Nya filmer att streama – Gratis filmtips

Nya filmer att streama – Bästa filmtipsen

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Lista
10 oktober 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Lista
10 oktober 2019

Söker du nya filmer att streama?

Nu kavlar vi upp ärmarna på allvar när Filmtopp listar det bästa av alla nya filmer hos de största streamingtjänsterna. Samtliga streamingtips uppdateras löpande så håll dig uppdaterad hos oss!

Det råder inga tvivel om att streaming är vägen för framtidens filmer att gå. Inte minst nu när flera av oss har fantastiska bild- och ljudsystem, som till och med kan få till den där härliga biokänslan.

Detta har även filmbolagen förstått och nya streamingtjänster tycks dyka upp på löpande band. I år har Disney+ släppts och dessförinnan Apple TV+, därtill har vi Quibi och Warner Bros. och HBO:s samarbete med HBO Max. Den stora överraskningen blev kanske Penny Play. Ja, till och med Walmart ska lansera en egen streamingtjänst.

Även om vi som filmälskare så klart välkomnar det stora utbudet med nya filmer med öppna armar, går det inte komma ifrån problematiken kring att det blir allt svårare och svårare att snabbt hitta vilken ny film man vill se.

Eftersom Filmtopp tar avstånd från illegala streamingtjänster, kommer här inte att finnas tips på tjänster som Swefilmer och Dreamfilm.

Nyheter på Netflix

David Attenborough: Ett liv på vår planet (2020)

David Attenborough – ett liv på vår planet
Naturdokumentärfilmslegenden David Attenborough fortsätter att berätta om vår planet. Foto: Netflix.

Genre: Dokumentär

Den idag 94-åriga och trefaldigt Emmybelönade naturprofilen David Attenborough har sedan 60-talet utforskat Jordens alla hörn och berättat om dem för oss film-och TV-tittare. Med Netflix-filmen David Attenborough: Ett liv på vår planet ger han oss sin viktigaste historia och visionen för framtiden. "Så har människan förstört vår planet... men om vi agerar rätt nu kan vi ställa saker till rätta."

Det är inte bara vi på Filmtopp som älskar Ett liv på vår planet, hyllningarna haglar från den internationella kritikerkåren som anser den vara en av årets viktigaste filmer. Likaså har Netflix tittare hyllat den unisont. På IMDb har filmen i skrivande stund makalösa 9.2/10 i betyg. 

Dick Johnson is Dead

Dick Johnson is Dead
Foto: Netflix.

Genre: Dokumentär

Precis som Ett liv på vår planet är en speciell dokumentär, är Dick Johnson Is Dead annorlunda. Med sin nya film vill Kirsten Johnson förbereda sig själv och hennes pappa Dick inför dagen då han går bort. Detta gör de genom att iscensätta hans död på en massa olika sätt, från att han faller i trappen till att en byggplanka faller ner på hans huvud. 

Dick Johnson Is Dead är en rolig och gripande dokumentär om en stark far och dotterrelation. Nog ska de vara lyckliga över att de har varandra. 

I'm Thinking of Ending Things

I'm Thinking of Ending Things
Av alla nya filmer att streama är kanske "I'm Thinking of Ending Things" den absolut märkligaste. Foto: Netflix. 

Genre: Drama, Skräck

Tiden står både stilla och rör sig med rasande fart. Vi bevittnar å ena sidan långa bilresor, där existentiella diskussioner mellan ''den unga kvinnan'' och hennes pojkvän Jake står i centrum, å andra hur kvinnan bokstavligen ser sina eventuella svärföräldrar åldras, för att sedan föryngras, på bråkdelen av en sekund. Det låter märkligt och det är det också. Parets visit till Jakes föräldrars ödsliga lantställe blir allt annat än en mysig utflykt.

Att se "I'm Thinking of Ending Things" är en ren och skär upplevelse. Mästaren Charlie Kaufman utgår från den kanadensiska författaren Iain Reids debutroman med samma namn och lyckas på ett för mig ofattbart sätt presentera en djupt originell, fascinerande och abstrakt betraktelse av vad det innebär att vara människa.

Lovebirds

Lovebirds är en av alla nya filmer att streama.
Foto: Netflix.

Genre: Komedi

Lovebirds ställs ett förälskat par inför en oväntad utmaning, som kommer att testa dem mer än någonsin. Detta när de hamnar mitt i en mordkomplott och måste fungera tillsammans på ett helt nytt sätt – med deras liv på spel.

För den som älskar babblig dialog, hysteri och samtidigt en skvätt action och mystik är Lovebirds värd tiden. Kemin mellan Issa Rae och Kumail Nanjiani svänger från början till slut.

Syskonen Willoughby

Syskonen Willoughby på Netflix.
Foto: Netflix.

Genre: Animerat, Komedi

Vi kan inte låta bli att känna oss stort imponerade över vad Netflix producerat de senaste åren inom den animerade genren. Från fullkomligt briljanta Castlevania, som nu är uppe i tre säsonger, till Oscarsnominerade julfilmen Klaus. Nu har de släppt en till alldeles lysande animerad film i Syskonen Willoughby

Vi följer den udda syskonskaren i familjen Willoughby, som fått en minst sagt sträng uppväxt. Trötta på sina föräldrar, skickar de iväg dem så att de själva kan resa iväg. På deras äventyr får de lära sig ett och annat om vad det betyder att ha en kärleksfull familj. 

"Animationen liknar inget jag tidigare sett", skriver Filmtopps recensent Sebastian Ahokas i sin text om filmen. Ja, Netflix utmanar nu bjässar som Disney och Pixar med Syskonen Willooughby som är en höjdare bland alla nya filmer att streama. Det ska bli spännande att se hur länge de kan hålla uppe den höga kvaliteten. 

The Platform

The Platform på Netflix.
Foto: Netflix.

Genre: Thriller

The Platform (på svenska "Hålet") utspelar sig ett extremt fängelse där fångarna är fast i en bottenlös mardröm. Varje dag har de blott två minuter på sig att ta sig ner i ett hål och hämta mat – en process som är lättare sagd än gjord att genomföra. Snart förvandlar den ständiga hungern detta djävulsställe till ett kannibalistiskt dårhus. 

Netflix nya thriller The Platform har lockat till sig stor uppmärksamhet världen över. Den är spännande, brutal och "ingenting för den kräsmagade", som Filmtopps skribent Daniel Turfors skriver i sin recension. Är du skräckfantast och ännu inte sett filmen har du här något riktigt starkt att berusa dig på. 

Nya filmer att streama på Disney+

Togo

Willem Dafoe i Togo
Foto: Disney.

Genre: Äventyr, Drama

Bland nya filmer att streama är den biografiska äventyrsrullen Togo ett absolut måste. Här följer vi berättelsen om slädhunden Togo och dess ägare Leonhard, som båda var en central del i en viktig serumtransport i tufft snöklimat på mitten av 1920-talet.

Togo är en av de första filmerna att släppas på Disney+ och är en av deras bästa äventyrsfilmer på år och dar. Nog för majestätiska landskap... när det emotionella kickar in är det svårt att inte ryckas med och beröras på djupet. Willem Dafoe visar varför hela världen älskar honom.

Hamilton

Hamilton på Disney+
"Hamilton" är en helt unik filmupplevelse. Foto: Disney.

Genre: Drama

Disneys sensationellt hyllade Hamilton finns nu att se på filmjättens streamingtjänst Disney+ och är helt klart en av nya filmer att skriva upp på din watchlist. Hamilton är en filmad pjäs som som gick upp på Broadway och handlar om en av Nordamerikas grundare, Alexander Hamilton.

Hamilton är storslagen och perfekt genomförd. Föreställningens främsta skapare Lin-Manuel Miranda har skrivit och komponerat musiken, samt skapat själva musikalen. Snart måste hon geniförklaras. 

Nyafilmer på Viaplay

Quick

Quick
Foto: Nordisk Film.

Genre: Thriller

Fallet om Thomas Quick anses vara den största juridiska skandalen i Sveriges i historia. Den här verklighetsbaserade filmen av Hollywoodmeriterade Mikael Håfström bygger på Hannes Råstams bok Att skapa en seriemördare och i huvudrollerna ser vi Jonas Karlsson och Alba August

Quick beskrivs som en journalistisk thriller och var en av fjolårets mest framgångsrika svenska filmer. Den var sammanlagt nominerad till sju guldbaggar och vann för Bästa manliga biroll (David Dencik) och Bästa smink (AnnaCarin Lock).

JoJo Rabbit

JoJo Rabbit
Foto: 20th Century Fox.

Det finns många nya filmer på Viaplay som är värda att ge en chans. I JoJo Rabbit följer vi en grabb tillhörande Hitlers armé som upptäcker att hans mamma gömmer en jude i deras hem. 

Denna satiriska svarta komedi av Taika Waititi är ett kreativt stycke film med Scarlett Johansson och Sam Rockwell som garanterat kommer få dig att skratta. Den vann Oscar för Bästa adapterade manus och blev även nominerad till Årets bästa film och Bästa kvinnliga biroll (Johansson). 

The Intruder

Stillbild ur "The Intruder".
Foto: Sony Pictures.

Genre: Thriller

I Sony Pictures renodlade thriller The Intruder har ett förälskat par äntligen hittat drömkåken ute i förorten. Men när allt är påskrivet och betalat visar det sig att dess tidigare ägare fortsätter dyka upp. Är det inte för att kolla posten så är det för att klippa gräset. Nej, han vägrar släppa taget om kåken och snart utvecklas det hela till en konflikt som kan få livshotande konsekvenser. 

Your house. His home. 

Precis som Ma är The Intruder en film av sin sort som många kritiker skulle hacka på. Men om du är svag för lättkonsumerad spänning är den en underbar film. Och dessutom får vi se Dennis Quaid i rollen som antagonist. Denna herre behöver vi se i flera nya filmer vi kan streama.

Tolkien

Nicolas Hoult i "The Intruder".
Nicolas Hoult spelar Sagan om Ringen-författaren J.R.R. Tolkien. Foto: Searchlight Pictures.

Genre: Drama, Fantasy

Författaren J.R.R. Tolkien ligger framförallt bakom Sagan om Ringen-böckerna, som skulle resultera i filmhistoriens hittills mest älskade trilogi. I den nya filmen Tolkien där Nicolas Hoult spelar titelrollen får vi en djupare inblick i åren som formade hans liv och resulterade i att han skulle bli en ikon inom fantasyvärlden. 

Ett spännande drama med visuellt läckra inslag och som även rymmer romantik.

Mary Queen of Scots

Margot Robbie i "Mary Queen of Scots".
Foto: Universal Pictures.

Genre: Drama

Mary Queen of Scots ser vi världsstjärnorna Margot Robbie och Saoirse Ronan spela mot varandra i vad som är ett kostymdrama när det spänner som mest. Handlingen kretsar kring Mary Stuarts försök att välta hennes kusin Elizabeth den första från makten. Detta ledde till att hon bestraffades med flera års fängelsestraff med avrättning. 

De flerfaldigt Oscarsnominerade skådespelerskorna är båda fantastiska i detta supertunga drama. Framförallt är det Robbie som glänser i rollen som Elizabeth. Älskar du kostymdraman men inte sett Mary Queen of Scots? Skäms på dig, det här är en av nya filmer du absolut inte får missa.

Booksmart

Booksmart.
Foto: Annapurna Pictures.

Genre: Komedi

Booksmart kallas för nya Supersugen, och rättmätigt så. Filmen är en hysterisk ungdomskomedi som centrerar kring gymnasiets sista skolfest. Vi följer två tjejer, som inser att de inte tagit vara på den roliga sidan av skolan och bestämmer sig därför att gå all in på kvällens party. Men när oförutsägbara hinder dyker upp i deras väg riskerar kvällen de ser framför sig som perfekt förvandlas till något helt annat. 

Booksmart är rolig, fräck, välspelad och modern. Olivia Wilde har mäktat med en enastående regidebut som låter tonårstjejer vara minst lika grisiga som vi tenderar att se det motsatta könet i den här sortens filmer. 

John Wick: Chapter 3 – Parabellum

stillbild ur John Wick 3 med Keanu Reeves.
Keanu Reeves i sin hyllade actiontrilogi. Foto: Lionsgate. 

Genre: Action

I den tredje filmen är vår titelkaraktär ute på hal is, detta efter att ha mördat en nyckelmedlem i en internationell organisation för lönnmördare. Han har nu en hög prislapp på sitt huvud och är jagad av prisjägare från alla möjliga håll och kanter. Lyckas han dra en kanin ur hatten även den här gången? 

Det blir högst våldsamt och adrenalinstinnt i den tredje delen av filmserien om John Wick med allas vår älskling Keanu Reeves. När det kommer till nya filmer att streama i actiongenren tenderar vi att se en del blanka skott – men John Wick: Chapter 3 är en minst sagt värdig uppföljare och tillhör utan tvekan de bästa actionfilmerna på senare tid. 

Nya filmer att streama på C More

En komikers uppväxt

En komikers uppväxt
Foto: Nordisk Film.

I dramafilmen En komikers uppväxt med Johan Rheborg i huvudrollen står mobbning och försoning i fokus när en framgångsrik komiker turnerar med en show som hämtat inspiration från sin barndom.

Rojda Sekersözs En komikers uppväxt är gripande, engagerande och tvingar oss att rannsaka vårt egna beteende i uppväxten. Det är också oerhört välspelat, framförallt av Rheborg som gör en av sina mest utstickande prestationer.

Blinded by the Light

Stillbild ur Blinded by the Light
Foto: Warner Bros.

Genre: Drama

Blinded by the Light handlar om indiern Javed som bor tillsammans med sin strikta familj i USA. Hans tillbakadragna liv får sig en vändning när han upptäcker "Bossens" musik och blir förälskad i rock n' roll och hans träffande texter om arbetarklass. Nyfrälst av den legendariska artistens alster, tar Javed sig an världen med nya ögon. 

Du behöver inte vara ett fan av Bruce Springsteen för att njuta av Blinded by the Light som handlar om så mycket mer än bara Bossens alster. Fartfyllt, underhållande och förstås är ju musiken fantastisk. Tillhör de nya filmer många missat i skuggan av andra musikfilmer på sistone. Definitivt värd en chans.

Take the Ball, Pass the Ball

Stillbild från "Take the Ball, Pass the Ball".
Foto: Guardian Football.

Genre: Dokumentär

Under sin tid med Pep Guardiola som tränare anses FC Barcelona ha varit ett av de de bästa fotbollslagen någonsin, om inte det bästa. I dokumentären Take the Ball, Pass the Ball återberättar Lionel Messi och flera andra nyckelspelare om hur Guardiola förändrade deras mentalitet och hur han tog vidare den passningsorienterade fotbollen vars grund lades av den tidigare klubbikonen Johan Cruyff.  

Även om det ibland kan bli lite mycket gruppfjäskande, så är Take the Ball, Pass the Ball en oerhört intressant dokumentär, men också en vacker tillbakablick för de som följde Barcelona när det begav sig och förälskade sig i deras typ av fotboll. 

"Jag planerade att göra Lionel Messi till världens bästa fotbollsspelare, men det slutade upp med att han gjorde mig till en av världens bästa tränare."

– Pep Guardiola. 

The First Purge

Genre: Skräck

The First Purge är den fjärde delen i filmserien och tar oss tillbaka till början. För trots att det finns en hel Purge-trilogi, så vet vi som sett filmerna rätt lite om tanken och det politiska spelet bakom den så kallade "rensningen". I The First Purge får vi en tydligare bild av hur det kommer sig att alla lagar skulle upphöra under en natt varje år. 

Även om det finns en del substans i Purge-filmerna och ett spännande upplägg utmynnar de framförallt i nagelbitande och blodiga sekvenser. Given att se för alla skräckfilmsfantaster där ute, men vi antar så klart att du redan bänkat dig framför denna skojrulle. 

Här fick du lite tips på nya filmer, hoppas att du gillar dem! Listan uppdateras med jämna mellanrum för att ge dig de bästa nyheterna hos de streamingtjänster vi använder mest i Sverige. 

För fler listor --> Scrolla vidare!