vi gjort de här fyra filmerna och det var fantastiskt att få vara med och att få jobba med Peter Haber. Sen har inte jag någon inblick i hur hans eller Beck-filmernas framtid ser ut. Men det är klart att det hade varit väldigt kul att få fortsätta, säger Valter Skarsgård till Filmtopp.

Se hela intervjun här nedan:

"Beck #49: Interno" finns nu att streama på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL