Sven Wollter i Dag för dag

Succé för Dag för dag – har setts av över 1,1 miljoner tittare

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad 03 maj 2022 kl. 11:05 | Publicerad 02 maj 2022 kl. 13:05
ANNONS
ANNONS

Herngren rörd över responsen

Felix Herngrens dramakomedi "Dag för dag" har gjort succé på C More och har en månad efter premiären setts av över 1,1 miljoner tittare.

– Jag är så oerhört glad över all fin respons på filmen och att nu över en miljon personer har sett den gör mig alldeles varm. Med alla dessa fantastiska skådespelare och Martinas och Williams fina idé har vi hela tiden känt att detta är en film som kan beröra och chans att vinna många tittares hjärtan. Det är fantastiskt att det nu också verkar ha blivit så, säger Felix Herngren.

Dag för dag hade premiär på C More den 31 mars i år och har hyllats stort av tittare i sociala medier och av många kritiker. Nyligen visades också filmen på Seattle International Film Festival och fick ett bra mottagande. Totalt, linjärt och streamat, så har filmen setts av över 1 147 000 tittare under en månad på C More.

Det är den andra svenska storfilmen efter Se upp för Jönssonligan som direkt har gått upp på C More istället för det traditionella biofönstret.

Baseras på idé av William Spetz

– Vi vet att vår publik uppskattar exklusivt premiärinnehåll och Dag för dag är en film som varit mycket omtyckt och som står sig med marginal mot andra svenska storfilmers biopremiärer. Det har vi även sett med Se upp för Jönssonligan, och med mer aktuella lokala titlar som Beck, samt serier som Bäckström och Hamilton. Många har talat om att svensk film är i kris, men vi tror på att ytterligare stärka vårt lokala utbud där vi har flera spännande projekt på gång, säger Jens Håkansta, Head of Engagement, Retention & Growth Telia TV & C More.

Dag för dag är en produktion av FLX i samproduktion med Film i Väst, SF Studios och TV4 Media med stöd av Svenska Filminstitutet. Producenter på FLX är Anna Carlsten och Anna Anthony. Exekutiv producent på C More & TV4 är Niva Westlin Dahl. Manusförfattare är Tapio Leopold efter en idé av William Spetz och Martina Haag. För regi står Felix Herngren.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL