Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya filmer att streama – Bästa filmtipsen

Nya filmer att streama – Bästa filmtipsen

Filmtopp
Filmtopp | Lista
10 oktober 2019
Filmtopp
Filmtopp | Lista
10 oktober 2019

Söker du nya filmer att streama?

Nu kavlar vi upp ärmarna på allvar när Filmtopp listar det bästa av alla nya filmer hos de största streamingtjänsterna. Samtliga streamingtips uppdateras löpande så håll dig uppdaterad hos oss!

Det råder inga tvivel om att streaming är vägen för framtidens filmer att gå. Inte minst nu när flera av oss har fantastiska bild- och ljudsystem, som till och med kan få till den där härliga biokänslan.

Detta har även filmbolagen förstått och nya streamingtjänster tycks dyka upp på löpande band. I år har Disney+ släppts och dessförinnan Apple TV+, därtill har vi Quibi och Warner Bros. och HBO:s samarbete med HBO Max. Den stora överraskningen blev kanske Penny Play. Ja, till och med Walmart ska lansera en egen streamingtjänst.

Även om vi som filmälskare så klart välkomnar det stora utbudet med nya filmer med öppna armar, går det inte komma ifrån problematiken kring att det blir allt svårare och svårare att snabbt hitta vilken ny film man vill se.

Eftersom Filmtopp tar avstånd från illegala streamingtjänster, kommer här inte att finnas tips på tjänster som Swefilmer och Dreamfilm.

Nya filmer på Netflix

Kate – Netflix

Kate är en av nya filmer att streama
Foto: Netflix.

I streamingtjänstens nya actionfilm Kate följer vi en brutal brottsling som blivit förgiftad och är nere för räkning. Hon måste nu skynda sig ifall hon ska få utkräva sin hämnd. 

Titelrollen spelas av Mary Elizabeth Winstead som senast gjorde karaktären Helena Bertinelli i Birds of Prey. Hon spelar den här gången mot ingen mindre än Woody Harrelson.

Fear Street-trilogin – Netflix

Fear Street-trilogin är tips bland nya filmer att streama.
Foto: Netflix.

Bland nya filmer att streama hittar vi Netflix stora sommarsatsning: Fear Street. Här väcks seriemördare till liv för att jaga ungdomar i småstaden Shadyville och de kan bara stoppas genom att bryta förbannelsen som kallat dem upp till ytan. 

Fear Street-filmerna utgör en våldsam skräckfilmstrilogi, som också har utrymme för en del humor. De tre delarna håller en jämn nivå och är bland de bättre streamingtjänsten släppt i genren på länge.

A Classic Horror Story – Netflix

Bland nya filmer att streama hittar vi "A Classic Horror Story".
Foto: Netflix.

Fem främlingar åker tillsammans i en husbil i Italiens torra och solbadande skogar. Under en särskilt lång natt av körning råkar de köra av vägen – rakt in i ett träd. När de vaknar upp efter olyckan är ingenting riktigt som det ska.

Precis som Cabin in the Woods driver A Classic Horror Story med skräckgenren. Klyschorna löser av varandra – men var inte orolig: här finns en twist, som du inte kommer att se komma. 

The Dig – Netflix

The Dig (2021)
Foto: Netflix.

The Dig har vi ett annalkande andra världskrig som fond när ett par arkeologer stöter på ett spännande fynd som lockar till sig stor uppmärksamhet. 

Förutom att lyckas få själva utgrävningen intressant bjuder även filmen på ett persongalleri med idel fascinerande karaktärer. Allt från den sköra Edith Pretty (Carey Mulligan) som kämpar mot en obotlig sjukdom till Rory Lomax (Johnny Flynn) som riskerar att bli inkallad till kriget, och paret Piggott (Lily James och Ben Chaplin) vars äktenskap är på väg att fallera. I rollen som den tystlåtne grävaren Basil Brown ser vi ingen annan än Ralph Fiennes, som med små medel levererar en stark rollprestation även han.

Pieces of a Woman – Netflix

Pieces of a Woman
Foto: Netflix.

Det unga paret Martha och Seans liv ser ut att gå från klarhet till klarhet. På Seans jobb går allt som det ska med bygget av stadens nya bro, paret har precis köpt en ny bil och nu väntar de spänt på utökning av familjen. Allt är i ordning inför födseln av Marthas och Seans första barn. En födsel som ska ske i hemmet. Men då går plötsligt något snett och hela deras liv och raseras. Hemmafödseln slutar i tragedi. Detta leder till sprickor i relationen mellan Sean och Martha, samtidigt som paret dras in i en lång rättstvist med besök i domstolen. Vad som började så ljust har istället blivit till en dyster tillvaro för alla i Sean och Marthas närhet.

Trots att filmen ibland går ned sig vid ett par tillfällen är det ändå helt klart en mycket sevärd film och en stark kandidat till kommande filmgalor och festivaler. Förutom att det är spännande att se Shia LaBeouf tillbaka i rampljuset igen är det också kul att se en ny stjärna på den internationella regissörshimlen och se Vanessa Kirby visa hela sitt register.

Hillbilly Elegy – Netflix

Hillbilly Elegy är en av nya filmer som finns att streama på Netflix
Glenn Close och Amy Adams. Foto: Netflix.

Genre: Drama

Hillbilly Elegy återvänder en juriststudent på en fin skola hem till sin trasiga familj i bergen. Baserad på författaren J.D. Vances bok med samma titel som är en skildring av tre olika generationer från samma bakgrund och en modern djupdykning i amerikanska drömmen. 

Det råder delade tankar om Ron Howards senaste film. Vår recensent Sebastian Ahokas gillade den och ingen kan knappast ta ifrån Adams och Close sina prestationer som är vansinnigt bra. De lyckas hålla berättelsen bultande och engagerande.

Arkansas – Netflix

Arkansas är en av nya filmer att streama just nu
Vince Vaughn spelar kingpinen Frog i "Arkansas". Foto: Netflix.

Genre: Drama, Thriller

Bland nya filmer att streama hittar vi Arkansas. Den följer skurkarna Kyle och Swin som gör precis vad deras ledare, drogmogulen Frog, önskar. Detta trots att de aldrig träffat honom. När en deal de ska genomföra går snett blir konsekvenserna ödesdigra. 

Arkansas känns influerad av Coenbrödernas stil och vågar vara lika hårdkokt, om än inte lika pricksäker. Oavsett bjuds du på underhållning. En gedigen rollista pryds av Vince VaughnLiam Hemsworth, John Malkovich och Clarke Duke, som även skrivit och regisserat. 

Rebecca – Netflix

Rebecca – en av nya filmer på Netflix
Foto: Netflix.

Genre: Drama

Rebecca flyttar en nygift kvinna in i sin makes herrgård. Till en början är allting fantastiskt, men allt eftersom börjar hon känna av att skuggan av hans exfru finns kvar där, långt efter hennes död. 

Med sin nya tagning på Alfred Hitchcocks klassiker lyckas regissören Ben Wheatley att fylla spänningsmästarens skor. Frontduon utgörs av Armie Hammer och Lily James som båda två storspelar. Men frågan är om inte Kristin Scott Thomas övertygar allra mest i rollen som fastighetens obehagliga Mrs. Danvers. 

David Attenborough: Ett liv på vår planet

David Attenborough – ett liv på vår planet
Naturdokumentärfilmslegenden David Attenborough fortsätter att berätta om vår planet. Foto: Netflix.

Genre: Dokumentär

Den idag 94-åriga och trefaldigt Emmybelönade naturprofilen David Attenborough har sedan 60-talet utforskat Jordens alla hörn och berättat om dem för oss film-och TV-tittare. Med Netflix-filmen David Attenborough: Ett liv på vår planet ger han oss sin viktigaste historia och visionen för framtiden. "Så har människan förstört vår planet... men om vi agerar rätt nu kan vi ställa saker till rätta."

Det är inte bara vi på Filmtopp som älskar Ett liv på vår planet, hyllningarna haglar från den internationella kritikerkåren som anser den vara en av årets viktigaste filmer. Likaså har Netflix tittare hyllat den unisont. På IMDb har filmen i skrivande stund makalösa 9.2/10 i betyg. En av nya filmer du absolut inte får missa.

Dick Johnson is Dead – Netflix

Dick Johnson is Dead
Foto: Netflix.

Genre: Dokumentär

Precis som Ett liv på vår planet är en speciell dokumentär, är Dick Johnson Is Dead annorlunda. Med sin nya film vill Kirsten Johnson förbereda sig själv och hennes pappa Dick inför dagen då han går bort. Detta gör de genom att iscensätta hans död på en massa olika sätt, från att han faller i trappen till att en byggplanka faller ner på hans huvud. 

Dick Johnson Is Dead är en rolig och gripande dokumentär om en stark far och dotterrelation. Nog ska de vara lyckliga över att de har varandra. 

I'm Thinking of Ending Things – Netflix

I'm Thinking of Ending Things – en av nya filmer på Netflix
Av alla nya filmer att streama är kanske "I'm Thinking of Ending Things" den absolut märkligaste. Foto: Netflix. 

Genre: Drama, Skräck

Tiden står både stilla och rör sig med rasande fart. Vi bevittnar å ena sidan långa bilresor, där existentiella diskussioner mellan ''den unga kvinnan'' och hennes pojkvän Jake står i centrum, å andra hur kvinnan bokstavligen ser sina eventuella svärföräldrar åldras, för att sedan föryngras, på bråkdelen av en sekund. Det låter märkligt och det är det också. Parets visit till Jakes föräldrars ödsliga lantställe blir allt annat än en mysig utflykt.

Att se "I'm Thinking of Ending Things" är en ren och skär upplevelse. Mästaren Charlie Kaufman utgår från den kanadensiska författaren Iain Reids debutroman med samma namn och lyckas på ett för mig ofattbart sätt presentera en djupt originell, fascinerande och abstrakt betraktelse av vad det innebär att vara människa.

Lovebirds – Netflix

Lovebirds är en av alla nya filmer att streama.
Foto: Netflix.

Genre: Komedi

Lovebirds ställs ett förälskat par inför en oväntad utmaning, som kommer att testa dem mer än någonsin. Detta när de hamnar mitt i en mordkomplott och måste fungera tillsammans på ett helt nytt sätt – med deras liv på spel.

För den som älskar babblig dialog, hysteri och samtidigt en skvätt action och mystik är Lovebirds värd tiden. Kemin mellan Issa Rae och Kumail Nanjiani svänger från början till slut.

Syskonen Willoughby – Netflix

Syskonen Willoughby på Netflix.
Foto: Netflix.

Genre: Animerat, Komedi

Vi kan inte låta bli att känna oss stort imponerade över vad Netflix producerat de senaste åren inom den animerade genren. Från fullkomligt briljanta Castlevania, som nu är uppe i tre säsonger, till Oscarsnominerade julfilmen Klaus. Nu har de släppt en till alldeles lysande animerad film i Syskonen Willoughby

Vi följer den udda syskonskaren i familjen Willoughby, som fått en minst sagt sträng uppväxt. Trötta på sina föräldrar, skickar de iväg dem så att de själva kan resa iväg. På deras äventyr får de lära sig ett och annat om vad det betyder att ha en kärleksfull familj. 

"Animationen liknar inget jag tidigare sett", skriver Filmtopps recensent Sebastian Ahokas i sin text om filmen. Ja, Netflix utmanar nu bjässar som Disney och Pixar med Syskonen Willooughby som är en höjdare bland alla nya filmer att streama. Det ska bli spännande att se hur länge de kan hålla uppe den höga kvaliteten. 

Det finns gott om nya filmer på Netflix och streamingtjänsten fortsätter att pumpa ur sig originaltitlar. Håll dig uppdaterad om deras nyheter här på Filmtopp.

Nya filmer att streama på Disney+

Luca – Disney+

Luca är en av nya filmer att streama
Foto: Disney+.

Luca utspelar sig på den italienska Rivieran och handlar om en pojke som blir vän med ett havsmonster, förklädd till människa. 

Huvudsensmoralen är att det är okej att känna sig annorlunda. Men det finns många fler små guldkorn som författarna vävt in med största finess. Det finns en nickning till vänskap över gränser och ensamma fäder som berör särskilt djupt. Det är en enkel berättelse som ändå lyckas beröra på flera punkter, så det finns garanterat något för alla.

Nomadland – Disney+

Nomadland är ett måste bland nya filmer att streama. Foto: Disney+.
"Nomadland" är ett måste bland nya filmer att streama. Foto: Disney+.

Nomadland följer Fern (Frances McDormand), en medelålders kvinna som bor i sin van och reser dit de tillfälliga jobben finns runtomkring i USA.

Sammantaget är Nomadland ett majestätiskt drama som bör upplevas och inte analyseras. Med det sagt vill vi kort och gott bara uppmana dig till att se den. Snarast. 

Clouds – Disney+

Genre: Drama

Zach är nästan som de flesta tonåringarna i USA. Han gillar att spela TV-spel, hänga med vänner och titta på snabba bilar. Den stora skillnaden med Zach är att han är cancersjuk och har länge varit. En dag får han beskedet om att cancern har spridit sig och att han bara har månader kvar att leva.

För hans familj kommer beskedet som en hård smäll, men för Zach blir det en nystart. Han bestämmer sig för att följa sina drömmar och göra det han alltid velat göra - spela in ett musikalbum med sina egna låtar. Tillsammans med sin bästa vän Sammy börjar de en dag spela in hans låtar och lägga upp på internet. Ingen vet då hur stora de kommer att bli.

Togo – Disney+

Willem Dafoe i Togo – en av nya filmer att streama
Foto: Disney.

Genre: Äventyr, Drama

Bland nya filmer att streama är den biografiska äventyrsrullen Togo ett absolut måste. Här följer vi berättelsen om slädhunden Togo och dess ägare Leonhard, som båda var en central del i en viktig serumtransport i tufft snöklimat på mitten av 1920-talet.

Togo är en av de första filmerna att släppas på Disney+ och är en av deras bästa äventyrsfilmer på år och dar. Nog för majestätiska landskap... när det emotionella kickar in är det svårt att inte ryckas med och beröras på djupet. Willem Dafoe visar varför hela världen älskar honom.

Hamilton – Disney+

Hamilton på Disney+
"Hamilton" är en helt unik filmupplevelse. Foto: Disney.

Genre: Drama

Disneys sensationellt hyllade Hamilton finns nu att se på filmjättens streamingtjänst Disney+ och är helt klart en av nya filmer att skriva upp på din watchlist. Hamilton är en filmad pjäs som som gick upp på Broadway och handlar om en av Nordamerikas grundare, Alexander Hamilton.

Hamilton är storslagen och perfekt genomförd. Föreställningens främsta skapare Lin-Manuel Miranda har skrivit och komponerat musiken, samt skapat själva musikalen. Snart måste hon geniförklaras. 

Nyafilmer på Viaplay

Glaciär – Viaplay

Glaciär på Viaplay.
Foto: Viaplay.

Bland nya filmer att streama måste vi rekommendera Glaciär. Den handlar om två personer som tvingas isolera sig när ett dödligt virus sprider sig och har tagit död på halva världens befolkning. Det är alltså ingen deckarhistoria som vi är vana att se från Camilla Läckberg.

Läckbergs manus är välskrivet och Karims kreativa öga har skapat något unikt. Tillsammans har de ingjutit en annalkande katastrof i de minsta företeelserna, vilket inte är något mindre än fantastiskt. Deras samarbete är ett välbehövligt tillskott för att väcka liv i en uttjatad genre.

Orca – Viaplay

Josephine Bornebusch i Orca som är en av nya filmer att streama
Josephine Bornebusch i "Orca". Foto: Viaplay.

Bland nya filmer att streama hittar vi Viaplays allra första orginalfilm, regisserad och skriven av Josephine Bornebusch som även spelar en av huvudrollerna. Storyn följer ett gäng personer som i en pandemi kämpar från sitt egna håll med att hantera isoleringen och påfrestningarna det innebär.

Josephine Bornebusch briljerar återigen och går från klarhet till klarhet i hennes regisserande och berättande. Att lyckas göra en så här intressant och gripande film till största delen baserad på videosamtal är en bragd.

Quick – Viaplay

Quick
Foto: Nordisk Film.

Genre: Thriller

Fallet om Thomas Quick anses vara den största juridiska skandalen i Sveriges i historia. Den här verklighetsbaserade filmen av Hollywoodmeriterade Mikael Håfström bygger på Hannes Råstams bok Att skapa en seriemördare och i huvudrollerna ser vi Jonas Karlsson och Alba August

Quick beskrivs som en journalistisk thriller och var en av fjolårets mest framgångsrika svenska filmer. Den var sammanlagt nominerad till sju guldbaggar och vann för Bästa manliga biroll (David Dencik) och Bästa smink (AnnaCarin Lock).

JoJo Rabbit – Viaplay

JoJo Rabbit – en av nya filmer att streama
Foto: 20th Century Fox.

Det finns många nya filmer på Viaplay som är värda att ge en chans. I JoJo Rabbit följer vi en grabb tillhörande Hitlers armé som upptäcker att hans mamma gömmer en jude i deras hem. 

Denna satiriska svarta komedi av Taika Waititi är ett kreativt stycke film med Scarlett Johansson och Sam Rockwell som garanterat kommer få dig att skratta. Den vann Oscar för Bästa adapterade manus och blev även nominerad till Årets bästa film och Bästa kvinnliga biroll (Johansson). 

The Intruder – Viaplay

Stillbild ur "The Intruder".
Foto: Sony Pictures.

Genre: Thriller

I Sony Pictures renodlade thriller The Intruder har ett förälskat par äntligen hittat drömkåken ute i förorten. Men när allt är påskrivet och betalat visar det sig att dess tidigare ägare fortsätter dyka upp. Är det inte för att kolla posten så är det för att klippa gräset. Nej, han vägrar släppa taget om kåken och snart utvecklas det hela till en konflikt som kan få livshotande konsekvenser. 

Your house. His home. 

Precis som Ma är The Intruder en film av sin sort som många kritiker skulle hacka på. Men om du är svag för lättkonsumerad spänning är den en underbar film. Och dessutom får vi se Dennis Quaid i rollen som antagonist. Denna herre behöver vi se i flera nya filmer vi kan streama.

Tolkien – Viaplay

Nicolas Hoult i "The Intruder".
Nicolas Hoult spelar Sagan om Ringen-författaren J.R.R. Tolkien. Foto: Searchlight Pictures.

Genre: Drama, Fantasy

Författaren J.R.R. Tolkien ligger framförallt bakom Sagan om Ringen-böckerna, som skulle resultera i filmhistoriens hittills mest älskade trilogi. I den nya filmen Tolkien där Nicolas Hoult spelar titelrollen får vi en djupare inblick i åren som formade hans liv och resulterade i att han skulle bli en ikon inom fantasyvärlden. 

Ett spännande drama med visuellt läckra inslag och som även rymmer romantik.

Mary Queen of Scots – Viaplay

Margot Robbie i "Mary Queen of Scots". En stark upplevelse bland nya filmer.
Foto: Universal Pictures.

Genre: Drama

Mary Queen of Scots ser vi världsstjärnorna Margot Robbie och Saoirse Ronan spela mot varandra i vad som är ett kostymdrama när det spänner som mest. Handlingen kretsar kring Mary Stuarts försök att välta hennes kusin Elizabeth den första från makten. Detta ledde till att hon bestraffades med flera års fängelsestraff med avrättning. 

De flerfaldigt Oscarsnominerade skådespelerskorna är båda fantastiska i detta supertunga drama. Framförallt är det Robbie som glänser i rollen som Elizabeth. Älskar du kostymdraman men inte sett Mary Queen of Scots? Skäms på dig, det här är en av nya filmer du absolut inte får missa.

John Wick: Chapter 3 – Parabellum

stillbild ur John Wick 3 med Keanu Reeves.
Keanu Reeves i sin hyllade actiontrilogi. Foto: Lionsgate. 

Genre: Action

I den tredje filmen är vår titelkaraktär ute på hal is, detta efter att ha mördat en nyckelmedlem i en internationell organisation för lönnmördare. Han har nu en hög prislapp på sitt huvud och är jagad av prisjägare från alla möjliga håll och kanter. Lyckas han dra en kanin ur hatten även den här gången? 

Det blir högst våldsamt och adrenalinstinnt i den tredje delen av filmserien om John Wick med allas vår älskling Keanu Reeves. När det kommer till nya filmer att streama i actiongenren tenderar vi att se en del blanka skott – men John Wick: Chapter 3 är en minst sagt värdig uppföljare och tillhör utan tvekan de bästa actionfilmerna på senare tid. 

Nya filmer att streama på C More

Gräns

Gräns är bland nya filmer att streama.
"Gräns" är ett måste bland nya filmer att streama på C More. Foto: TriArt.

Gräns följer en utstött gränspolis vid namn Tina, som har den unika förmågan att enkelt kunna läsa av människors skam och nervositet och därmed avslöja dem ifall de bär med sig något olämpligt. Allt det förändras när hon träffar en jämlik, och hon börjar gräva i frågan om vem hon egentligen är.

Filmen hade aldrig funkat utan ett starkt manus och en tydlig vision, men genom detta har Ali Abbasi skapat något så ovanligt som en unik filmupplevelse. 

Om det oändliga

"Om det oändliga". Foto: Studio 24.
Foto: Studio 24.

Det spelar ingen roll om du är en tvivlande präst, en krigsfånge i väntan på att bli avrättad eller en skamlös statistikchef – alla får plats i Anderssons senaste filmpoem Om det oändliga, som kan beskrivas som ett tänkvärt kärleksbrev till vad det är att vara människa.

En av svensk films stora legendarer är tillbaka med en ny filosofisk pärla. Precis som tidigare bjuder Roy Andersson på en cineastisk upplevelse utöver det vanliga. Denna gången på blott 78 minuter.

En komikers uppväxt

En komikers uppväxt – en av nya filmer att streama
Foto: Nordisk Film.

I dramafilmen En komikers uppväxt med Johan Rheborg i huvudrollen står mobbning och försoning i fokus när en framgångsrik komiker turnerar med en show som hämtat inspiration från sin barndom.

Rojda Sekersözs En komikers uppväxt är gripande, engagerande och tvingar oss att rannsaka vårt egna beteende i uppväxten. Det är också oerhört välspelat, framförallt av Rheborg som gör en av sina mest utstickande prestationer.

Blinded by the Light

Stillbild ur Blinded by the Light
Foto: Warner Bros.

Genre: Drama

Blinded by the Light handlar om indiern Javed som bor tillsammans med sin strikta familj i USA. Hans tillbakadragna liv får sig en vändning när han upptäcker "Bossens" musik och blir förälskad i rock n' roll och hans träffande texter om arbetarklass. Nyfrälst av den legendariska artistens alster, tar Javed sig an världen med nya ögon. 

Du behöver inte vara ett fan av Bruce Springsteen för att njuta av Blinded by the Light som handlar om så mycket mer än bara Bossens alster. Fartfyllt, underhållande och förstås är ju musiken fantastisk. Tillhör de nya filmer många missat i skuggan av andra musikfilmer på sistone. Definitivt värd en chans.

Take the Ball, Pass the Ball

Stillbild från "Take the Ball, Pass the Ball".
Foto: Guardian Football.

Genre: Dokumentär

Under sin tid med Pep Guardiola som tränare anses FC Barcelona ha varit ett av de de bästa fotbollslagen någonsin, om inte det bästa. I dokumentären Take the Ball, Pass the Ball återberättar Lionel Messi och flera andra nyckelspelare om hur Guardiola förändrade deras mentalitet och hur han tog vidare den passningsorienterade fotbollen vars grund lades av den tidigare klubbikonen Johan Cruyff.  

Även om det ibland kan bli lite mycket gruppfjäskande, så är Take the Ball, Pass the Ball en oerhört intressant dokumentär, men också en vacker tillbakablick för de som följde Barcelona när det begav sig och förälskade sig i deras typ av fotboll. 

"Jag planerade att göra Lionel Messi till världens bästa fotbollsspelare, men det slutade upp med att han gjorde mig till en av världens bästa tränare."

– Pep Guardiola. 

Här fick du lite tips på nya filmer, hoppas att du gillar dem! Listan uppdateras med jämna mellanrum för att ge dig de bästa nyheterna hos de streamingtjänster vi använder mest i Sverige. För fler tips kan du också läsa om nya filmer 2021

För fler listor --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL