Thor

Chris Hemsworth om Tarantinos kritik mot Thor och Marvel: "Superdeprimerande"

Emil Oscar Rasmussen
08 juni 2023 kl. 16:00

Hemsworth kritiserar egna filmen: "Blev för fånig"

Chris Hemsworth stämmer in i kritiken som riktats mot "Thor: Love and Thunder" och erkänner att den "blev för fånig". Samtidigt passar han på att säga sitt om de hårda ord som riktats mot Marvel från giganter som Martin Scorsese och Quentin Tarantino – något han tycker är "superdeprimerande".

Chris Hemsworth är just nu aktuell med Extraction 2, som landar på Netflix den 16 juni. Under fjolåret såg vi honom ännu en gång hänga på sig manteln som Thor i Marvel-filmen Thor: Love and Thunder.

Filmen regisserades av stekheta Taika Waititi och på rollistan hade Hemsworth välmeriterade namn som Nathalie Portman, Christan Bale, Russell Crowe m.fl. vid sin sida. Ekonomiskt blev filmen en succé, men det var inte alla som uppskattade innehållet.

Både kritiker och fans av Marvel Cinematic Universe tyckte att filmen blev för mycket av en komedi och i förlängningen svår att ta på allvar. Det är en åsikt som Chris Hemsworth nu erkänner att han delar. I en intervju som stjärnan gjorde med GQ i veckan säger han att de kanske hade lite för roligt under inspelningen och tappade fokus.

– Jag tror bara vi hade för roligt. Det blev bara för fånigt. Det är alltid svårt att vara mitt i allt och ha något direkt perspektiv, förklarar Hemsworth i intervjun.

Hemsworth avslöjar också att han hittade filmens främsta kritiker bland vännerna till hans son – åttaåringar som enligt Thor-skådespelaren tyckte att filmen innehöll för mycket humor och undermåliga specialeffekter.

Chris Hemsworth om Tarantinos kritik mot Thor och Marvel: "Superdeprimerande"
Foto: Walt Disney Studios.

Chris Hemsworth om Tarantinos och Scorseses kritik mot Thor och Marvel: "Superdeprimerande"

Chris Hemsworths senaste Thor-film är långt ifrån den enda i filmuniversumet som har kritiserats de senaste åren. Hela Marvel Cinematic Universe har fått sig en hel del kängor – och det från en handfull av filmbranschens kanske tyngsta namn.

Två som har kritiserat de senaste årtiondenas MCU-filmer är mästerregissörerna Martin Scorsese, Francis Ford Coppola och Quentin Tarantino. Scorsese har påstått att superhjältefilmerna inte är "riktig film" och jämfört dem med nöjesparker. Hans uttalande möttes av viss kritik, men fick kort därefter stöd av Coppola. Gudfadern-regissören tyckte att Scorsese hade varit för snäll i sin kritik och kallade Marvel-filmerna för "avskyvärda".

I slutet av 2022 blev Tarantino nästa stora regissör att ifrågasätta den massiva franchisen. Han påstod bland annat att skådespelarna som är med i filmen inte kan klassas som filmstjärnor, utan att det snarare är deras karaktärer som är stjärnorna.

De välmeriterade regissörernas kritik har inte gått Chris Hemsworth förbi och orden från dem tycks ha påverkat honom.

– Det är superdeprimerande när jag hör sånt, säger Hemsworth om Tarantinos och Scorseses ord. Där försvinner två av mina hjältar som jag inte kommer att samarbeta med. Jag antar att de inte är fans av mig.

Trots ett ljummet mottagande av "Thor: Love and Thunder" och trots kritiken från sina hjältar, betonar Chris Hemsworth att han är tacksam över att ha varit en del av franchisen. Trots att han i dagsläget inte är kontrakterad för fler filmer stänger han inte heller dörren för en fortsättning som Thor – men i så fall efter han tagit sig an några nya utmaningar.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL