Premiär för nya Gåsmamman

C Mores kommande originalserier 2022

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad 17 juni 2022 kl. 09:06 | Publicerad 08 januari 2022 kl. 18:01

Flera tittarfavoriter återvänder

Under 2022 släpper C More flera nya originalserier såväl som uppföljande säsonger på deras mest omtyckta produktioner. I den här listan lyfter vi fram alla de kommande titlar vi ser mest fram emot!

Bland C Mores nya titlar för 2022 hittar vi flera spännande originalproduktioner, som Headhunter och Nattryttarna. Vå hittar även återvändande tittarfavoriter, däribland Gåsmamman som nu lider mot sitt slut.

Heartbeats – 12 januari

I Heartbeats som är årets första nya originalserie av streamingtjänsten, får tittarna följa Mio och Anders i ett pulserande Stockholm. Mio (Nora Rios), är en 23-årig singel som är timanställd på en klädbutik medan hon festar på heltid under veckans alla dagar. Nu planerar hon att flytta till Berlin med bästisen, tillika roomien, Katja (Felicia Truedsson). På andra sidan staden får tittarna träffa Anders (Simon Edenroth). Han har en mer uppstyrd tillvaro än Mio och läser sin fjärde termin på KTH. Deras vägar korsas under en stökig utekväll. De båda ser kvällen som första och sista gången de träffas. Men det som började som en oskyldig flirt kommer senare att ställa dem inför ett livsavgörande beslut.

MER LÄSNING:

Bäckström (säsong 2) – våren 2022

Bäckström säsong 2
Foto: C More.

Denna säsong är fritt baserad på Leif G.W. Perssons roman, Den sanna historien om Pinocchios näsa. Kändisadvokaten Tomas Eriksson, tillika Bäckströms fiende och rival i TV-programmet Spaning, hittas mördad i sitt hem under mystiska omständigheter. Bäckström tar sig an det högprofilerade fallet med dubbla känslor. Han njuter av hetluften och strålkastarljuset, men ju mer han gräver sig in i Eriksson hemliga liv, desto mer inser han till sin fasa hur lika dom är.

I Bäckström säsong 2 återser vi Kjell Bergqvist som vid sin sida har den smarta och tuffa, men allt mer misstänksamma, kollegan Ankan Carlsson (Agnes Lindström Bolmgren)

Hamilton (säsong 2) – våren 2022

Hamilton säsong 2
Foto: C More.

Ny säsong av TV4:s och C Mores succéserie Hamilton. Serien är baserad på Jan Guillous böcker om den hemliga agenten Carl Hamiltons liv. I seriens andra säsong kommer tittare att återförenas med bland annat Carl Hamilton (Jakob Oftebro), Hamiltons flickvän Sonja Widén (Katja Winter), Säpoagenterna Kristin Ek (Nina Zanjani) och Birger Hagman (Jörgen Thorsson) samt amiralen Astrid Bofors (Annika Hallin).

Likea (serie) – våren 2022

Likea är en humorserie om livet som influencer skapad av Vera Herngren och Felicia Danielsson. Serien regisseras av Eddie Åhgren och produceras av Jonas Åhlund för FLX. Dunja Vujović är exekutiv producent på TV4/C More. Produktionen pågår nu med planerad premiär 2022.

Fartblinda (säsong 2) – sommaren 2022

Fartblinda säsong 2
Foto: C More.

Den hyllade dramathrillern Fartblinda med Julia Ragnarsson och Matias Varela i huvudrollerna får en efterlängtad andra säsong. Inspelningen drog igång i somras med planerad premiär på C More under 2022. Första säsongen baserades på Carolina Neuraths bok med samma namn och hade premiär hösten 2019 med fantastiskt fint mottagande hos både tittare och recensenter.

I andra säsongen av Fartblinda höjs insatserna. Bea Farkas har gjort succé med sin nyutgivna bok och åker till Malta för att utreda ett lånebolag på uppdrag av Dagbladet. Där möter hon Peder Rooth som suttit av sitt fängelsestraff och nu förser samma lånebolag med olagliga personuppgifter. Denna säsong baseras på Carolina Neuraths uppföljande bok Gränslösa.

Morden i Sandhamn (säsong 8) – någon gång 2022

Morden i Sandhamn säsong 8
Foto: C More.

Den åttonde säsongen av älskade serien Morden i Sandhamn, baserad på Viveca Stens universum är under produktion. Precis som i sjätte säsongen så har man låtit serien och Viveca Stens böcker utvecklas åt varsitt håll, samtidigt som serien baseras på Viveca Stens universum. Även i säsong 8 får Alexandra Rapaport sällskap av sin nya motspelare, Nicolai Cleve Broch, som spelar den temperamentsfulle och charmige polisen Alexander.

Korridoren (serie) – någon gång 2022

Korridoren är ett samtida drama som utspelar sig i studentmiljö. Manusförfattare är Emil Stenberg, Emil Eriksson och Alexander Havelda. Serien regisseras av Molly Nutley och producent är Joana Sorobetea för Nelson & Frank’s. Lisa Dahlberg är exekutiv producent på TV4/C More. Inspelning drog igång under hösten 2021 med planerad premiär 2022.

Gåsmamman (säsong 6) – någon gång 2022

Senare i år släpps Gåsmamman säsong 6. Det finns ännu inga detaljer om handlingen, men i Filmtopps intervju med Alexandra Rapaport bekräftar hon att de två säsongerna hänger ihop. Dessvärre kommer hon också med lite mindre bra nyheter för seriens alla fans. Sjätte säsongen ser ut att bli slutet:

– Det tänker jag att det är, svarar Rapaport på frågan om serien är över efter den sjätte säsongen. 

Headhunters (serie) – någon gång 2022

Headhunters C More
Foto: C More.

C Mores första norska orginalproduktion, Headhunters, en serie inspirerad av den norska succéförfattaren Jo Nesbøs roman Huvudjägarna. I serien får tittarna följa Roger Brown, spelad av Axel Bøyum (Hemmaplan, Den största förbrytelsen), en headhunter som ljuger och manipulerar sin väg till framgång både i arbetslivet och med kärleken. Men en lögn leder till en lögn och snart är han så insnärjd i sina historier att det blir en fara både för han själv och för människorna i hans närhet. Martin Wallström har rollen som stjärnrekryteraren Jon Christian Wiklund.

Ture Sventon (säsong 2) – någon gång 2022

Ture Sventon säsong 2
Foto: C More.

TV4 och C More skapar en ny säsong där tittarna får återvända till Ture Sventons värld och fartfyllda äventyr som detektiv. Ture Sventon och jakten på Ungdomens källa utspelar sig på detektivbyrån i Lingonboda, men under resans gång tas tittarna på en jakt som leder Ture och Matilda Jansson till Amazonas, Rom och Hawaii.

I den kommande säsongens äventyr får tittarna återförenas med detektiverna Ture Sventon (Robert Gustafsson), Matilda Jansson (Helena Bergström) och deras ärkefiender, skurkarna Ville Vessla (Johan Glans), Joanna Silver (Maja Kin) och säpoagenten Pär (Björn Gustafsson). Nya för säsongen är Ylva (Lycke Martin) och Dante (John Österlund) som tillsammans med våra detektiver måste leta rätt på deras kidnappade föräldrar.

Nattryttarna (serie) – hösten 2022

Nattryttarna
Foto: C More.

Jonas Karlsson och Hanna Ardéhn gör huvudrollerna i C Mores och TV4:s dramasatsning Nattryttarna. Serien bygger på den skakande historien om de övergrepp som förekom på ett ridcenter i Sverige under 1990-talet. För manus står Ulf Kvensler (Vår tid är nu) och serien har skapats i tätt samarbete med Sophie Jahn, dotter till den man som anklagades och senare dömdes för sexualbrott.

I dramaserien Nattryttarna får tittarna följa fyra kvinnor med olika relationer till mannen som driver ridcentret. Jonas Karlsson spelar rollen som hästprofilen tillika pappan i familjen och Hanna Ardéhn som spelar hans äldsta dotter.

MER LÄSNING:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL