De 100 hetaste filmstjärnorna 2023 enligt IMDb – svensk på topp 10

De 100 hetaste filmstjärnorna 2023 enligt IMDb – svensk på topp 10

Axel Diedrichs
17 december 2023 kl. 18:12

... och det är ingen Skarsgård!

När den internationella filmsidan IMDb summerar skådespelarna vars profilsidor besökts mest under 2023 hittar vi en svensk i sällskap med enorma stjärnor.

Filmåret 2023 summeras just nu på alla möjliga fronter. Förutom årslistor med de bästa filmerna 2023 och de bästa serierna 2023 ser vi mer alternativa listor dyka upp. I samarbete med Disney har IMDb själva nu gått ut med listan på de 100 hetaste filmstjärnorna 2023, det vill säga de kändisar som besökts mest under längst tid på filmdatabasen, och därmed lockat störst intresse av filmälskare världen över. Speciellt med årets ranking är att vi har en svensk med bland de tio mest populära – och det är ingen Skarsgård. Det är Mission: Impossible- och Dune-stjärnan Rebecca Ferguson som kvalar sig in på toppen.

Rebecca Ferguson i "Mission: Impossible – Dead Reckoning". Foto: Paramount Pictures.

Rebecca Ferguson är svensken bland de 100 hetaste filmstjärnorna 2023

På skådespelarnas profiler kan vi se var de placeras på en så kallad STAR Meter – det vill säga hur populära de är i relation till tusentals andra kändisar. När vi spanar in den sammanställning som IMDb nu tagit fram finns det några självklara skådespelare som huserar på toppen. Den kändis som besökts allra mest under 2023 är årets stora seriestjärna och nätets mest älskade baby, Pedro Pascal, som varit aktuell med både HBO:s storsatsning The Last of Us och en ny säsong av Star Wars-serien The Mandalorian

Bland andra väntade namn på listans topp 10-placeringar hittar vi Last of Us-kollegan Bella Ramsey, Barbie-stjärnan Margot Robbie och Cillian Murphy som med Oppenheimer har gjort sin största roll i en biofilm hittills. Ett namn som vi kanske inte hade föreställt oss dyka upp i deras sällskap är svensken Rebecca Ferguson, som klockar in på sjunde plats över de hetaste filmstjärnorna 2023. 

Men vid närmare tanke är det inte alls konstigt att Rebecca Ferguson lockar så pass stort intresse av filmentusiaster. Hon har ett starkt år bakom sig där hon varit aktuell med Mission: Impossible-filmen Dead Reckoning – Part One och Apple-serien Silo som har höga 8,1/10 i betyg på IMDb. Hon är också högaktuell med trailern till den andra Dune-filmen som har biopremiär nästa år.

Att Ferguson känns som ett otippat namn på listan har förmodligen att göra med att hon trots sina framgångar inte bevakas särskilt mycket på svensk mark, något som Filmtopps chefredaktör vält sin frustration över

Topp tio av de hetaste filmstjärnorna 2023:

  • #10: Cillian Murphy
  • #9: Carla Gugino
  • #8: Katee Sackhoff
  • #7: Rebecca Ferguson
  • #6: Margot Robbie
  • #5: Bella Ramsey
  • #4: Jenna Ortega
  • #3: Ana de Armas
  • #2: Mary Elizabeth Winstead
  • #1: Pedro Pascal

Här kan du se hela listan med de hetaste kändisarna

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL