Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Stephen King avslöjar "den enda" biofilmen han lämnat

Stephen King avslöjar "den enda" biofilmen han lämnat

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 juli 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 juli 2022

Startar diskussion på Twitter

Författaren Stephen King har alltid haft ett stort intresse för film, men det finns en publikfavorit som han inte tål.

Med 315 (!!!) släppta filmatiseringar av hans verk och 30 (!!!) ytterligare på gång, har författaren Stephen King haft sitt beskärda inflytande på filmhistorien. Utöver framgångar som The Shining (1980), Carrie (1976) och Nyckeln till frihet (1994) har det givetvis blivit ett och annat bottennapp, men ingen av dessa filmatiseringar har varit tillräckligt upprörande eller dåliga för att författaren själv ska lämna biosalongen.

På Twitter i en diskussion med författaren Linwood Braclay, som skrev att han lämnade biografen under en visning av Jurassic World: Dominion, avslöjade Stephen King att det finns en film som har fått honom att lägga popcornen åt sidan, resa sig och gå:

"Jag har lämnat en enda film som vuxen: TRANSFORMERS. Skulle vilja veta vilka andra filmer folk har gått från.", skriver Stephen King på sin Twitter.

Bättre än 91 Stephen King-filmer

Kort därefter frågar ett fan om vilken Transformers-film han menar, om det rör sig om en tecknade från 1986 eller Michael Bays senare version från 2007 med Shia LaBeouf och Megan Fox i huvudrollerna. "Michael Bay. Den första", svarar författaren:

Transformers faktiskt har 7.0 på IMDb, vilket är högre än vad 91 stycken Stephen King-långfilmer har. Gissningsvis har författaren inte sett de resterande Transformersfilmerna, som klockar in på 5.9, 6.2, 5.6 och 5.2 i betyg, men visst hade det varit intressant att se hur länge han hade klarat sig i biostolen.

Mer läsning:

  •  
NÄSTA ARTIKEL