Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Coppola försvarar Scorsese: Marvels filmer är avskyvärda

Coppola försvarar Scorsese: "Marvels filmer är avskyvärda"

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
21 oktober 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
21 oktober 2019

Francis Ford Coppola hoppar på Marvels filmer.

Martin Scorsese hamnade i blåsväder när han jämförde Marvels filmer med åkattraktioner. Nu försvaras han av Francis Ford Coppola.

Marvels superhjältefilmer fortsätter att vara i skottgluggen för äldre Hollywoodregissörers negativa åsikter. Ända sedan Martin Scorseses uttalande om att Marvels filmer mer liknar åkattraktioner än vad han menar är riktig film, har superhjältefilmerna var väldigt omdiskuterade.

Den senaste som ger sig in i striden är Gudfadern-regissören Francis Ford Coppola som backar upp Scorseses uttalande samtidigt som han själv går ännu längre i sin kritik.

– När Martin Scorsese sa att Marvels filmerna är inte "riktig film" hade han rätt eftersom vi förväntar oss att lära oss någonting från film. Vi förväntas få ut något av det, bli upplysta, få kunskap eller inspiration. Jag vet inte vad man får ut av att se samma film om och om igen, sade Francis Ford Coppola till Yahoo och lade till:

– Martin var snäll när han han sade att det inte är riktig film. Han sade inte att det är avskyvärt, vilket är precis vad det är.

Francis Ford Coppola själv har trots sina 80 år ännu inte lagt av med film och är på gång med sitt nya projekt Megalopolis som ska handla om en utopisk framtidsvärld.

Håller du med Francis Ford Coppola och Martin Scorsese i sin kritik?