10 skräcktips för dig som gillar Scream

10 skräcktips för dig som gillar Scream

Eric Diedrichs
11 februari 2022 kl. 17:02

Låt dig roas av dessa guldkorn!

Nu är "Scream" tillbaka på biograferna. Detta firar vi på Filmtopp med att lista 10 stycken filmer som passar som kniven i buken för den som uppskattar Wes Cravens legendariska filmserier.

Happy Death Day (2017)

Happy Death Day
Foto: Universal Pictures.

Regi: Christopher Landon
Med
: Jessica Rothe, Isreal Broussard m.fl.

Handling: High school-tjejen Tree måste uppleva och dö samma dag om och om igen till hon har kommit på vem som försöker döda henne och varför. Det blir en humoristisk och frustrerande jakt på rättvisa, som fungerar alldeles utmärkt i skräckkomedi-genren och som Måndag hela veckan-spoof. 

Finns på: Viaplay

Ready or Not (2019)

Ready or Not
Foto: 20th Century Fox.

Regi: Tyler Gillett, Matt Bettinelli-Olpin
Med
: Samara Weaving, Mark O'Brien

Handling: Bröllopsnatten tar en oväntad vändning när den nyblivna bruden tvingas delta i en dödlig lek där alla kämpar för sin överlevnad. Fantastiskt rolig och samtidigt en riktig nagelbitare!

Finns på: Disney+

Shaun of the Dead (2004)

Shaun of the Dead
Foto: Universal Pictures.

Regi: Edgar Wright
Med: Simon Pegg, Nick Frost, Kate Ashfield m.fl.

Handling: Shauns liv står stilla. Han fördriver tiden på den lokala puben med sin bäste vän Ed, har problem med sin mamma och försummar sin flickvän Liz. När Liz lämnar honom, bestämmer sig Shaun för att äntligen ta tag i sitt liv. Han måste vinna tillbaka sin flickväns hjärta, förbättra relationen till sin mamma och ta itu med vuxenlivets alla plikter. Dessvärre vaknar de döda till liv och försöker äta upp de levande.

Finns på: Amazon Prime Video

The Babysitter (2017)

The Babysitter
Foto: Netflix.

Regi: McG
Med
: Samara Weaving, Judah Lewis m.fl.

Handling: När Cole är vaken längre än vanligt upptäcker han att hans snygga barnvakt är med i en satanistisk sekt – som är beredd att göra vad som helst för att han ska hålla tyst… Samara Weaving skiner i rollen som barnvakten från helvetet i denna störtsköna skräckkomedi. 

Finns på: Netflix

Malignant (2021)

The Malignent
Foto: Warner Bros.

Regi: James Wan
Med: Annabelle Wallis, Maddie Hasson m.fl.

Handling: Madison blir paralyserad av chockerande syner av brutala mord, och hennes lidande blir bara större när hon inser att dessa mardrömmar faktiskt sker i verkligheten.

Finns på: HBO Max

Fear Street: 1-3 (2021)

Fear Street
Foto: Netflix

Regi: Leigh Jeniak
Med: Kiana Maderia, Oliva Scott Welch,  Benjamin Flores Jr. m.fl.

Handling: Efter ett antal brutala mord utmanar en tonåring och hennes vänner de onda krafter som plågat deras stad i århundraden. Välkommen till Shadyside. Storyn utvecklas över en hel trilogi, men det räcker egentligen att se första filmen – om man inte är sugen på mer, förstås.

Finns på: Netflix

All the Boys Love Mandy Lane (2006)

All the Boys Mandy Lane
Foto: Noble Entertainment.

Regi: Jonathan Levine
Med: Amber Heard, Anson Mount, Luke Grims m.fl.

Handling: Mandy Lane är drömtjejen på High School - het och totalt onåbar. Under en weekendresa försöker alla få hennes uppmärksamhet, men någonstans bland beundrarna finns en mordisk psykopat...

Finns på: Blockbuster (hyr), SF Anytime (hyr)

Bride of Chucky (1998)

Bride of Chucky
Foto: Universal Pictures.

Regi: Ronny Yu
Med: Jennifer Tilly, Brad Douriff m.fl.

Handling: När den sinnessjuke mördaren Chucky dödades i en leksaksaffär, sände han genom voodoo sin själ ut ur sig själv - och rakt in i en söt docka. Chuckys ex-flickvän, som snart skall gifta sig, stjäl dockan som nu innehar Chuckys onda själ. Snart blir även hon en docka. Deras enda chans att bli människor igen, är att byta själ med två levande offer. Dessa hittas snabbt: de två nygifta tonåringarna Jesse och Jade. Morden kan börja...

Finns på: iTunes (hyr)

House of Wax (2005)

House of Wax
Foto: Warner Bros.

Regi: Charles Belden
Med: Elisha Cuthbert, Paris Hilton m.fl.

Handling: Ett gäng ungdomar på väg till en fotbollsmatch råkar hamna i en övergiven småstad, som två mordlystna bröder förvandlats till ett enda stort fasansfullt vaxkabinett bestående av människor… vilka haft oturen att passera staden.

Finns på: Apple TV+

Wrong Turn (2021)

Wrong Turn
Foto: 20th Century Fox

Regi: Mike P. Nelson
Med: Charlotte Vega, Bill Sage m.fl.

Handling: Lämna inte stigen. Så lyder det enkla rådet till alla som vandrar i Appalacherna. Men mäktiga vattenfall och svindlande vyer lockar ändå kompisgänget bort från den utstakade leden. De tror att de känner till farorna som lurar - vilda djur och branta avsatser - men i bergen lever också något annat, betydligt mer hotfullt, och det gillar inte inkräktare.

Finns på: Blockbuster (hyr), SF Anytime (hyr)

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL