Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sjuksystrarna på Fredenslund säsong 5 – detta vet vi

Sjuksystrarna på Fredenslund säsong 5 – detta vet vi

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 februari 2022

Blir det fler säsonger av det danska kostymdramat?

Den danska serien "Sjuksystrarna på Fredenslund", eller "Sygeplejeskolen" som den heter på danska, har fyra framgångsrika säsonger bakom sig. Filmtopp har tagit reda på om vi kan vänta oss även en femte säsong av serien.

Den danska dramaserien Sjuksystrarna på Fredenslund har fått många att sitta som fastnaglade framför tv:n. Serien utspelar sig på 50-talet i Danmark och kretsar bland annat kring en man som trotsar könsnormerna och börjar utbilda sig till sjuksköterska. Där finns också en överklassflicka som trotsar konventionerna i hennes liv genom att längta efter att börja jobba istället för att bli hemmafru.

Sjuksystrarna på Fredenslund är skapad av Claudia Boderke och Lars Mering. Samtliga avsnitt av seriens fyra säsonger finns just nu tillgängliga att streama på C More.

När kommer Sjuksystrarna på Fredenslund säsong 5?

Goda nyheter – en femte säsong av Sjuksystrarna på Fredenslund är bekräftad sedan en tid tillbaka! Denna danska pärla har gått från klarhet till klarhet och med tanke på att även allt fler utanför Danmark har fått upp ögonen för serien, så är det inte helt oväntat att det blir en säsong 5.

I samband med att den fjärde säsongen gick i mål i Danmark, under hösten 2021, meddelande danska TV2 att seriens hängivna följare och nyfunna fans kan se fram emot en kommande femte säsong.

De goda nyheterna tar inte slut där – den nya säsongen är planerad att komma redan under 2022. Exakt vilket datum Sjuksystrarna på Fredenslund säsong 5 kommer att ha premiär vet vi inte ännu, men en rimlig gissning borde vara att serien kommer ut i Danmark någon gång under hösten. Därefter kan vi få vänta ytterligare lite till innan den hittar till den svenska marknaden.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL