Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Då lanseras Pluto TV i Sverige

Då lanseras Pluto TV i Sverige

Jonathan Smeds | Nyhet
16 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
16 mars 2022

"Annonsfinansierade streamingtjänsten snart i Sverige"

Paramount Global har i dag meddelat när Pluto TV lanseras i Sverige.

Det händer mycket just hos alla streamingtjänster. I går bekräftades det att HBO Max och Discovery+ slås i hop. Redan om någon månad kommer innehållen bakas ihop i en slags tillfällig lösning, för att senare i år bli en helt ny streamingtjänst. Två tjänster blir således till en, men snart kommer en ny helt aktör till den svenska marknaden.

För i maj kommer Pluto TV, en annonsfinansierad streamingtjänst som i skrivande stund har 64 miljoner aktiva användare varje månad i 26 länder. Här i Sverige kommer Pluto TV erbjuda drygt 70 kurerade linjära kanaler och innehåll från Viafree. Det är också NENT Group, ägare av Viafree, som blir plattformens annonsförsäljningspartner. De 70 olika kanalerna kommer till stora delar bestå av innehåll från Paramount. Det innebär att vi tittare erbjuds bland annat South Park, Dora utforskaren samt filmkanaler inom flera olika genrer.

– Pluto TV kommer nu till Norden med ett exklusivt erbjudande. För första gången kombinerar vi strömmad linjär tv, som redan trollbundit amerikanska och europeiska konsumenter, med en ny utökad on-demand-sektion som drivs av Viafree för att erbjuda det bästa av internationellt och lokalt innehåll i en och samma tjänst, säger Olivier Jollet, General Manager och Senior Vice President, på Pluto TV International.

Premiärdatumet för Pluto TV här i Sverige är den 18 maj.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL