Nu på bio

Det senaste på biofronten!

De bästa filmerna på C More

De bästa filmerna på C More – här är våra filmtips

Filmtopp
Filmtopp | Lista
29 mars 2016
Filmtopp
Filmtopp | Lista
29 mars 2016

Filmtopp välkomnar streamingtjänstens frammarsch. 

Det finns massor av bra film att njuta av på C More. Här kommer några av våra favoriter just nu!

Streamingjättarna möjliggör legitimt filmtittande på en helt annan nivå än vad som tidigare har varit tänkbart, men det är inte alltid lätt att hitta rätt i myllret av alternativ. Därför listar vi det bästa bland filmutbudet hos de största streamingtjänsterna på den svenska marknaden, bland andra C More, Netflix och Viaplay.

I den här artikeln är det de bästa filmerna på C More som lyfts fram. 

Här kan du också läsa vilka som är årets bästa filmer.

För att komma med på listan måste följande två kriterier uppfyllas:

  • Titeln i fråga måste vara en spelfilm. Varken TV-serier, kortfilmer eller dokumentärer kommer listas här.
  • Titeln måste ha fått minst 4 av 5 i betyg av någon skribent här på Filmtopp.

Tycker du att vi har missat någon guldklimp i C Mores utbud, hojta till! Här listar vi också de bästa serierna på C More 2022.

Dag för dag (2022)

I vad som blev Sven Wollters sista film får vi följa honom som karaktären Malte, som bor på ett ålderdomshem tillsammans med vännerna Tage (Tomas von Brömssen) och Rut (Marianne Mörck). Maltes sviktande hälsa gör att han bestämmer sig för att åka till en dödshjälpsklinik i Schweiz för att ta kontroll över sitt öde. Hans två vänner och hans favoritsköterska, Katrin (Martina Haag), beslutar sig för att hänga med och plötsligt väntar en road trip ner genom Europa.

Dag för dag är en svensk feelgood-pärla med mångbottnade karaktärer som kommer bidra med lite perspektiv på tillvaron.

Spider-Man: Homecoming (2017)

Spider-man: Homecoming
Foto: Sony Pictures.

Handling:  Fortfarande exalterad över sin upplevelse med the Avengers återvänder Peter hem till sin moster May, under sin mentor Tony Starks uppsikt. Han försöker återuppta sina dagliga rutiner, men kan inte riktigt släppa tanken på att få uträtta nya hjältedåd. När superskurken Vulture dyker upp får han chansen - samtidigt som allt han håller kärt plötsligt befinner sig i stor fara.

Därför ska du se filmen: Det bjuds på skön action när vår käre väggklättrare återvänder för ett nytt äventyr. Denna gången porträtterad av skojfriske Tom Holland, som här gör sin första solofilm som den älskade karaktären. Helt klart den bästa Spider-Man-filmen med den unga stjärnan bakom masken.

Life (2015)

Life
Foto: Sony Pictures.

Handling: En grupp astronauter ombord på den internationella rymdstationen ISS hittar tecken på utomjordiskt liv från Mars, men problemen hopar sig när upptäckten visar sig vara långt farligare än de trott.

Därför ska du se filmen: Regisserad av den svenska regissören Daniel Espinosa ser vi här Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal och vår egna stjärna, Rebecca Ferguson, få det hett om öronen när de hamnar i en Alien-liknande situation. Svettigt och spännande!

Whiplash (2014)

Whiplash – en av de bästa filmerna på C More
Foto: Sony Pictures.

Handling: En ambitiös ung jazztrummis, med siktet inställt på att nå toppen på en anrik musikhögskola plågas av sin sadistiska lärare, känd för sina skräckinjagande metoder.

Därför ska du se filmen: Whiplash är en otroligt intensiv och välgjord film där J.K. Simmons skiner i rollen som musikläraren från helvetet. Du kommer svettas och förmodligen få PTSD nästa gång du ser ett trumset, men det är värt det. Tro oss.

Booksmart (2019)

Booksmart
Foto:  United Artists Releasing.

Handling: Inför den sista kvällen innan de två kompisarna och plugghästarna Amy och Molly går ut skolan, inser de att de borde ha pluggat mindre och haft lite roligare. De bestämmer sig för att ta igen fyra års festande på en enda kväll.

Därför ska du se filmen: Booksmart må påminna om Supersugen men känns väldigt ärlig och periodvis är den minst lika kul. 

Baby Driver (2008)

Baby driver
"Baby Dricer" är en av de bästa filmerna på C More just nu. Foto: Sony Pictures.

Handling: En begåvad flyktbilsförare tar musiken till hjälp för att bli bäst på det han gör. När han en dag möter sina drömmars kvinna ser Baby en chans till en sista flykt, denna gång från sitt liv som kriminell. Men ledaren för ett brottssyndikat har andra planer och Baby tvingas, med livet, kärleken och friheten som insats, ta del i en stöt dömd att misslyckas.

Därför ska du se filmen: Baby Driver är en störtskön actionfilm med stort hjärta. Regissören Edgar Wright, som även är känd för filmer som Hot Fuzz och Shaun of the Dead, visar ännu en gång att han är en mästare på att skapa fantastiska och kreativa scener. Dessutom, musiken kommer att bli din nya favoritspellista.

Babyteeth (2019)

Babyteeth
Foto: Universal Pictures.

Handling: När den svårt sjuka Milla förälskar sig handlöst i den småkriminelle Moses, har hennes föräldrar lätt att hålla sig för skratt. Men i takt med att Millas kärlek växer så återkommer också hennes vilja att leva. Familjen tvingas helt enkelt inse att läget kräver en ny, uppdaterad syn på moral och förväntningar om de vill se sin dotter lycklig.

Därför ska du se filmen: En lika delar komisk som tragisk coming of age-historia med ruggigt bra skådespel i fokus. Inte minst skiner Ben Mendelsohn i roller som Millas pappa – en psykolog som gärna norpar piller från sitt egna stash.

Creed II (2018)

Sylvester Stallone och Michael B. Jordan i "Creed II".
Sylvester Stallone och Michael B. Jordan i "Creed II". Foto: Metro-Goldwyn-Mayer.

Handling: Tungviktsboxaren Adonis Creed, son till Rockys konkurrent (och vän) Apollo Creed, har tagit över bältet som mästare och njuter av ett stilla familjeliv. Men snart dyker en ny motståndare upp som vill utmana om titeln, Viktor Drago som är son till den ökände Ivan Drago (Dolph Lundgren). Det råder inga tvivel om att det ska till en match mellan de två. 

Därför ska du se filmen: De nya Rocky-filmerna fortsätter att hålla hög klass och Creed II kan vara den bästa av dem. Att återse Dolph är en fröjd och att se honom tillsammans med Sylvester Stallone är en ännu större fröjd. Lägg där till ruskigt bra boxningsscener.

The Hunt (2020)

Betty Gilpin i ''The Hunt'' (2020).
"The Hunt" är en av de bästa filmerna på C More. Foto: Universal Pictures.

Handling: En grupp främlingar kidnappas och tvingas ta del av en sjuk fantasi där människor jagas som djur. Men alla låter sig inte skjutas ner lika lätt.

Därför ska du se filmen: Totalt flippad satir som ämnar diskutera den galna klyftan mellan den amerikanska högern och vänstern. Roligt, chockerande och… tja, väldigt, väldigt blodigt.

Waves (2019)

Waves är en av de bästa filmerna på C More
Foto: Focus Features.

Handling: En afroamerikansk förortsfamiljs - ledd av en välmenande men dominerande pappa - episka, känslomässiga resa där de upplever kärlek, förlåtelse och att komma varandra närmare efter en förlust.

Därför ska du se filmen: Om du suktar efter ett OTROLIGT läckert, romantiska drama från senare år så behöver du inte leta längre än så här. Waves är dunderhyllad av helt rätt anledningar.

Om det oändliga (2019)

Om det oändliga
Foto: TriArt Film

Handling: Guidade av en drömlik kvinnoröst får vi följa med på en resa genom livets stora och små skeenden; ett par svävar över ett krigshärjat Köln, en far stannar för att knyta sin dotters skor i hällregnet och tre tonårsflickor dansar utanför ett kafé; ett kalejdoskop över existensen och oändligheten.

Därför ska du se filmen: Den svenske mästaren Roy Andersson har länge haft sin säregna stil, men frågan är om han inte maxar sig själv i Om de oändliga. På blott 78 minuter får vi en tragikomisk skildring av vad det innebär att vara människa, grubblerier och allt. Allt är också precis lika grått likblekt som du föreställer dig. Internationellt prisad och väldigt omtalad.

Spotlight (2015)

Spotlight finns nu på C More
Oscarsvinnaren "Spotlight" är en av de bästa filmerna på C More.

Handling: En amerikansk lokaltidning börjar utreda sexuella övergrepp som utförts av lokala, katolska präster. Härvan visar sig vara större än vad de någonsin kunnat föreställa sig.

Därför ska du se filmen: För alla som är svag för filmer där det grävs efter sanningen är Spotlight ett måste. Här får vi metodiskt följa journalisternas slitsamma jakt på svar, samtidigt som de motarbetas av den mäktiga kyrkan. Baseras på sanna händelser.

Se också vår lista med de bästa serierna på Cmore.

Mother (2009) – Av regissören bakom Parasit

Stillbild ur Mother
Foto: CJ Entertainment

Handling: När hennes son med intellektuell funktionsnedsättning anklagas för ett mord, bestämmer hon sig för att rota i fallet och hitta den skyldige. För det kan väl inte varit hennes egna barn som gjort det fruktansvärda han anklagats för?

Därför ska du se filmen: Regisserad av Bong Joon-ho, mannen som gav oss Parasit, kommer här en mästerlig thriller som trollbinder betraktaren. Om du inte har sett Mother och har en kärlek för suggestiva thrillers, har du något att göra nu i kväll. Mycket bättre än så här blir det inte.

Before the Devil Knows You're Dead (2007)

Before The Devil Knows You're Dead
Foto: ThinkFilm

Handling: Två bröder, girighet, förräderi och hämnd. Den ena har både drogmissbruk och förskingring på sitt samvete och hans äktenskap håller på att falla sönder. Den andra klarar inte av att försörja sin dotter, han dricker för mycket och dessutom har han en hemlig kärleksaffär, med sin brors hustru. För att dra in cash bestämmer sig den sistnämnde för att råna föräldrarnas juvelerarbutik.

Därför ska du se filmen: Med Ethan Hawke och Philip Seymour Hoffman i huvudrollerna är detta en dramathriller med utsökt skådespel. Dessutom är den regisserad av legendaren Sidney Lumet. Här är det ingen som backar för att visa upp människans svagaste sidor.

The Wife (2015)

Streama The Wife
Jonathan Pryce och Glenn Close i svenska filmen "The Wife". Foto: SF Studios.

Handling: När hennes make ska ta emot Nobelpriset i litteratur, börjar sömmarna att spricka. Det finns mycket under ytan av deras till synes lyckliga äktenskap som snart sipprar ut. Ingenting kommer att bli detsamma efter deras resa till Stockholm.

Därför ska du se filmen: Det är inte var dag vi ser skådespelare som Glenn Close och Jonathan Pryce i en svensk film. Här regisseras de av Björn Runge, som lyckas locka fram det bästa (egentligen det värsta) från de båda stjärnorna. Glenn Close Oscarsnominerades för sin insats.

Moonlight (2016)

Moonlight är en av de bästa filmerna på C More.
Foto: A24.

Handling: Ett intimt porträtt av en ung, homosexuell mans liv från barndomen till vuxen ålder, när han växer upp i ett tufft område utanför Miami. Filmen följer hans kamp om att finna sin plats i denna värld. Det är en tidlös historia om mänsklig kontakt och om de ögonblick och krafter som formar våra liv och gör oss till dem vi är.

Därför ska du se filmen: Filmen som efter Warren Beattys världsberömda felläsning fick ta emot Oscarn för Bästa film, är en unik upplevelse berättad i tre olika tidsspann. Skådespelet är på topp och filmen blev Marshala Alis stora genombrott. En av de bästa filmerna på C More.

Mysteriet om herr Länk (2019)

Mysteriet om herr Länk
"Mysteriet om herr Länk" finns nu på C More. Foto: Noble Enterprises.

Handling: För att hitta sina kusiner långt borta i mytomspunna dalen Shangri-La, tar herr Länk hjälp av Lionel Frost, världens bäste upptäckare av mytologiska varelser. Tillsammans med talangfulla äventyrerskan Adelina Fortnight, ger de sig ut på en rolig och nervkittlande resa runt jorden för att leta reda på herr Länks förlorade familj.

Därför ska du se filmen: Detta är en störtcharmig film för hela familjen, gjord med underbar stopmotion-teknikn. Med sina kompakta 91 minuter flyter berättandet på i ett föredömligt tempo. Supermysigt!

Nu har vi listat de bästa filmerna på C More. För fler bra filmtips som finns att se på annat håll, scrolla vidare!

De bästa filmerna på C More 2022

C More producerar inte like många originalfilmer som många av sina konkurrenter, men de har ett ordentligt dragplåster som de andra saknar – Sverige kanske mest folkkära kriminalfilmserie i form av Beck. Bara under det första kvartalet 2022 kommer hela tre nya Beck-filmer under C Mores flagg: Beck – Rage Room, Beck – 58 minuter och Beck – Den gråtande polisen.

Utöver detta är C More riktigt vassa på att plocka in ett sevärt utbud av filmer från annat håll (vilket ovan listade filmer är ett bevis på).

Bland guldkornern på C More 2022 hittar vi exempelvis:

  • Flera Jason Bourne-filmer
  • Flera Matrix-filmer
  • Ett axplock med sevärda filmer med Tom Hanks
  • Ett gedigt utbud Tom Cruise-filmer
  • Galna komedier som Tropic Thunder
  • Utvalda thrillers baserade på John Le Carrés verk

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL