Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Walter Presents – C Mores nya stora satsning

C Mores stora satsning – över 500 timmar serier varannan vecka

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 januari 2022

Över 500 timmar kvalitetsserier på C More

Walter Presents är en kurerad samling av icke-engelskspråkiga dramaserier handplockade av dramaexperten Walter Iuzzolino. För C Mores tittare innebär det över 500 timmar med kritikerrosade kvalitetsserier från hela världen som Walter väljer ut och presenterar varannan vecka på C More.

– Vi ser en pågående trend där allt fler tittare får upp ögonen för internationella icke-engelskspråkiga titlar, säger Anna Chrona, Head of Commercial på C More. Det är en fantastiskt rolig utveckling och med Walter Presents tar vi ett ytterligare steg mot att kunna göra starkt innehåll från andra länder mer tillgängligt. Det är ett perfekt komplement till de stora satsningar vi gör på lokala dramaproduktioner.

Titlarna i Walter Presents måste uppfylla ett antal kriterier och ska ha det absolut bästa som landet i fråga har att erbjuda när det kommer till manus, regi och skådespelare. Serierna ska vara prisbelönta eller kritikerrosade men även populära bland en bred publik i ursprungslandet. Först ut i januari presenteras åtta serier från Nederländerna, Ryssland, Ukraina, Spanien, Italien och Frankrike.

–  Det känns otroligt roligt att få lyfta fram de bästa internationella dramaserierna till C Mores tittare, säger Walter Iuzzolino grundare och kurator för Walter Presents. Alla dessa titlar bär på fantastiska historier som blivit blockbuster-favoriter och uppskattats av miljoner människor runt om i världen. Internationellt drama har verkligen blivit ett fenomen de senaste åren, och nu ger vi den nordiska publiken en plats där de absolut främsta titlarna från hela världen är samlade.

Serierna från Walter Presents som har premiär på C More i januari

Blodspakten (Klem) – Premiär 17 januari
Marius har just avtjänat ett fängelsestraff. Hugo är en ambitiös chef på skatteverket. De här två männen blir inblandade i varandras liv när deras unga döttrar blir bästa vänner. Men Marius har skulder till gangsters och snart dras Hugo in på djupt vatten. Nederländsk thrillerserie.

Gold Diggers (Soderzhanki) – Premiär 17 januari
Nyseparerad lämnar konsthistorikern Dasha sin hemstad för Moskva där hon tas om hand av vännen Marina som tagit sig in i samhällets övre skikt. Men allt ställs på ända när Marina plötsligt hittas mördad. Polisen Lena får hand om utredningen och tar sig in i en värld av lycksökare, otrohet och utpressning. Gold Diggers ingår i Walter Presents som består av utvalda kvalitetsserier från hela världen. Rysk dramathrillerserie från 2019 med Darya Moroz.

Dödlig lek (Pryatki) – Premiär 17 januari
6-åriga Alina leker kurragömma i lägenheten med sin pappa när hon plötsligt försvinner spårlöst. Varta Naumova och Max Shumov får fallet på sitt bord och snart publiceras en video på YouTube där Alisa ses hålla upp en skylt med flera mystiska nummer. Ukrainskt kriminaldrama från 2019 med Yulia Abdel Fattakh.

Den andra mamman (Maman a tort) – Premiär 17 januari
Fransk miniserie om barnpsykologen Vasile som anar oråd när treårige Malone hävdar att hans mamma inte är hans riktiga mamma. Polisen Marianne går motvilligt med på att hjälpa till och snart växer Malones fall ihop med en annan pågående utredning. Talar barnet sanning? Fransk dramathriller från 2018 med Anne Charrier.

Misstänkt (Presunto culpable) – Premiär 24 januari
Jon Arístegui är en framstående biolog i Paris som plötsligt tvingas återvända till sin spanska hemstad. För sex år sedan blev han misstänkt för sin flickväns försvinnande och nu måste han åter konfrontera bybornas dömande blickar. Spansk thrillerserie från 2018 med Miguel Ángel Muñoz.

Du skall icke dräpa (Non uccidere) – Premiär 24 januari
Den envisa utredaren Valeria Ferro i Turin löser komplicerade mord relaterade till svartsjuka, bråk och undertryckt ilska. Samtidigt uppenbarar sig spöken från det förflutna när Valerias mor släpps ut från fängelset efter 17 långa år. Italienskt kriminaldrama från 2015 med Miriam Leone.

Mysteriet vid sjön (Le mystère du lac) – Premiär 24 januari
Mordutredaren Lise återvänder till sin hemstad för en utredning om en försvunnen tonåring. Försvinnandet har kusliga likheter med det som hände femton år tidigare när hon förlorade sina två bästa vänner - ett fall som aldrig blev löst. Fransk dramathrillerserie från 2015 med Barbara Schulz.

Otrohet (Overspel) – Premiär 24 januari
Fotografen Iris och advokaten Willem möts av en slump och blir direkt attraherade av varandra, men båda är gifta och har barn. Samtidigt som de försöker hantera sina starka känslor blir både de och deras familjer inblandade i en härva av korruption, lögner och mord. Nederländsk dramathriller från 2011 med Sylvia Hoeks, Fedja van Huêt.

NÄSTA ARTIKEL