Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Vuxna människor-serien: Allt vi vet!

Vuxna människor-serien: Allt vi vet!

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 februari 2022

Felix Herngren och Adam Pålsson regisserar

Förra veckan blev det klart att "Vuxna människor" blir TV-serie. Men vad kan vi egentligen förvänta oss av spinoffen på 90-talsklassikern?

Vuxna människor är en modern dramakomedi om bluffen att vara vuxen. Serien är en spin-off på den klassiska filmen från 1999 med samma namn. Bland skådespelarna finns stjärnskotten Carla Sehn (guldbaggenominerades tidigare i år) och Ardalan Esmaili. Samtidigt återvänder Felix Herngren både till sin tidigare roll och som regissör till serien.

– Den här serien kommer att fånga känslan av att vara en bluff på samma sätt som filmen gjorde. Men nu är det Mathilda som går omkring och känner så som min rollkaraktär gjorde och kanske fortfarande gör, säger Felix Herngren.

Handlingen i Vuxna människor

Serien kretsar kring 30-åriga Mathilda (Carla Sehn) som står på tröskeln till det fullbordade vuxenlivet med jobb på advokatbyrå och stabil relation. Men när pojkvännen (Simon Reithner) friar startar det en lavin av handlingar som sätter hela Mathildas tillrättalagda tillvaro på spel. Felix Herngren som gjorde huvudrollen Frank i filmen kommer nu att spela Mathildas chef Frank. Rakel Wärmländer spelar Mathildas syster som i sin tur går igenomen egen kris och Ardalan Esmaili spelar Mathildas bästa vän.

Då börjar inspelningen

Nu är det bekräftat från TV4 och C More att inspelningen av Vuxna människor inleds våren 2022. Piodor Gustafsson, dramadirektör på TV4 Media, säger följande:

– Det är extra roligt för mig att få beställa en modern version av Vuxna Människor med ett ungt kvinnligt perspektiv eftersom jag utvecklade originalfilmen med Fredrik Lindström för drygt 20 år sedan. Vi ser det som en relevant och hyperintressant möjlighet att ta ett 90-talsfenomen in i 2020-talet.

Adam Pålsson regidebuterar

För regin står, utöver Felix Herngren, även Måns Herngren och Adam Pålsson. I en exklusiv intervju med Filmtopp avslöjar Adam Pålsson att han länge har velat regissera och att han har ett brinnande intresse för just komedins värld:

– Jag ska regissera Vuxna människor för TV4 med Felix och Måns Herngren. Det är en helt annan typ av utmaning och som jag har längtat efter väldigt länge. Det ska bli fantastiskt läskigt och kul att få göra det. Vi spelar in i början av mars men förproduktionen är redan igång.

För manus står Amanda Högberg och Daniel Karlsson, som är huvudmanusförfattare samt Axel Stjärne och Maria Nygren. Exekutiv producent på TV4 och C More är Sonja Hermele, exekutiv producent på FLX är Elin Kvist och producent på FLX är Sandra Sohlman.

Serien produceras av FLX för TV4 och C More och kommer att sändas i åtta avsnitt under hösten 2022.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL