Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
No Time To Die

No Time to Die slår ytterligare svenskt biorekord

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 oktober 2021

Agenten med rätt att döda tidigare rekord

Den 25:e Bondfilmen i den officiella Eon-serien drar folk till Svenska bios biografer likt aldrig förr. Knappa 110 000 har sett filmen under oktobers första tio dagar.

Att folk har varit trötta på att vänta på den nya Bondfilmen No Time to Die är tydligt. I samband med att restriktionerna plockades bort har biograferna haft fullt upp. Redan den 4 oktober hade filmen setts av 220 000 svenska biobesökare, vilket utgör den mest framgångsrika premiärhelgen någonsin i svensk biohistoria.

– Biljettintäkterna för No Time to Die landar på 35,4 miljoner kronor när vi summerar helgen, berättade då Malin Strihagen på SF Studios till TT.

Nu meddelar Svenska Bio att de har sett ett nytt rekord krossas av agent 007. Närmare 110 000 personer har sett filmen på deras 38 biografer mellan den 1-10 oktober, vilket är den starkaste oktoberöppningen i biokedjans 100-åriga historia.

– Vi är lite tagna över det uppdämda behovet av bioupplevelsen. Det är mycket glädjande och värmer ett hjärta som mitt som verkligen bultar för biografen, säger Peter Fornstam, VD för Svenska Bio, i ett pressmeddelande.

Jämfört med förra året är det en ökning med 200 procent, och sett till åren strax innan pandemin, 2016-2019, är det en ökning med 40 procent.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL