Stephen Kings nya bok Fairy Tale blir film

Den nya skräckfilmen som skrämde ihjäl Stephen King

Filmtopp
04 oktober 2022 kl. 20:10

Håller du med om att den är lika lysande som skrämmande?

Inför premiären av "Mr. Harrigan's Phone" dök en tweet upp där Stephen King nämnde den nya skräckfilmen som skrämde ihjäl honom.

Genom åren har skräckförfattaren Stephen King fått otaliga böcker översatta till filmer som skrämt slag på sin publik. The Shining, Lida och Det-filmerna är bara några exempel. Har du skärrats av King-filmer kan vi trösta dig med att han fått smaka på sin medicin både en och annan gång. I synnerhet när han såg en viss film från 2015.

Ja, tidigare har vi skrivit om "världens läskigaste film" enligt Stephen King, vilket då rörde sig om en nittiotalsklassiker. Nu kan vi meddela att han haft åtminstone en ohyggligt skrämmande filmupplevelse även på senare år. 

Den nya skräckfilmen som skrämde ihjäl Stephen King

Den nya skräckfilmen som skrämde ihjäl Stephen King
Anya Taylor-Joy i "The Witch" (2015). Foto: A24.

 

Inför premiären av King-filmatiseringen Mr. Harrigan's Phone har en tweet King skrev 2016 hittat sin väg tillbaka upp till ytan. I den avslöjar han vilken film från de senaste åren som skrämt ihjäl honom:

The Witch skrämde livet ur mig. Och den är en riktig film, som är både tankeväckande och känslomässig.

Se Kings tweet här:

Rysaren som är gjord av Robert Eggers (The Lighthouse, The Northman) anses utgöra en av de bättre skräckfilmsdebuterna. Den utspelar sig i New England där regissören en gång växte upp. Handlingen följer en kristen familj som när deras nyfödde son försvinner börjar vända sig mot varandra. Ute i skogarna sägs även en häxa härja. 

Det är känt att Eggers inspirerades av hans eget liv när han formade berättelsen. Filmskaparen menar att skogen runt huset där han fostrades kändes hemsökt. Skärrande för Eggers förstås, men det skulle komma goda ting ur uppväxten. The Witch gjorde braksuccé med en stor ekonomisk vinst och ett gediget mottagande av kritikerna – och förstås skräckmästaren själv i Stephen King. Filmen anses vara en av de bästa från 2015. Den blev även språngbrädan till en fortsatt framgångsrik karriär. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL