Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Gåsmamman

Gåsmamman säsong 5 – Då kommer den

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 augusti 2021

Premiär i höst.

Gåsmamman har varit en succésaga. C More-seriens fjärde säsong slog tittarrekord som den mest framgångsrika starten för en TV-serien från streamingtjänsten någonsin. Du som undrat kring en femte säsong behöver inte längre hålla andan: Gåsmamman säsong 5 släpps i september.

MER LÄSNING:

Recension – Gåsmamman (säsong 5)

Gåsmamman skildrar den dramatiska berättelsen om revisorn och småbarnsmamman Sonja Ek, som lever ett bekymmerslöst liv i huvudstaden tillsammans med sina barn. Livet förändras drastiskt en dag när Sonja kastas in i droghandelns intriger och hamnar öga mot öga med den iskalla knarkbaronen Fredrik,  Sonja tvingas då att kasta av sig vardagslivets silverhandskar för att mot alla odds skydda sin familj, men vem kan hon egentligen lita på?

Gåsmamman säsong 5 och 6 blir verklighet

Foto: C More.
Foto: C More.

För ett tag sedan kontaktade Filmtopp C More och möttes då av följande svar:

– Just nu kan vi inte bekräfta att en femte säsong blir till, och kan tyvärr inte meddela någonting", säger C More till Filmtopp. Något datum är inte spikat och huruvida det blir någon femte säsong eller inte förblir oklart för TV-tittarna i dagsläget, men en sak står klart; Sverige älskar Gåsmamman!

Sedan dess har det hänt en hel del. C More har bekräftat att vi inte bara för en ny säsong, utan två!

Gåsmamman säsong 5 och 6 spelas in under 2020/2021. Den femte säsongen har premiär 20 september 2021. Den sjätte säsongen dröjer till 2022.

– C More-publiken har varit enormt engagerade i Alexandra Rapaports karaktär Sonja. Därför är vi otroligt glada och stolta att kunna bjuda hängivna Gåsmammanfans på två nya säsonger av denna publiksuccé, säger Bo Thörnwall, Content Manager på C More.

Även seriens stjärna, Alexandra Rapaport, har uttalat sig:

– Det är dags för den slutgiltiga historien som tar Gåsmamman i mål. Jag är enormt förväntansfull att återigen få gestalta Sonja som blivit en viktig del av mig efter alla dessa år. Tittarna bör göra sig redo för en känslomässig bergochdalbana med spänning, skratt och gråt.

Detta handlar Gåsmamman säsong 5 om

I början av den nya säsongen har det gått tre år sedan Sonja blev nya Majoren och i hopp om att kunna köpa sig ur sin kriminella tillvaro för gott, återvänder hon till Stockholm. Famljen med barnen Gustav (Joel Lützow), Linus (Edvin Ryding) och Nina (Clara Christiansson Drake) samt modern Klara (Grynet Molvig) har gått vidare med sina liv, men när Sonja vänder hem så påverkar det alla.

– Känslan och energin är samma men berättandet har en lite annan nerv, jag är väldigt stolt över hur vi vidareutvecklat ”Gåsen-universumet”, säger Alexandra Rapaport i ett pressmeddelande.

Streama Gåsmamman säsong 5 på C More från och med 20 september. 

MER LÄSNING:

Bästa nya svenska serierna
Svenska komedier – Filmtopp tipsar!
Allt om Gåsmamman

 

NÄSTA ARTIKEL