Idol

Stora förändringar i Idol 2022

  • C More
25 maj 2022 kl. 17:05
ANNONS
ANNONS

Så förändras programmet

Inför Idol 2022 har TV4 genomfört en del förändringar i både programupplägg och inspelningsplats. Här är senaste nytt om det älskade musikprogrammet.

I höst drar Idol 2022 igång – men inför denna omgången av musiktävlingen har TV4 genomfört en del förändringar. Bland annat flyttas veckofinalerna från Globen till Tele2 Arena, det avslöjar programledaren Per Lernström för TT:

– Vi tyckte att det vore roligt att göra en riktig musikfest där vi kan bjuda in ännu mer människor. Tele2 Arena dök upp som ett väldigt spännande alternativ för avgörandet av säsongen, säger han.

Tele2 Arena tar in ungefär dubbelt så många åskådare som Globen, närmare bestämt 40 000 – en ännu större folkfest är därför garanterad när Idolfinalen äger rum den 25 november. 

Idol
Idol. Foto: TV4

Idol 2022 – programmet inför längre avsnitt 

Eftersom att fotbolls-VM håller på samtidigt som Idol förändras också programupplägget en del. Största delen av programmet kommer att se ut som vanligt, men två fredagar har tagits bort från veckofinalerna och kompenseras med längre avsnitt. Nu kommer avsnitten att hålla på i två timmar, till skillnad från tidigare säsonger då sändningarna varit en och en halv timme långa. 

Om det nya upplägget säger Per Lärnström: 

– Vi hoppas kunna bjuda in ännu mer gästartister som doftar internationell klass men det får vi återkomma till. 

Mer läsning: 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL