Robinson 2022 höst: Alexander Strandberg röstade ut Helen Lindborg

Robinson 2022 höst: Alexander Strandberg röstade ut Helen Lindborg

  • C More
Filmtopp
23 oktober 2022 kl. 21:10

Svarade med att ge honom blodshämnden

Helen Lindborg är ute ur "Robinson" 2022 höst. Under sitt avsked gav hon blodshämnden till Alexander Strandberg som röstade emot henne.

Spänningen i Robinson 2022 höst börjar nu tätna. I kvällens avsnitt blev det ordentligt svettigt när Lag Syd valde att rösta ut Helen Lindborg. Sviken av Alexander Strandberg, valde hon att ge honom sin blodshämnd. 

Efter att ha förlorat en stor tävling mot Lag Nord väntade en utröstning inom Lag Syd. Då såg allting klart ut: Sofia Spendler skulle hem. Men sett till att hon lyckades vinna en immunitet inför kvällens öråd såg saker och ting plötsligt väldigt annorlunda ut. 

Robinson 2022 höst: Alexander Strandberg röstade ut Helen Lindborg
Helen Lindborg efter örådet. Foto: TV4.

Robinson 2022 höst: Alexander Strandberg röstade ut Helen Lindborg

Under kvällens öråd vad Sofia Spendler tydlig med att hon ville behålla sitt immunitetshalsband. När rösterna senare började delas ut under landade dem på Pelle, Helen och Greta Pierre. Den som skulle få flest och röstas ut var Helen, som förstod att hennes lagkapten Alexander Strandberg hade röstat emot henne. Efteråt rådde det inga tvivel om att hon kände sig besviken på honom. Helen hade som bekant i stor tillit pratat med Alexander för att ta reda på om han visste ifall någon ville rösta emot henne. Svaret från Alexanders sida var då att han inte visste något, men däremot visste han att han själv skulle lägga sin röst på henne.

Helen Lindborg fick ingen chans på att duellera sig kvar i Robinson. Istället var det en blodshämnd hon fick. Den tilldelades mycket riktigt ut till Alexander, som därmed har en extra röst på sig inför nästa öråd.

Robinson 2022 höst: Alexander Strandberg röstade ut Helen Lindborg
Alexander Strandberg i "Robinson" 2022 höst. Foto: TV4.

– Jag skulle vilja säga henne att jag kommer rösta på dig. Det var därför det var så himla jobbigt att prata med henne, jag kände mig så rutten, sade Alexander till tittarna efter att Helen fick lämna ön.

Helen Lindborg fortsätter nu i Gränslandet där hon har chansen att kriga sig tillbaka till huvudtävlingen. Känslan är att Lag Syd förlorat en stark spelare, som mycket väl kan komma tillbaka och visa att de gjorde fel i att rösta ut henne.

Vidare blir det intressant att se hur Sofia Spendler ska lyckas hålla sig kvar i Lag Syd. Med bästisen Helen ute ur bilden måste hon bilda ny pakt, och det naturliga valet blir förmodligen att söka sig till Pelle Lilja som även han börjat drifta ur lagets innersta krets.

Du följer "Robinson" 2022 höst på C More, TV4 och TV4 Play.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL