Därför tackar Neve Campbell nej till Scream 6

Därför tackar Neve Campbell nej till "Scream 6"

Filmtopp
07 juni 2022 kl. 10:06

Stjärnan tackar för sig

Sedan tidigare är det klart att "Scream 6" blir verklighet. Nu möts vi av beskedet att filmseriens frontperson, Neve Campbell, beslutat sig för att tacka nej.

Wes Craven var en av de få som verkligen trodde på Kevin Williamsons manus som skulle bli Scream. När filmen sedan släpptes, 1996, blev det en internationell dundersuccé. Den till och med hyllades av kritiker i en tid när skräckgenren inte alls hade samma status som den har i dag.

Därefter har vi fått se fyra uppföljare, alla med Neve Campbell i huvudrollen som Sidney Prescott. Den senaste, som fick det något förvirrande namnet Scream (precis som den första filmen), släpptes tidigare i år och fick ett positivt mottagande av Filmtopps recensent.

Det dröjde inte länge innan det blev klart att set blir en sjätte Scream-film. Dessutom är Courtney Cox redan klar för att återvända i rollen som journalisten Gale Weathers.

Nya beskedet: Neve Campbell hoppar av Scream-franchisen

Därför tackar Neve Campbell nej till "Scream 6"
Neve Campbell som Sidney Prescott. Foto: Paramount.

Någon som däremot inte kommer att vara med i uppföljaren är filmseriens stora stjärna, Neve Campbell. Enligt Deadline säger hon följande om filmserien, som har genererat över 774 miljoner dollar i intäkter:

"Under min karriär har jag som kvinna varit tvungen att arbeta extremt hårt för att etablera mitt värde, särskilt när det kommer till Scream. Jag kände att erbjudandet som presenterades för mig inte motsvarar det värde jag har tillfört till franchisen.

"Det har varit ett väldigt svårt beslut att gå vidare. Till alla mina Scream-fans, jag älskar er. Ni har alltid varit så otroligt stöttande. Jag är evigt tacksam för både er och för vad den här franchisen har gett mig under de senaste 25 åren."

Aktuell med andra projekt

Neve Campbell verkar inte ha några svårigheter i att hitta andra produktioner som kan sätta rätt siffra på lönechecken. Nu är hon aktuell med Netflix-serien The Lincoln Lawyer och är klar för Peackocks nya serie Twisted Metal.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL