Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Hero gradient image

Kommissarie Dalgliesh säsong 2 – detta vet vi

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 februari 2022

Blir det nya fall att lösa för Dalgliesh?

Den första säsongen av "Kommissarie Dalgleish" finns nu i sin helhet på C More och givetvis får det oss att undra om även en säsong 2 är på väg.

Vår nya favoritkommissarie, Adam Dalgliesh (Bertie Carvel), har underhållit oss i sex avsnitt under seriens första säsongen. I nämnda första säsong får vi följa poeten och polisen Dalgleish när han tillsammans med sin kollega Masterson när de bl.a. försöker lista ut vad som ligger bakom en sjuksköterskestudents plötsliga dödsfall.

Serien är en klassisk pusseldeckare och den är baserad på P.D. James bästsäljande böcker. Handlingen utspelar sig på den pittoreska landsbygden i 70-talets England.

Detta nya kriminaldrama har blivit en riktig favorit bland alla som älskar brittiska deckarserier och i Sverige finns den första säsongen att streama på C More.

När kommer Dalgleish säsong 2?

Än så länge är det inte bekräftat om det kommer att bli en säsong 2 av Kommissarie Dalgleish eller inte, men med tanke på hur populär den första säsongen blivit – både i Storbritannien och länder som Sverige – är det förhoppningsvis bara en tidsfråga.

Den här typen av serier är ett beprövat framgångsrecept (Morden i Midsomer är ett ypperligt exempel) och uppmärksamheten den första säsongen av Dalgleish har fått borde vara tillräcklig för att leda till fler avsnitt.

Dessutom vet vi att seriens stjärna, Carvel, är nyfiken på en fortsättning.

– Jag är väldigt spänd på att få veta vad som ska hända om vi får chansen att göra fler [säsonger], sa Carvel i en intervju med RadioTimes i november. Om vi får göra fler är jag förtjust i tanken på att säsong 2 skulle kunna utspela sig i mitten av 80-talet och säsong 3 i mitten av 90-talet, utvecklade Carvel.

Blir det en fortsättning av Kommissarie Dalgleish är det svårt att sia om när den kan tänkas ha premiär, men vi lär nog få vänta åtminstone ett år tills dess.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL