Bild på SF Anytime Awards

Dessa filmer var mest sedda på SF Anytime 2021

11 mars 2022 kl. 10:03

"Skräck och action i topp"

I går hölls SF Anytime Awards, en årlig gala där SF Anytime delar ut pris till de filmer som hyrts ut och sålts mest under det gångna året.

SF Anytime Awards ägde rum i Bonnierhuset och samlade representanter från både internationella och nordiska filmbolag. När galan avslutats och det gångna året således summerats kunde man konstatera att skräck och action var de genrer som SF Anytimes användare mest ville se.

Årets mest hyrda film blev skräckrullen The Conjuring: The Devil Made Me Do It, samtidigt som den senaste Bond-filmen No Time To Die var den film som sålts flest gånger hos streamingtjänsten. 

Bond No time to die
Det var många på SF Anytime som ville se nya Bond-filmen. Foto: Universal Pictures

 - 2021 var ju ett ovanligt år på många sätt, även för filmbranschen, med digitala premiumpremiärer kort efter biopremiären. Vi har till exempel aldrig haft en skräckfilm i topp förr, men The Conjuring: The Devil Made Me Do It släpptes bara 45 dagar efter biopremiären och det uppskattades uppenbarligen av våra kunder, säger Peter Öhman, innehållschef på SF Anytime, i ett pressmeddelande. 

Filmbolagen SF Studios och Warner fanns på plats för att ta emot priserna.

- Det känns härligt att få samlas och hylla bra film. Efter två år av möten på distans och en allmänt tuff tid för filmbranschen, med nedstängda biografer och försenade filmer, så är vi glada att kunna träffas på det här sättet igen och fira filmerna som har skänkt människor glädje i hemmet, säger Michael Holmberg, chef för SF Anytime.

Dessa filmer kom topp tre i största hyrfilmer respektive största köpfilmer:

2021 års största hyrfilmer

1. The Conjuring: The Devil Made Me Do It

2. Tenet

3. The Little Things

2021 års största köpfilmer

1. No Time to Die

2. En runda till (Druk)

3. Raya och den sista draken (Raya and the Last Dragon)

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL