Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
De bästa filmerna på C More – här är våra filmtips

De bästa filmerna på C More – här är våra filmtips

Filmtopp
Filmtopp | Lista
29 mars 2016
Filmtopp
Filmtopp | Lista
29 mars 2016

Filmtopp välkomnar streamingtjänstens frammarsch. 

Det finns massor av bra film att njuta av på C More. Här kommer några av våra favoriter just nu!

Streamingjättarna möjliggör legitimt filmtittande på en helt annan nivå än vad som tidigare har varit tänkbart, men det är inte alltid lätt att hitta rätt i myllret av alternativ. Därför listar vi det bästa bland filmutbudet hos de största streamingtjänsterna på den svenska marknaden, bland andra C More, Netflix och Viaplay.

I den här artikeln är det fokus på de bästa filmerna på C More. 

Här kan du också läsa vilka som är årets bästa filmer.

Tycker du att vi har missat någon guldklimp i C Mores utbud, hojta till! Här listar vi också de bästa serierna på C More 2023.

De bästa filmerna på C More

Så jävla Easy Going (2022)

Så jävla easy going
Foto: TriArt.

Handling: Denna svenska dramakomedi bygger på Jenny Jägerfelds hyllade roman, och handlar om 18-åriga Joanna som jagar pengar till sin ADHD-medicin. Någonstans på vägen träffar hon Audrey, en tjej som får hennes hjärta att bulta extra hårt. Filmen bygger på Jenny Jägerfelds rosade ungdomsroman.

Därför ska du se filmen: Så jävla Easy Going invigde Göteborgs Film Festival tidigare i år, och det finns förstås en anledning att just den fick äran. Filmen är ett rörande drama som också lyckas locka till skratt. Den ger oss även en uppfriskande HBTQ-historia som struntar i det mallartade komma ut-momentet. 

Dag för dag (2022)

Filmtips C More
Foto: C More.

Handling: I vad som blev Sven Wollters sista film får vi följa honom som karaktären Malte, som bor på ett ålderdomshem tillsammans med vännerna Tage (Tomas von Brömssen) och Rut (Marianne Mörck). Maltes sviktande hälsa gör att han bestämmer sig för att åka till en dödshjälpsklinik i Schweiz för att ta kontroll över sitt öde. Hans två vänner och hans favoritsköterska, Katrin (Martina Haag), beslutar sig för att hänga med och plötsligt väntar en road trip ner genom Europa.

Därför ska du se filmen: Dag för dag är en svensk feelgood-pärla med mångbottnade karaktärer som kommer bidra med lite perspektiv på tillvaron – och det är helt klart en av de bästa filmerna på C More just nu.

Her (2013)

Her – en av de bästa filmerna på C More 2022
Foto: C More.

Handling: Hjärtekrossade Theodore (Joaquin Phoenix) har isolerat sig alltmer efter att ha blivit lämnat av sin flickvän, men hans liv tar en ny vändning när han installerar ett nytt operativsystem med artificiell intelligens. Plötsligt börjar livsglädjen återvända till honom igen...

Därför ska du se filmen: Her är en fascinerande berättelse som bjuder tittaren på en och annan tankeställare, dels om hur vi använder teknoligi, men också om universella ämnen som kärlek och ensamhet. Att filmen är urläcker med fantastiskt skådespel är inte heller någon direkt nackdel.

Supersugen (2007)

Supersugen – en av de bästa filmerna på C More 2022
Foto: C More.

Handling: Två måttligt populära high school-elever blir bjudna till en av årets viktigaste fester av en av skolan populäraste tjejer. Deras uppdrag är att fixa alkohol till festen – något som visar sig vara väldigt mycket lättare sagt än gjort.

Därför ska du se filmen: Det ska erkännas att allt i denna fantastiskt roliga komedi inte har åldrats med hundraprocentig värdighet, men det är fortfarande en fartfylld komedi som innebär skrattgaranti. Är du lite extra förtjust i ungdomskomedier finns det få filmer som passar bättre än Supersugen.

Sicario (2015)

Sicario – en av de bästa filmerna på C More 2022
Foto: C More.

Handling: En FBI-agent, Kate (Emily Blunt) rekryteras till en elitstryka som arbetar längs med den farliga gränsen mellan USA och Mexiko. Tillsammans med styrkan och den mystiske Alejandro (Benicio Del Toro) tar de sig an områdets drogkarteller.

Därför ska du se filmen: Det finns ytterst få filmer som klarar av att hålla spänningen uppe genom hela filmen, men det är något som Sicario faktiskt klarar av. Det är Dune-regissören Denis Villeneuve som har regisserat filmen och han har lyckats skapa en extremt intensiv actionthriller som är själva definitionen av en nagelbitare.

Har du inte sett den här pärlan kan vi absolut rekommendera den som en av de bästa filmerna på C More.

Life (2015)

Life – en av de bästa filmerna på C More
Foto: Sony Pictures.

Handling: En grupp astronauter ombord på den internationella rymdstationen ISS hittar tecken på utomjordiskt liv från Mars, men problemen hopar sig när upptäckten visar sig vara långt farligare än de trott.

Därför ska du se filmen: Regisserad av den svenska regissören Daniel Espinosa ser vi här Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal och vår egna stjärna, Rebecca Ferguson, få det hett om öronen när de hamnar i en Alien-liknande situation. Svettigt och spännande!

Whiplash (2014)

Whiplash – en av de bästa filmerna på C More
Foto: Sony Pictures.

Handling: En ambitiös ung jazztrummis, med siktet inställt på att nå toppen på en anrik musikhögskola plågas av sin sadistiska lärare, känd för sina skräckinjagande metoder.

Därför ska du se filmen: Whiplash är en otroligt intensiv och välgjord film där J.K. Simmons skiner i rollen som musikläraren från helvetet. Du kommer svettas och förmodligen få PTSD nästa gång du ser ett trumset, men det är värt det. Tro oss.

Baby Driver (2008)

Baby driver – en av de bästa filmerna på C More
"Baby Dricer" är en av de bästa filmerna på C More just nu. Foto: Sony Pictures.

Handling: En begåvad flyktbilsförare tar musiken till hjälp för att bli bäst på det han gör. När han en dag möter sina drömmars kvinna ser Baby en chans till en sista flykt, denna gång från sitt liv som kriminell. Men ledaren för ett brottssyndikat har andra planer och Baby tvingas, med livet, kärleken och friheten som insats, ta del i en stöt dömd att misslyckas.

Därför ska du se filmen: Baby Driver är en störtskön actionfilm med stort hjärta. Regissören Edgar Wright, som även är känd för filmer som Hot Fuzz och Shaun of the Dead, visar ännu en gång att han är en mästare på att skapa fantastiska och kreativa scener. Dessutom, musiken kommer att bli din nya favoritspellista.

Ring mamma! (2019)

Bästa filmerna på C More
Foto: SF Studios.

Handling: Bland de bästa filmerna på C More hittar vi den svenska komedin Ring Mamma! med Sanna Sundqvist i huvudrollen. Här spelar hon trettiofemåriga Niki som måste ta tag i det ansvar som vilar på en fullvuxen person. Inte bara måste hon tackla ohälsosamma kärleksrelationer, utan också den svåra relation hon har till sin mamma.

Därför ska du se filmen: Med Ringa Mamma! har Lisa Aschan gett oss en av de bättre svenska dramakomedierna på flera år. En underbar Sanna Sundqvist i huvudrollen leds av ett underhållande manus med högt i tak så väl som hjärtevärmande stunder. 

Om det oändliga (2019)

Om det oändliga – en av de bästa filmerna på C More
Foto: TriArt Film

Handling: Guidade av en drömlik kvinnoröst får vi följa med på en resa genom livets stora och små skeenden; ett par svävar över ett krigshärjat Köln, en far stannar för att knyta sin dotters skor i hällregnet och tre tonårsflickor dansar utanför ett kafé; ett kalejdoskop över existensen och oändligheten.

Därför ska du se filmen: Den svenske mästaren Roy Andersson har länge haft sin säregna stil, men frågan är om han inte maxar sig själv i Om de oändliga. På blott 78 minuter får vi en tragikomisk skildring av vad det innebär att vara människa, grubblerier och allt. Allt är också precis lika grått likblekt som du föreställer dig. Internationellt prisad och väldigt omtalad.

Spotlight (2015)

Spotlight finns nu på C More – en av de bästa filmerna på C More
Oscarsvinnaren "Spotlight" är en av de bästa filmerna på C More.

Handling: En amerikansk lokaltidning börjar utreda sexuella övergrepp som utförts av lokala, katolska präster. Härvan visar sig vara större än vad de någonsin kunnat föreställa sig.

Därför ska du se filmen: För alla som är svag för filmer där det grävs efter sanningen är Spotlight ett måste. Här får vi metodiskt följa journalisternas slitsamma jakt på svar, samtidigt som de motarbetas av den mäktiga kyrkan. Baseras på sanna händelser.

Se också vår lista med de bästa serierna på Cmore.

Mother (2009) – av regissören bakom Parasit

Stillbild ur Mother – en av de bästa filmerna på C More
Foto: CJ Entertainment

Handling: När hennes son med intellektuell funktionsnedsättning anklagas för ett mord, bestämmer hon sig för att rota i fallet och hitta den skyldige. För det kan väl inte varit hennes egna barn som gjort det fruktansvärda han anklagats för?

Därför ska du se filmen: Regisserad av Bong Joon-ho, mannen som gav oss Parasit, kommer här en mästerlig thriller som trollbinder betraktaren. Om du inte har sett Mother och har en kärlek för suggestiva thrillers, har du något att göra nu i kväll. Mycket bättre än så här blir det inte.

Ennio: The Maestro (2021)

Bästa filmerna på C More 2022
Foto: NonStop Entertainment.

Handling: Ennio Morricone är en av de största filmkompositörerna vi haft. I denna nya dokumentär om honom tecknas hans porträtt när stjärnor från film-och musikindustrin ger deras syn på hans verk.

Därför ska du se filmen: En sevärd dokumentär slår sällan snett, och Ennio: The Maestro är en av de bättre musikdokumentärerna på senare tid. Den är en häftig påminnelse om allt han har bidragit till populärkulturen, från musiken till gamla västernklassiker och verk från Quentin Tarantinos alster. 

The Wife (2015)

Streama The Wife
Jonathan Pryce och Glenn Close i svenska filmen "The Wife". Foto: SF Studios.

Handling: När hennes make ska ta emot Nobelpriset i litteratur, börjar sömmarna att spricka. Det finns mycket under ytan av deras till synes lyckliga äktenskap som snart sipprar ut. Ingenting kommer att bli detsamma efter deras resa till Stockholm.

Därför ska du se filmen: Det är inte var dag vi ser skådespelare som Glenn Close och Jonathan Pryce i en svensk film. Här regisseras de av Björn Runge, som lyckas locka fram det bästa (egentligen det värsta) från de båda stjärnorna. Glenn Close Oscarsnominerades för sin insats.

Moonlight (2016)

Moonlight är en av de bästa filmerna på C More.
Foto: A24.

Handling: Ett intimt porträtt av en ung, homosexuell mans liv från barndomen till vuxen ålder, när han växer upp i ett tufft område utanför Miami. Filmen följer hans kamp om att finna sin plats i denna värld. Det är en tidlös historia om mänsklig kontakt och om de ögonblick och krafter som formar våra liv och gör oss till dem vi är.

Därför ska du se filmen: Filmen som efter Warren Beattys världsberömda felläsning fick ta emot Oscarn för Bästa film, är en unik upplevelse berättad i tre olika tidsspann. Skådespelet är på topp och filmen blev Marshala Alis stora genombrott. En av de bästa filmerna på C More.

Ovan listade titlar är några av de bästa filmerna på C More. För fler bra filmtips som finns att se på annat håll, scrolla vidare!

De bästa filmerna på C More 2023

C More producerar inte like många originalfilmer som många av sina konkurrenter, men de har ett ordentligt dragplåster som de andra saknar – Sverige kanske mest folkkära kriminalfilmserie i form av Beck. Under 2023 fortsätter C More att släppa flertalet Beck-filmer, och oavsett om man tycker att de tillhör C Mores bästa filmer 2023 eller inte, så är de en härlig del av utbudet.

Utöver detta är C More riktigt vassa på att plocka in ett sevärt utbud av filmer från annat håll (vilket ovan listade filmer är ett bevis på).

Bland ytterligare filmtips på C More 2023 har vi exempelvis:

 • Alla Beck-filmer med Peter Haber
 • Alla Johan Falk-filmer
 • Filmklassikern Vuxna människor (som kan ses med den nya serien)
 • Filmer ur Ingmar Bergmans katalog
 • Ett brett utbud av svenska filmer
 • Ett axplock med sevärda filmer med Tom Hanks
 • Twilight-filmerna
 • Da Vinci-koden filmerna
 • Hungerspelen-filmerna
 • En stor mängd Spider-Man-filmer från olika eror
 • Ett mångsidigt filmutbud för alla åldrar och smaker

Fler av de bästa filmerna på C More

 • Sunes sommar
 • Vitt skräp
 • Léon
 • Borg
 • Your name
 • Scener ur ett äktenskap
 • Sjätte sinnet
 • Warrior
 • Memories of Murder
 • Fargo
 • Persona

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL