Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bild från Likea, en ny serie som kommer den 6 april på C More

Så blir nya humorserien Likea

  • C More
Jonathan Smeds | Nyhet
10 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
10 mars 2022

"Ny serie på C More får premiär i vår"

Snart är det premiär för den nya humorserien "Likea", den första svenska serien om livet som influencer.

C More har tidigare berättat att de i år kommer satsa på serier för ungdomar, ett projekt man döpt till C Mores Young Adult-satsning. Först ut var Heartbeats, som vi på Filmtopp kallade för en "extremt nedtonad Euphoria". Nu är det snart dags för den andra serien i satsningen att ha premiär.

Den 6 april är det nämligen premiär för Likea, en humorserie där vi får följa journalisten Cajsa (Vera Herngren). Hon är en nyutexaminerad journaliststudent som fortfarande är arbetslös. I sin desperation för att få något jobb blir hon anställd som koordinator för influencern Rut (Felicia Danielsson). Cajsa inser snabbt att världen Rut arbetar inom inte är en dans på rosor, och att hennes vän Rut har en helt persona som influencer. 

– Likea föddes ur vår fascination över sociala medier, och framförallt influencers som idag är världens rockstjärnor. Släng in en gammal vänskap som helt plötsligt har en ny maktbalans, så har du Likea. Extra allt pepprat med allt sånt som tillhör vår generation – ångest, social climbing, missnöje och sist men inte minst, narcissism, säger Vera Herngren och Felicia Danielsson, som också skrivit manuset till Likea, i ett pressmeddelande från C More.

Likea
Foto: C More

Serien beskrivs av C More som en humoristisk och satirisk take på influencers och det liv de lever. I rollerna ses även bland annat Måns Nathanaelson, Susanne Thorsson, Edvin Törnbolm och Matilda Källström.

– Likea är ett eget litet universum där omoral och falskhet gömmer sig bakom varje hörn, men i botten hoppas vi att tittarna känner att det finns värme och en stark tro på att vänskap besegrar allt, samt ett intressant porträtt av dagens medielandskap, säger Dunja Vujović, exekutiv producent för Likea på C More och TV4.

Likea har premiär på C More den 6 april. Serien består av åtta avsnitt och det kommer släppas två avsnitt per vecka.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL