Nya filmer att streama – bästa filmtipsen

Nya filmer att streama – bästa filmtipsen

Filmtopp
Uppdaterad 09 november 2023 kl. 16:25 | Publicerad 10 oktober 2019 kl. 16:51

Söker du nya filmer att streama?

Nu kavlar vi upp ärmarna på allvar när Filmtopp listar det bästa av alla nya filmer hos de största streamingtjänsterna. Samtliga streamingtips uppdateras löpande så håll dig hos oss!

Det råder inga tvivel om att streaming är vägen för framtidens filmer att gå. Inte minst nu när flera av oss har fantastiska bild- och ljudsystem, som till och med kan få till den där härliga biokänslan.

Även om vi som filmälskare så klart välkomnar det stora utbudet med nya filmer med öppna armar, går det inte komma ifrån problematiken kring att det blir allt svårare och svårare att snabbt hitta vilken ny film man vill se. Men frukta icke, vi hjälper dig! Nedan listar vi nya filmer väl värda din tid – i alla genren.

Nya filmer att streama

Talk to Me
Sophie Wilde i "Talk to Me". Foto: Umbrella Entertainment

Talk to Me (skräck)

Filmtopp-betyg: 4 av 5

Skräck och sorg går hand i hand (bokstavligt talat) när leken blir till allvar. En grupp ungdomar har nämligen fått tagit i en balsamerad hand som låter dem komma i kontakt med andevärlden. Dålig idé, visar det sig. En av årets bästa skräckfilmer och en potentiell, modern klassiker.

Här streamar du: Talk to Me (2023)

Fingernails
Jessie Buckley och Jeremy Allen White i "Fingernails". Foto: Apple TV+

Fingernails (drama, komedi)

Filmtopp-betyg: 4 av 5

Grekiska regissörer med konstiga filmer är det nya! Samma år som Yorgos Lanthimos släpper sextokiga Poor Things med Emma Stone i huvudrollen, är landsmannen Christos Nikou aktuell med egna märkligheter. Med Jessie Buckley och Jeremy Allen White framför kameran får vi här följa med på en udda, romantisk historia i en sorts alternativ verklighet. Numera går det att testa huruvida ens kärlek verkligen är "äkta" eller inte, något hon (Buckley) vill göra men inte han (Allen white). Underhållande med starka skådespelarinsatser.

Här streamar du: Fingernails (2023)

John Wick
Keanu Reeves maler sig genom ändlösa soldathorder. Foto: Lionsgate

John Wick: Chapter 4 (action)

Filmtopp-betyg: 3 av 5

Med en speltid på tre timmar är den fjärde installationen den längsta i John Wick-sagan. Det är också speltiden som drar ner helhetsintrycket något, för actionscenerna i sig är OTROLIGA. Bill Skarsgård glänser som ondskefull skurk och Keanu Reeves gör det han gör allra bäst – låter nävarna talar.

Här streamar du: John Wick: Chapter 4 (2023)

Pain Hustlers
Emily Blunt och Andy Garcia i "Pain Hustlers". Foto: Netflix

Pain Hustlers (drama)

Filmtopp-betyg: 5 av 5

Detta är förmodligen den bästa nya filmen att streama, som du aldrig har hört talas om. Trots en stark ensemble med Emily Blunt, Chris Evans och Andy Garcia i ledningen och med Harry Potter-regissören David Yates bakom spakarna, har inte Pain Hustlers bryta igenom bruset. Synd! För det är löjligt underhållande (och skrämmande) att följa dem som omoraliska företagare som skor sig på människors lidande.

Här streamar du: Pain Hustlers (2023)

Konferensen
Adam Pålsson och Katia Winter i "Konferensen". Foto: Netflix

Konferensen (skräck, komedi)

Filmtopp-betyg: 4 av 5

Teambuilding från helvetet. Ja, så kan man summera den svenska skräckkomedin Konferensen där några stackars kommunalarbetare tvingas göra precis allt de kan för att säkra sin överlevnad. Inga bra svenska skräckisar säger du? Se Konferensen säger vi.

Här streamar du: Konferensen (2023)

Totally Killer – en ny bra film att streama
Foto: Prime Video

Totally Killer (skräck, komedi)

Filmtopp-betyg: 3 av 5

Ta en rejäl skopa slasher-klyschor, krydda med en nypa Tillbaka till framtiden-pulver och låt småputtra på den "självmedvetna-klimat"-spisen så får du ett härligt hopkok att njuta av i TV-soffan. I Totally Killer flirtas det friskt med det mesta av det bästa från popcorn-världen och resultatet är klart sevärt.

Här streamar du: Totally Killer (2023)

Benedict Cumberbatch och Ralph Fiennes i Den underbara historien om Henry Sugar
Benedict Cumberbatch och Ralph Fiennes i Den underbara historien om Henry Sugar. Foto: Netflix

Den underbara historien om Henry Sugar (äventyr)

Filmtopp-betyg: 4 av 5

Äntligen är Wes Anderson tillbaka i Roald Dahls värld. Denna gången med fyra stycken kortfilmer, varav den längsta heter Den underbara historien om Henry Sugar. I den här filmen (men se allihop) ser vi Benedict Cumberbatch som en rik knös fast besluten att bli ännu rikare. Väldigt rolig liten moralsaga.

Här streamar du: Den underbara historien om Henry Sugar (2023)

Den lilla sjöjungfrun
Halle Bailey som Ariel i "Den i lilla sjöjungfrun". Foto: Disney+

Den lilla sjöjungfrun (äventyr)

Filmtopp-betyg: 4 av 5

Efter många misslyckade remakes har Disney äntligen funnit rätt. Den lilla sjöjungfrun är vacker, rolig och gör originalet rättvisa. Nu kan du streama den nya tagningen av H.C. Andersens saga och njuta av fantastiska sångnummer och roliga karaktärer.

Här streamar du: Den lilla sjöjungfrun (2023)

Boston Strangler
Foto: Disney+

Boston Strangler (drama, thriller)

Filmtopp-betyg: 4 av 5

Boston Strangler är en perfekt film för alla som njuter av den krypande thrillergenren där själva jakten på svaret är poängen. Gräv, gräv, gräv. Stirra på gamla foton. Lyssna på förhör. Ringa telefonsamtal till skumma män. Här är det journalisterna som är detektiver för att rädda en av tidernas värsta seriemördare medan stadens poliser står som handfallna.

Här streamar du: Boston Strangler (2023)

Här fick du lite tips på nya filmer, hoppas att du gillar dem! Listan uppdateras med jämna mellanrum för att ge dig de bästa nyheterna hos alla de nya streamingtjänsterna.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL