Hero gradient image

De bästa filmerna på C More - här är våra filmtips

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Lista
29 mars 2016
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Lista
29 mars 2016

Vi på Filmtopp välkomnar streamingtjänsternas frammarsch. 

De möjliggör nämligen legitimt filmtittande på en helt annan nivå än vad som tidigare har varit tänkbart. Därför listar vi det bästa bland filmutbudet hos de största streamingtjänsterna på den svenska marknaden: C More, Netflix och Viaplay. Först ut är C More. Här kan du också läsa vilka de bästa filmerna från i året är

För att komma med på listan måste följande två kriterier uppfyllas:

  1. Titeln i fråga måste vara en spelfilm. Varken TV-serier, kortfilmer eller dokumentärer kommer listas här.
  2. Titeln måste ha fått minst 4 av 5 i betyg av någon skribent här på Filmtopp.se.

Tycker du att vi har missat något bland C Mores utbud, hojta till!

35. Avatar (2009)

Avatar.
Avatar.

Handling: I en framtidsvärld färdas den förlamade Jake Sully till den avlägsna planeten Pandora som kryllar av värdefulla metaller. Hans mål är att infiltrera en by av infödingar och få dem att fredligt maka på sig. Men människans erövringar är oönskade och en stam av Na'vi fortsätter att göra motstånd.

Därför ska du se filmen: Ett pampigt och episkt äventyr som tog världen med storm 2009 och fick alla att använda glasögon i biomörkret. Pocahontas-liknelserna är tydliga men samtidigt lyser James Camerons närvaro över detta storslagna verk som allra bäst bevittnas på en storbild med bra ljud.

4 av 5

34. Jätten (2016)

Poster till filmen "Jätten"

Handling: I Johannes Nyholms debutlångfilm “Jätten” står den autistiska och missbildade boule-spelaren Rikard i centrum. Han skildes från sin mor vid födseln – det antyds att hon fick en förlossningspsykos – och har sedan dess levt på hoppet om att få henne tillbaka. Under åren har han framgångslöst sträckt ut sin hand till henne genom att skicka sina vunna boule-statyetter. Nu närmar sig de Nordiska mästerskapen i Rikards favoritsport; en sådan prestigefull vinst måste vara tillräcklig för att få tillbaka mamma.

Därför ska du se filmen: Jätten är en märklig blandning av feel good och socialrealism. Det är en film som med hjälp av humor och dramatik lyfter fram samhällets marginaliserade, samtidigt som den öppnar för diskussion om hur subjektivt normativitet faktiskt är. Scenerna på bouleklubben är fantastiskt underhållande i sann Plötsligt i Vinslöv-anda, medan scenerna i Rikards privatliv växlar mellan att vara hjärtskärande såväl som hjärtevärmande.

betyg_4

33. The Conjuring 2 (2016)

The Conjuring 2 från 2016.
The Conjuring 2 (2016)

Handling: Paret Ed och Lorraine Warren är tillbaka i uppföljaren till Conjuring. Nu åker de över Atlanten till norra London för att hjälpa en ensamstående mamma med fyra barn som plågas av övernaturliga krafter.

Därför ska du se filmen: James Wans Conjuring-filmer bevisar återigen varför de håller skräckgenren fräsch. Barnskräck och onda andar präglar uppföljaren till Conjuring.

4 av 5

32. Rust and Bone (2012)

Marion Cotillard och Matthias Schoenaerts i Rust and Bone.
Marion Cotillard och Matthias Schoenaerts i Rust and Bone.

Handling: Alain får vårdnaden om sin unga son och flyttar till Antibes i Frankrike. Där växer hans band med späckhuggartränaren Stephanie starkare efter att hon är med om en hemsk olycka.

Därför ska du se filmen: Ett mycket välspelat romantiskt drama som lämnar en berörd. Marion Cotillard och Matthias Schoenaerts är båda fantastiska.

4 av 5

31. Hacksaw Ridge (2016)

Hacksaw Ridge.
Hacksaw Ridge.

Handling: Desmond T. Doss vill precis som många andra unga män, tjäna sitt land under andra världskriget. Trots protester från hans medsoldater och befälhavare skickas han ut i strid sjukvårdare utan vapen.

Därför ska du se filmen: Våldsam och blodig med ett pacifistiskt budskap. Mel Gibson film är baserat på en sann historia och är trots sina emellanåt klyschiga scener väldigt berörande.

4 av 5

30. Havets sång (2014)

Havets sång.
Havets sång.

Handling: En ung irländsk pojke och hans syster som har förmågan att förvandlas till en säl, beger sig ut på ett äventyr för att rädda den spirituella världen.

Därför ska du se filmen: Den irländska animerade studion Cartoon Saloon ligger bakom detta mysiga äventyr.

4 av 5

29. X2 (2003)

Hugh Jackman i X2.
Hugh Jackman i X2.

Handling: X-Men tvingas samarbeta för att utreda ett mordförsök på presidenten samtidigt som deras akademi attackeras av militära styrkor.

Därför ska du se filmen: Ofta ansedd som den bästa av X-Men-filmerna och vi på Filmtopp tenderar att hålla med. Ett välspelat superhjälteäventyr med våra favoritkaraktärer.

4 av 5

28. RoboCop (1987)

RoboCop.
RoboCop.

Handling: I en dystopisk framtidsvärld har Detroit helt tagits över av brottsligheten. För att läsa problemen har en alldeles ny polis tagits fram, en cyborg där en polisman som dödligt skadats i tjänst fått nytt liv som hälften människa och hälften robot.

Därför ska du se filmen: Paul Verhoevens Hollywood filmer innehåller oftast budskap om hur framtiden kan se ut. Totalitära regimer blandas med extrema klasskillnader. Så även här i denna film som siade om en kriminell framtid samtidigt som diskussionen om robotar i våra liv togsupp.

4 av 5

 

27. Room (2015)

Jacob Tremblay och Brie Larson i Room.
Jacob Tremblay och Brie Larson i Room. Foto: A24

Handling: Instängd och isolerad från omvärlden växer Jack upp tillsammans med sin mamma i ett litet rum anpassat för deras liv. Därinne delar de vardagen tillsammans. Men Jack upptäcker så småningom att deras närvaro i rummet inte är av egen vilja.

Därför ska du se filmen: Ett klaustrofobiskt drama som blandar spänning med familjeglädje. Samtidigt som unge Jack blir äldre växer också viljan att utforska världen, något som är omöjligt om tillvaron enbart spenderas i ett litet rum. Room väcker också frågor om barnuppfostran och vad en isolerad tillvaro leder till.

4 av 5

26. Logan (2016)

Hugh Jackman och Patrick Stewart i Logan, som är nominerad för en Oscar för bästa manus
Patrick Stewart och Hugh Jackman. Foto: 20th Century Fox

Handling: En svag Logan tar hand om en åldrande Charles Xavier som på gamla dagar blivit dement och farlig. När plötsligt en mutant lik Logan själv dyker upp dras han in i efterdyningarna av ett hemskt och skitigt myndighetsprojekt. Hon jagas nämligen av människor som vill henne ont.

Därför ska du se filmen: En mer lågmäld tolkning av X-Mens kanske kändaste superhjälte Wolverine. Här är han knappast i sitt yttersta esse utan måste använda intelligens för att överkomma ondskan. Hans principer ställs även på sin spets när han tvingas ifrågasätta sin egen tillvaro.

25. Så som i himmelen (2004)

Michael Nyqvist och Frida Hallgren i Så som i himmelen.
Michael Nyqvist och Frida Hallgren i Så som i himmelen.

Handling: Den berömde dirigenten Daniel Daréus återvänder till sin hemort i Norrland efter att ha gått in i väggen. Där möts han av en stillsam men fördomsfull tillvaro. Han ombeds att besöka kyrkan och lyssna på byns egna kör. Efter det blir ingenting sig likt längre när sedan kören växer och blir större.

Därför ska du se filmen: Ett svenskt mästerverk med toppklass skådespelare som Michael Nyqvist och Lennart Jähkel. Filmen berör och ställer frågor om samhörighet, kärlek och våld. En av höjdpunkterna i filmen är när Helen Sjöholm sjunger "Gabriellas sång".

4 av 5

24. Thelma & Louise (1991)

Susan Sarandon och Geena Davis i Thelma & Louise.
Susan Sarandon och Geena Davis i Thelma & Louise.

Handling: Bästa vännerna Thelma och Louise ger sig ut på en road trip. Men deras resa blir knappast lugn och efter att ha begått ett brott börjar de jagas av polisen. Polisen Hal vill till varje pris stoppa kvinnorna samtidigt som han försöker förstå varför.

Därför ska du se filmen: Fräsig och kaxig film om två brottsliga kvinnor. Trots deras kriminella bana är det ändå svårt att inte gilla dem. Bra skådespel från Susan Sarandon, Geena Davis och Harvey Keitel.

4 av 5

23. Walk the Line (2005)

Joaquin Phoenix och Reese Witherspoon i Walk the Line.
Joaquin Phoenix och Reese Witherspoon i Walk the Line.

Handling: Den unge John R. Cash vill bli musikstjärna och han har vad som krävs. Historien tar oss från de första dagarna på Sun Records i Memphis när han uppträdde bredvid legender som Roy Orbison, Elvis Presley, Carl Perkins och Jerry Lee Lewis, till fartfyllda konserter på anstalter.

Därför ska du se filmen: Walk the Line är kanske ett av de bästa porträtten av en musikartist. Joaquin Phoenix gör en fantastisk insats som legenden Johnny Cash i detta drama. Musik, skådespel och manus är på topp.

4 av 5

22. Amy (2015)

Handling: Vi får följa sextonåriga Amy som upptäcks för att senare slå igenom större än vad någon jazz-artist idag skulle våga drömma om. Hennes kommersiella genomslag blev större än hennes ambition och kändislivet blev en del av hennes förfall. Kapadia har kommit över exklusivt filmmaterial inspelat av Amy själv och hennes vänner. Amy hade lämnat efter sig utmärkt material att bygga en dokumentär på.
Därför ska du se filmen: Dokumentären är både gripande och spännande och den fångade mig stundtals på det sätt en riktigt slipad thriller gör. Den visar också att ett par misslyckade förhållanden och stor press räcker för att en människa ska hamna i  fördärv. Amys vuxna liv var som en bilkrasch i slow-motion.

betyg_4

21. The Descendants (2011)

The Descendants.
The Descendants.

Handling: Efter att hans fru hamnar i en koma efter en allvarlig båtolycka försöker en landägare hålla ihop sin sargade familj samtidigt som han planerar att sälja delar av sin mark.

Därför ska du se filmen: Ett intressant drama om att livet på Hawaii inte alltid är den drömmen som vi tror. George Clooney och Shailene Woodley spelar bra mot varandra.

4 av 5

20. Lida (1990)

Kathy Bates i Lida.
Kathy Bates i Lida.

Handling: Paul Sheldon är en berömd manusförfattare. Efter att ha kraschat sin bil ute i Colorados snöiga vildmark blir han räddad och omhändertagen av ett fan. Men saker och ting förändras drastiskt när hon läser hans senaste bok och inser att han tänker döda hennes favoritkaraktär.

Därför ska du se filmen: Stephen King-baserade Lida är obehaglig och plockar fram det bästa och mest ondskefulla ur Kathy Bates. Ett måste för King-fansen.

4 av 5

19. Fargo (1996)

Peter Stormare och Steve Buscemi i Fargo.
Peter Stormare och Steve Buscemi i Fargo.

Handling: Jerry Lundegaards brott håller på att förstöra honom fullständigt på grund av hans klumpiga medbrottslingar. Samtidigt arbetar den gravida polisen Marge Gunderson hårt för att lösa tre fruktansvärda brott inom hennes juridiska område.

Därför ska du se filmen: Coen brödernas

4 av 5

18. Plutonen (1986)

Plutonen.
Plutonen.

Handling: Den unge och naive Chris Taylor anländer i Vietnam redo för det pågående kriget. Tror han i alla fall. Han upptäcker snart att krig är fasansfullt och strider sker inte bara mot deras gemensamma fiende, utan också inom plutonen.

Därför ska du se filmen: Oliver Stones krigsfilm är baserad på hans egna erfarenheter från kriget. Glamoriseringen av krig från tidigare krigsfilmer irriterade honom och han ville med detta verk visa på hur det verkligen var. Effektivt och obehagligt. Ett måste!

4 av 5

17. Ett rum med utsikt (1986)

Ett rum med utsikt.
Ett rum med utsikt.

Handling: Brittiska Lucy Honeychurch och hennes förkläde Charlotte Bartlett är på semester i Florence och bor i ett rum utan utsikt. Lucy träffar den charmige George Emerson. Men när hon återvänder till England tackar hon ja till att gifta sig med en annan. En dag dyker George upp i England och planerar bosätta sig nära Lucy.

Därför ska du se filmen: James Ivory är en legendarisk brittisk regissör och manusförfattare med verk som Återstoden av dagen och Howard's End. I detta brittiska drama är han kanske på sin allra topp. Nyligen blev han den äldsta Oscarsvinnaren någonsin med sitt manus till filmen Call Me By Your Name.

4 av 5

16. Little Miss Sunshine (2006)

Little Miss Sunshine.
Little Miss Sunshine.

Handling: En galen och distanserad familj bestämmer sig för att låta deras yngsta dotter delta i en skönhetstävling tvärs över landet. Tillsammans beger de sig i väg på en road trip och tvingas närmare varandra och deras olikheter.

Därför ska du se filmen: Ett deprimerande roligt drama om en dysfunktionell familj som på något sätt finner glädje i det bisarra med livet.

4 av 5

 

15. När Harry träffade Sally (1989)

Billy Crystal och Meg Ryan i När Harry träffade Sally.
Billy Crystal och Meg Ryan i När Harry träffade Sally.

Handling: Harry och Sally träffas för första gången när hon ger honom lift till New York från Chicago. Under åren fortsätter de att springa på varandra i storstaden men förblir enbart vänner. Och sex skulle enligt Harry enbart förstöra deras vänskap. Men kan de verkligen stanna så för evigt?

Därför ska du se filmen: Rob Reiners numera klassiska komedi är lika charmig som den är välskriven. Med ett manus av den numera avlidna Nora Ephron tar den upp vänskapsrelationer mellan människor som också är attraherade av varandra.

4 av 5

14. Fyra bröllop och en begravning (1994)

Andie MacDowell och Hugh Grant i Fyra bröllop och en begraving.
Andie MacDowell och Hugh Grant i Fyra bröllop och en begraving.

Handling: Ett kompisgäng i England träffas ständigt på olika bröllop. Ungkarlen Charles har haft många flickvänner men aldrig riktigt fastnat för någon. På ett bröllop träffar han amerikanskan Carrie och plötsligt börjar Charles fundera på om han inte har träffat den rätta.

Därför ska du se filmen: En billig engelsk produktion som tog världen med storm och gjorde Hugh Grant till världsstjärna. Så brittisk det bara kan bli, samtidigt som den är ärlig, romantisk och mycket underhållande.

4 av 5

13. Mannen på taket (1976)

Foto: SF
Foto: SF. Mannen på taket, en av de bästa filmerna på C More.

Handling: I denna Beckklassiker undersöker Martin och Gunvald det brutala mordet på en patient, som har blivit huggen till döds med en bajonett.

Därför ska du se filmen: Den här pärlan är ett riktigt klassiker och ett riktigt bra filmtips på C More. Bo Viderbergs thrillerklassiker är tveklöst den bästa Beckfilmen. Här finns  nämligen en puls och en ambition som inte återfinns i någon av de senare rullarna.

betyg 4

12. Hell or High Water (2016)

Ben Foster och Chris Pine i Hell or High Water.
Ben Foster och Chris Pine i Hell or High Water. Foto: Lionsgate

Handling: En skild fader och hans kriminella broder tar till extrema åtgärder för att rädda sin familjefarm. Genom Texas far de och rånar banker likt gamla banditer från en western-era. Men deras dåd går knappast obemärkta och sheriffen lurar hack i häl.

Därför ska du se filmen: En modern western-film som återupplivar en annars död genre. Skillnaden är att handlingen i stället utspelar sig i dagens USA. Chris Pine, Ben Foster och Jeff Bridges står för fina prestationer i detta Taylor Sheridan-skrivna äventyr.

4 av 5

11. Illusionisten (2006)

Paul Giamatti i Illusionisten.
Paul Giamatti i Illusionisten. Foto: Yari Film Group Releasing

Handling: Eisenheim är en illusionist i Wien under sent 1800-tal. Med hjälp av konster och optiska trick jobbar han för att vinna kärleken från en kvinna med avsevärt högre social status än honom.

Därför ska du se filmen: Skickligt drama med en strålande Edward Norton i huvudrollen. Handlingen drar sig inte heller för att slänga ett par överraskningar åt en intet ont anande publik.

De 10 bästa filmerna på C More

10. Höstsonaten (1978)

höst
Foto: Personafilm GmbH. Höstsonaten en av de bästa filmerna på C More.

Handling: Eva (Liv Ullman) lever ett stillsamt liv med sin make Viktor (Halvar Björk). Eva är till synes nöjd och tillfreds med sin tillvaro, men under ytan är det mer tumult. Hela hennes liv har hon strävat efter sin moders kärlek och lika länga har hon hatat henne för att ständigt åsidosatt henne. En dag bestämmer sig Eva för att bjuda hem sin mamma (Ingrid Bergman) för att bo hos henne och Viktor i några dagar. Ett besök som kommer röra upp starka känslor ur det förflutna.

Därför ska du se filmen: När stormen väl bryter ut så stormar det ordentligt. Här levereras intensivt skådespel fångat med skickligt kameraarbete och insiktsfull dialog som modigt och mångsidigt brottas med ett laddat ämne. Ingrid Bergman är helt fantastisk i rollen! Om du vill ha fler tips på filmer av Ingmar Bergman kan du kolla in vår lista över regissörens bästa filmer mellan 1967 och 2003.

3915c-betyg_4

 

9. Rocky (1976)

Sylvester Stallone i "Rocky" av John G. Avildsen
Sylvester Stallone i Rocky.

Handling: Rocky är en amatörboxare som en dag får chansen att gå en riktigt match mot en världsmästare. Utdömd redan från början tränar han hårt för att nå framgång och för att bli tagen på allvar inom boxarvärlden.

Därför ska du se filmen: Sylvester Stallones klassiker från 70-talet är fortfarande en av de bästa sportfilmer som gjorts. Ingen kan väl ha glömt Stallones odödliga citat "Adrian".

4 av 5

8. I hetaste laget (1959)

Tony Curtis och Marilyn Monroe i filmen I hetaste laget.
Tony Curtis och Marilyn Monroe i filmen I hetaste laget.

Handling: Tony Curtis och Jack Lemmon spelar två musiker från Chicago. Efter att ha bevittnat ett mord av en maffia, flyr de båda i väg med ett tjejband som ska till Florida. För att inte bli upptäckta klär de ut sig till kvinnor.

Därför ska du se filmen: En klassisk komedi med Marilyn Monroe i en av huvudrollerna. Charmig, rolig och smått romantisk med regi av Billy Wilder.

4 av 5

7. Nattvardsgästerna (1963)

Handling: Pastor Tomas (Gunnar Björnstrand) börjar tvivla över Guds existens och hamnar mitt i en livskris. I den lilla byn bor också den vikarierande lärarinnan Märta (Ingrid Thulin), som är olyckligt förälskad i Tomas och den paranoida fiskaren Jonas (Max von Sydow) som ständigt oroar sig för ett tredje världskrig.

Därför ska du se filmen: Nattvardsgästerna är en vacker liten film på blyga 81 minuter som kretsar kring ett skenbart enkelt tema. Fotot är (som vanligt) helt fantastiskt och det finns en hel del kul historier om hur hårt Bergman och hans följeslagare Sven Nykvist jobbade med att hitta filmens säregna filmljus.

betyg_4

6. Mitt liv som hund (1985)

Foto: Svensk Filmindustri
Foto: Svensk Filmindustri

Handling: Ingmars mamma är utmattad och skickar iväg honom till morbror Gunnar (Tomas von Brömssen) i Småland över sommaren. Där träffar han både lokala original och pojkflickan Saga.

Därför ska du se filmen: Mitt liv som hund är både Lasse Halmströms bästa film och en av de mysigaste svenska filmerna någonsin. Låt dig förtrollas av de småländska miljöerna och de charmiga skådespelet.

betyg 4

5. The Witch (2015)

The Witch.
The Witch.

Handling: Under 1630-talets New England i USA flyttar en familj ut i skogen för att bygga en farm och starta ett eget liv oberoende av andra. Men deras stillsamma tillvaro störs av krafter bortom deras förståelse. Är det gud som straffar dem? Eller kan det vara svart magi i form av häxkrafter som förbannar familjen? Och vem är i sådana fall den skyldige?

Därför ska du se filmen: En modern skräckfilm med ett berättande från gamla anor. Enkelt men samtidigt effektivt utfört. Foto, scenografi, musik, manus och skådespel gör denna film till ett modern mästerverk inom skräckfilmsgenren. Fler produktioner borde ta efter det ändå ganska enkla formatet som The Witch har.

4 av 5

4. Fanny och Alexander (1982)

Jan Malmsjö och Bertil Guve i Fanny och Alexander.
Jan Malmsjö och Bertil Guve i Fanny och Alexander.

Handling: Under det tidiga 1900-talet växer barnen Fanny och Alexander upp i centrala Stockholm. Deras barndom kantas av glädje och sorg när de bland annat firar jul med hela tjocka släkten Ekdahl.

Därför ska du se filmen: En av Ingmar Bergmans kändaste filmer belönades med fyra Oscars och står sig än i dag som en av de bästa svenska filmerna. Barnens liv visas genom missöden och stunder av glädje.

Betyg 5 av 5

3. Lion (2016)

Handling: Saroo anses vara försvunnen, föräldralös och hans stackars femåriga ögon får utstå mer än någon femåring någonsin borde. Räddningen finns dock inom räckhåll: en godhjärtad familj i Australien (Nicole Kidman & David Wenman) väljer att adoptera honom. Saroo ges en ny chans, ett nytt liv, på en helt annan del av jorden. 25 år senare är han givetvis extremt tacksam – men någonting skaver inom honom. En längtan efter sina rötter och en trånande saknar efter sitt ursprung .Utrustad med Google Earth påbörjar han den smärtsamma processen tillbaka till sin hemby.

Därför ska du se filmen: Lion är ett gripande drama – mycket tack vare ypperliga skådespelarprestationer. Dev Patel känns genuint emotionellt vilse och jag lider med honom i sin plågande längtan och saknad efter trygghet. Nicole Kidman gör en hjärtskärande insats och Rooney Maraär beskymmerfritt naturlig i sitt agerande. Den skarpast skimrande guldstjärnan vill jag dock dela ut till debuterande Sunny Panwar, som gestaltar Saroo som ung. Panwar är den bästa barnskådespelaren jag sett sedan Jacob Tremblay blåste mig ur biofåtöljen i Room. Skådespelarensemblen lyfter materialet ur den sentimentala gegga det annars riskerat att fastna i, och det är en fröjd att se dessa fullfjädrade karaktärsporträtt.

2. Persona (1966)

film-persona26

Alma är gladlynt och optimistisk, medan Elisabet skyltar med en mörkare persona. Under tiden på ön börjar Alma gradvis utlämna sig till Elisabet som gottar sig i hennes intima och privata historier. Långsamt dras Alma ner i Elisabets mörker och en ondsint maktkamp börjar ta form.

Därför ska du se filmen: Persona, Bergmans tydligaste experiment om filmens illusionskraft, är en film som många brukar älska utan att aldrig kunna sätta fingret på varför. Skådespelet är fullständigt bländande, Ullmans blick skulle kunna mörda. Utöver att diskutera och avslöja kamerans illusionskraft är Persona ett utmärkt exempel på Bergmans vampyrtema. I en scen river Alma upp sin arm och pressar Elisabets mun mot blodet som sipprar ur. Ur många perspektiv är Persona Bergmans obehagligaste film. Om du ser Persona eller redan har sett den och vill diskutera filmen ur ett mer teoretiskt perspektiv kan du ta del av vår analys av Persona

5 ögon

1. Terminator (1984)

Arnold Schwarzenegger som "The Terminator"
Arnold Schwarzenegger i "The Terminator".

Handling: Sarah Connor blir plötsligt attackerad under en utekväll med vänner. Gärningsmannen visar sig vara en robot från framtiden ute efter att döda henne. Samtidigt träffar hon en mystisk man som också säger sig komma från framtiden. Men varför är de båda ute efter just henne?

Därför ska du se filmen: Revolutionerande sci-fi som inte bara skapade en långvarig franchise, utan också populariserade robotar och framtidsberättelser på film. Kanske James Camerons bästa och viktigaste film.

Detta var alltså vår lista med de bästa filmerna och tips på C More - enligt vårt tycke.