Nu på bio

Det senaste på biofronten!

De bästa filmerna på C More

De bästa filmerna på C More – här är våra filmtips

Filmtopp
Filmtopp | Lista
29 mars 2016
Filmtopp
Filmtopp | Lista
29 mars 2016

Filmtopp välkomnar streamingtjänstens frammarsch. 

Det finns massor av bra film att njuta av på C More. Här kommer några av våra favoriter just nu!

Streamingjättarna möjliggör legitimt filmtittande på en helt annan nivå än vad som tidigare har varit tänkbart, men det är inte alltid lätt att hitta rätt i myllret av alternativ. Därför listar vi det bästa bland filmutbudet hos de största streamingtjänsterna på den svenska marknaden, bland andra C More, Netflix och Viaplay.

I den här artikeln är det C Mores filmutbud som sätts under lupp.

Här kan du också läsa vilka som är årets bästa filmer.

För att komma med på listan måste följande två kriterier uppfyllas:

  • Titeln i fråga måste vara en spelfilm. Varken TV-serier, kortfilmer eller dokumentärer kommer listas här.
  • Titeln måste ha fått minst 4 av 5 i betyg av någon skribent här på Filmtopp.

Tycker du att vi har missat någon guldklimp i C Mores utbud, hojta till!

En komikers uppväxt (2018)

En komikes uppväxt

Handling: En komikers uppväxt baseras på Jonas Gardells klassiska självbiografiska roman med samma namn. I centrum står tolvåriga Juha, klassens Clown på 70-talet. Han gör allt för att passa in. När han är vuxen är han framgångsrik komiker som ser tillbaka på sitt liv.

Därför ska du se filmen: Ett gripande drama där framförallt Johan Rheborg briljerar. En av de bästa filmerna på C More och väl värd din tid. 

4 av 5

Your Name (2016)

Your Name – en av de bästa filmerna på C More
Foto: C More

Handling: Your Name handlar om en kille från Tokyo och en tjej från landsbygden vars öden sammankopplas på ett mycket annorlunda sätt – de börjar plötsligt vakna upp som varandra. Det finns många filmer som har försökt sig på liknande body swap-koncept, men frågan är om någon har lyckats bättre med det än Your Name?

Därför ska du se filmen: Tycker du om anime och vill utforska utbudet utöver det som världskända Studio Ghibli har att erbjuda, så är Your Name en av de absolut första filmerna du borde bänka dig framför.

4 av 5

Parasit (2019)

Parasit finns att se på C More
Foto: C More

Handling: Parasit handlar om den fattiga familjen Kim som genom slughet och lögner lyckas nästla sig in i den rika familjen Parks flådiga hem. Symbiosen mellan de två familjerna, och ytterligare en familj med koppling till huset, blir enbart möjlig genom att de utnyttjar varandra – på ett eller annat sätt.

Därför ska du se filmen: Parasit chockade hela filmvärlden genom att vinna Oscarsstatyetten för bästa film 2019. Bong Joon Hos tokhyllade film är ett måste för alla som älskar film. Innehållet i Parasit är en sylvass kombination av underhållning och samhällskritik.

4 av 5

Havets sång (2014)

Havets sång.
Havets sång.

Handling: En ung irländsk pojke och hans syster som har förmågan att förvandlas till en säl, beger sig ut på ett äventyr för att rädda den spirituella världen.

Därför ska du se filmen: Den irländska animerade studion Cartoon Saloon ligger bakom detta mysiga äventyr.

4 av 5

Gremlins (1984)

Gremlins
"Gremlins" julklassikern som också är en av de bästa filmerna på C More.

Handling: De är gulliga, söta och supermysiga… så länge de inte får vatten på sig! Då förvandlas de nämligen urläskiga och lika elaka troll! Detta får Billy erfara när han tar hem sitt nya husdjur, Gizmo, från en mystisk butik.

Därför ska du se filmen: Gremlins är en klassiker som tåls att se många gånger om. Ett kulturellt fenomen om så vill. Med tydlig inspiration av Spielberg har Joe Dante skapat en underbar klassiker!

4 av 5

Den enfaldige mördaren (1982)

Den enfaldige mördaren en av de bästa filmerna på C More

Handling: Harmynte Sven har vissa talproblem och av den anledningen kallas han av omgivningen för "Idioten". När Svens mor avlider ackorderas han ut till fabrikör Höglund, en grym och hänsynslös man som gärna utnyttjar och plågar sina närmaste.
 
Därför ska du se filmen: En svensk klassiker regisserad av ingen mindre än Hans Alfredsson, som också spelare den ondskefulle fabrikören. I huvudrollen som Sven ser vi en ung Stellan Skarsgård som direkt visar att han är en stjärna att räkna med.

betyg_4

Mannen på taket (1976)

Foto: SF
Foto: SF. Mannen på taket, en av de bästa filmerna på C More.

Handling: I denna Beckklassiker undersöker Martin och Gunvald det brutala mordet på en patient, som har blivit huggen till döds med en bajonett.

Därför ska du se filmen: Den här pärlan är ett riktigt klassiker och ett riktigt bra filmtips på C More. Bo Viderbergs thrillerklassiker är tveklöst den bästa Beckfilmen. Här finns  nämligen en puls och en ambition som inte återfinns i någon av de senare rullarna.

4 av 5

De allra bästa filmerna på C More

Höstsonaten (1978)

höst
Foto: Personafilm GmbH. Höstsonaten en av de bästa filmerna på C More.

Handling: Eva (Liv Ullman) lever ett stillsamt liv med sin make Viktor (Halvar Björk). Eva är till synes nöjd och tillfreds med sin tillvaro, men under ytan är det mer tumult. Hela hennes liv har hon strävat efter sin moders kärlek och lika länga har hon hatat henne för att ständigt åsidosatt henne. En dag bestämmer sig Eva för att bjuda hem sin mamma (Ingrid Bergman) för att bo hos henne och Viktor i några dagar. Ett besök som kommer röra upp starka känslor ur det förflutna.

Därför ska du se filmen: När stormen väl bryter ut så stormar det ordentligt. Här levereras intensivt skådespel fångat med skickligt kameraarbete och insiktsfull dialog som modigt och mångsidigt brottas med ett laddat ämne. Ingrid Bergman är helt fantastisk i rollen! Om du vill ha fler tips på filmer av Ingmar Bergman kan du kolla in vår lista över regissörens bästa filmer mellan 1967 och 2003.

4 av 5

Mitt liv som hund (1985)

Foto: Svensk Filmindustri
Foto: Svensk Filmindustri

Handling: Ingmars mamma är utmattad och skickar iväg honom till morbror Gunnar (Tomas von Brömssen) i Småland över sommaren. Där träffar han både lokala original och pojkflickan Saga.

Därför ska du se filmen: Mitt liv som hund är både Lasse Halmströms bästa film och en av de mysigaste svenska filmerna någonsin. Låt dig förtrollas av de småländska miljöerna och de charmiga skådespelet.

Se också vår lista med de bästa serierna på Cmore.

Fler filmtips

Så som i himmelen (2004)

Michael Nyqvist och Frida Hallgren i Så som i himmelen.
Michael Nyqvist och Frida Hallgren i "Så som i himmelen". Foto: GF Studios AB.

Handling: Den berömde dirigenten Daniel Daréus återvänder till sin hemort i Norrland efter att ha gått in i väggen. Där möts han av en stillsam men fördomsfull tillvaro. Han ombeds att besöka kyrkan och lyssna på byns egna kör. Efter det blir ingenting sig likt längre när sedan kören växer och blir större.

Därför ska du se filmen: Ett svenskt mästerverk med toppklass skådespelare som Michael Nyqvist och Lennart Jähkel. Filmen berör och ställer frågor om samhörighet, kärlek och våld. En av höjdpunkterna i filmen är när Helen Sjöholm sjunger "Gabriellas sång".

4 av 5

The Square (2017)

The Square på C More
The Square är en av de bästa filmerna på C More. Foto: C More

Handling: Det är svårt att sätta fingret på en så unik film som The Square, men på ytan handlar den om en museichef som kämpar med både sitt arbetsliv och sitt privatliv, till stor del till följd av utställningen av ett nytt konstverk.

Därför ska du se filmen: The Square är en av de senaste årens bästa svenska filmer. Ruben Östlund har lyckats skapa något alldeles unikt inom svensk film och har du inte redan sett den är det mer än dags att se den på C More.

4 av 5

Atomic Blonde (2017)

En av de bästa filmerna på C More: Atomic Blonde
Foto: C More

Handling: En hemlig agent som jobbar för MI6 under kalla kriget skickas till Berlin för utreda mordet på en kollega. Väl där hittar hon en saknad lista över dubbelagenter.

Därför ska du se filmen: Detta är en laddad actionthriller med grymt skådespel – en perfekt fredagsfilm.

4 av 5

Nyckeln till frihet (1994)

Nyckeln till frihet finns på C More
Foto: C More

Handling: Nyckeln till frihet är en fängelsefilm om två män som gradvis finner varandra efter år bakom lås och bom tillsammans. Baserad på Stephen Kings novell Rita Hayworth and Shawshank Redemption.

Därför ska du se filmen: Många anser att Nyckeln till frihet är en av tidernas bästa filmer, och faktum är att det är svårt att säga emot. Det här är en film som så gott som alla tycker om och som funkar i alla lägen. Det här är inte bara en av de bästa filmerna på C More – det är en av de bästa filmerna. Punkt.

4 av 5

Sunes sommar (1993)

Se Sunes sommar på C More
Foto: C More

Handling: I Sunes sommar åker allas vår folkkäre tjejtjusare och drömmare på campingsemester tillsammans med sin familj – ett resmål som det beslutades om först när pappa Rudolf insåg hur dyr den tilltänkta resan till Grekland skulle bli.

Därför ska du se filmen: Det borde vara en årlig tradition, lika helig som självaste midsommar, att titta på Sunes sommar varje sommarsemester. Är det mitt i vintern och du längtar efter sommaren är det också den perfekta filmen.

4 av 5

Paddington 1 och 2 (2014, 2017)

Se Paddington 1 och 2 på C More
Foto: C More

Handling: Paddington handlar om en björn som reser till London. På Paddington Station inser han hur vilsen och ensam han faktiskt är, men det är också då han träffar på familjen Brown.

Därför ska du se filmen: Den som inte har sett de två Paddington-filmerna har nog svårt att föreställa sig hur bra de faktiskt är – de är inte bara charmiga filmer för de yngre i familjen, de är genuint välkonstruerade berättelser som kan resonera med vem som helst. Den andra filmen håller framför allt en otroligt hög nivå. Ge dem en chans!

4 av 5

Dödligt vapen (1987)

Dödligt vapen på C More
Foto: C More

Handling: Två poliser med näst intill motsatser till personligheter blir ihop parade med varandra och tillsammans tvingas de samarbeta för att få stopp på ett gäng drogsmugglare.

Därför ska du se filmen: Frågan är om det finns så många härligare actiondängor i polisgenren är Dödligt vapen? Så fort du är sugen på en liten nostalgitrip är det bara att slänga på den här rullen.

4 av 5

Jägarna (1996)

Jägarna finns att se på C More
Foto: C More

Handling: Jägarna är en thriller som handlar om en polis från Stockholm som flyttar tillbaka till sina hemtrakter. Där lyckas han få hela bygden emot sig – till och med sin egen bror – när han försöker sköta saker och ting efter regelboken.

Därför ska du se filmen: Jägarna är en svensk 90-talsklassiker som många håller som en favorit än idag. Det är knappast förvånande att filmen har återupplivats i form av en serie på senare år.

4 av 5

Snabba Cash (2010)

Snabba Cash – en av de bästa filmerna på C More
Foto: C More

Handling: En ung man ger sig in i drogbranschen för att ha råd att upprätthålla den fasad som han har byggt upp för sitt liv. Hans jakt efter att snabbt få in pengar leder till att han fastnar allt mer i den kriminella världen.

Därför ska du se filmen: Snabba Cash är en av 00-talets mest omtalade svenska filmer, och med tanke på hur framgångsrik den blev är det inte direkt chockerande. Filmen fick flertalet uppföljare och nyligen gjordes det dessutom en reboot av den som serie på Netflix.

4 av 5

Tjuvheder (2015)

Tjuvheder finns att streama på C More
Foto: C More

Handling: Tjuvheder handlar om två kvinnor i Stockholms kriminella underjord som finner varandra i sin kamp för att klara av deras hårda verklighet.

Därför ska du se filmen: Peter Gröndlunds Tjuvheder satte onekligen hans namn på Sveriges filmkarta. Filmen kammade bland annat hem hela fem stycken Guldbaggar 2015.

4 av 5

Goliat (2018)

Goliat är en av de bästa filmerna på C More
Foto: C More

Handling: Goliat handlar om en 17-årig pojke som måste ta ansvaret för familjen när hans pappa måste avtjäna ett fängelsestraff. Ansvaret han måste axla innefattar att ta hand om sin pappas kriminella affärer – något som han inte är redo för.

Därför ska du se filmen: Goliat är filmen som Peter Grönlund följde upp med efter succén som var Tjuvheder – och även med Goliat lyckades han göra någonting alldeles extra. Många håller Tjuvheder som strået vassare, men Goliat är fortfarande en riktigt bra film.

4 av 5

438 dagar (2019)

438 dagar finns på C More
Foto: C More

Handling: Det här är filmen om Johan Persson och Martin Schibbye, de två svenska journalisterna som fängslades i Etiopien 2011 när de offrade allt för att kunna berätta om den skoningslösa jakten på olja i Ogaden-regionen.

Därför ska du se filmen: 438 dagar är en imponerande film som finns att streama på C More. Den behandlar en unik svensk historia på ett sätt som känns mycket proffsigt.

4 av 5

Edge of Tomorrow (2014)

Edge of Tomorrow på C More
Foto: C More

Handling: I ett krig mot aliens måste en soldat leva samma dag om och om igen – varje gång han dör börjar dagen om. I takt med att tiden går, och att soldaten träffar en person med erfarenhet av hans situation, formas sakta en plan om hur de ska kunna besegra sin fiende.

Därför ska du se filmen: Det var många som underskattade Edge of Tomorrow när den kom ut – Groundhog Day-konceptet med extrem action-sci fi och aliens var det många som var skeptiska till – men ack så fel alla tvivlare hade. Edge of Tomorrow är extremt välgjord och underhållande, och det råder inga tvivel om att det är en av de bästa filmerna på C More.

Gravity (2013)

Gravity på C More
Foto: C More

Handling: Gravity handlar om två austronauter som är med om en olycka under ett uppdrag och plötsligt finner dem sig själva strandade i rymden, utan någon som kan hjälpa dem.

Därför ska du se filmen: Sandra Bullock och George Clooney är lysande i denna film från 2013, som dessutom regisserats av perfektionisten Alfonso Cuarón.

4 av 5

Arrival (2016)

Arrival är en av de bästa filmerna på C More
Foto: C More

Handling: Arrival är det unika sci fi-dramat från 2016 som handlar om en linguist som får i uppdrag att försöka tyda vad det är en grupp aliens försöker att kommunicera till mänskligheten efter att de en dag mystiskt dykt upp på 12 olika platser i världen.

Därför ska du se filmen: Det finns få filmer från de senaste åren som är lika imponerande gedigna som Arrival är från början till slut. Trots ett till stora delar stillsamt tempo är filmen spännande rakt igenom.

betyg_4

Zodiac (2007)

Zodiac: en av de bästa filmerna på C More
Foto: C More

Handling: Zodiac är David Finchers film om den mytomspunne Zodiac-mördaren som härjade i och omkring San Francisco på slutet av 60-talet. I filmen får vi följa en amatördetektiv som är besatt av att få tag på seriemördaren.

Därför ska du se filmen: Skådespelet från Jake Gyllenhaal och Robert Downey Jr. är anledning nog att se filmen, men faktum är att det mesta i den håller precis samma höga nivå som deras prestationer framför kameran.

4 av 5

Fem plus-filmer på C More just nu

The Rental (2020)

Streama The Rental på C More
Foto: C More

Handling: Två par beger sig iväg på en weekend tillsammans i ett fantastiskt hus intill en sjö, men de idylliska förutsättningarna visar sig var betydligt mer förrädiska än vad de två paren hade hoppats på.

Därför ska du se filmen: "Dave Franco har gjort årets skräckfilm" skrev Filmtopps recensent i sin recension av filmen – behöver du veta så mycket mer än så? Filmen är skarp, ryslig och genomtänkt. Se den!

Manchester by the Sea (2016)

Manchester by the Sea på C More
Foto: C More

Handling: När djupt deprimerade Lee Chandlers (Casey Affleck) bror dör måste han ta hand om sin brorson och samtidigt bemöta det förflutna som har gjort honom så ofantligt nedstämd.

Därför ska du se filmen: Manchester by the Sea är utan tvekan en av de bästa filmerna på C More. Filmen kammade bland annat hem Oscarsvinsten för bästa film 2016 och har du inte sett den ännu är det dags nu.

MER LÄSNING:

Bästa filmerna på Netflix!

För fler tips och listor --> Scrolla vidare!