Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Conjuring 4 – Detta vet vi

The Conjuring 4 – Detta vet vi

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 juni 2021

Får vi se ännu en uppföljare i The Conjuring-filmserien?

"The Conjuring" är en av 2000-talets mest populära skräckfilmsserier. I samband med att den tredje filmen, "The Conjuring: The Devil Made Me Do It", nyligen har kommit ut är det många fans som hungrigt undrar om det kommer ännu en uppföljare.

År 2013 kom "The Conjuring" ut – och det skulle visa sig vara starten på en framgångsrik filmserie som alltså fortfarande pågår, åtta år senare. Utöver filmerna i den huvudsakliga filmserien, räknas även rysare som bland annat Annabelle och The Nun in i The Conjurings filmuniversum.

Den tredje filmen, The Conjuring: The Devil Made Me Do It hade svensk premiär den 4 juni och kretsar återigen kring karaktärerna Ed Warren (Patrick Wilson) och Lorraine Warren (Vera Farmiga). Denna gången försöker de hitta svaren till ett mord som verkar ha koppling till demoner.

Filmseriens mest hängivna följare har knappt hunnit resa sig ur biostolen innan de börjat få fram svaret på när, eller om, det kommer fler The Conjuring-filmer. Filmtopp har gjort detsamma, och vi ska dela med oss av det vi lyckats ta reda på.

MER LÄSNING:
Alla Conjuring-filmerna rankade – från sämst till bäst

Kommer det en The Conjuring 4?

Vi kan inte säga med 100 procent säkerhet att det kommer komma en The Conjuring 4, men vi har trots allt relativt goda nyheter att komma med. Michael Chaves, den senaste filmens regissör, har sagt att det finns utrymme för ytterligare innehåll med Patrick Wilsons och Vera Farmigas karaktärer. 

I en intervju med Dread Central säger Chaves att den senaste filmen kan öppna nya dörrar för de två huvudkaraktärerna:

– Förhoppningsvis öppnar [The Devil Made Me do It] upp ett nytt kapitel för Warren-makarna. Den här har ett väldigt unikt slut för en The Conjuring-film. Jag skulle se fram emot vart det kan ta vägen härifrån, säger Chaves.

Även om Warner Bros. inte har annonserat en kommande The Conjuring ännu ser det alltså ljust ut. Dessutom kan vi se fram emot andra titlar i The Conjuring-universumet. Det ser exempelvis ut som att vi får se minst en ytterligare The Nun-film och The Crooked Man, baserad på karaktären i The Conjuring 2 är också i görningen.

MER LÄSNING:
8 tips på roliga skräckfilmer

NÄSTA ARTIKEL