Stephen Kings nya bok Fairy Tale blir film

Stephen Kings nya bok Fairy Tale blir film

17 september 2022 kl. 07:27

Paul Greengrass regisserar

Det var inte länge sedan Stephen King släppte sin bok Fairy Tale. Nu ska den bli film av storregissören Paul Greengrass.

Stephen Kings nya bok Fairy Tale släpptes så nyligen som den 6 september och har seglat upp på topplistorna. Nu är bästsäljaren redan klar för att bli film, berättar Deadline. Det är filmskaparen bakom The Bourne Ultimatum och United 93Paul Greengrass, som får i uppgift att regissera. Filmen Fairy Tale kommer att produceras av Greengrass själv tillsammans med Greg Goodman (X-Men: First Class).

I ett uttalande säger King följande om nyheten:

– Jag är ett stort fan av Paul Greengrass och jag tror att han är ett utmärkt val. Det är en fantastisk story att göra film av.

Fairy Tale följer en 17-årig pojke som ärver nycklarna till en skrämmande parallell värld där de goda är i krig mot det onda. Pojken får i boken uppleva de mystiska rötterna till mänskligheten.

I skrivande stund är inget bolag knutet till filmen men högst troligen kommer buden att ramla in då streamingtjänsterna är i ständig jakt på nytt blockbuster-material.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL