Kommande barn- och familjefilmer 2023

Kommande barn- och familjefilmer 2023

Sofie Landgren
23 december 2022 kl. 12:12

Äventyr för hela familjen

Filmåre ser ut att bjuda på en hel del spänning för alla åldrar. Filmtopp listar kommande barn- och familjefilmer 2023, som är värda att hålla utkik efter.

Knorr Familjefilm Barnfilm 2023
Foto: Gusto Entertainment, O'Brother Distribution.

Knorr – 13 januari

9-åriga Luce får en liten söt griskulting i present av sin morfar Ture. Luces mamma Margareta är dock inte lika förtjust över, att ha en gris i huset, men Luce lyckas övertyga henne om att få behålla grisen som sitt husdjur och döper den till Knorr. Kravet är att Knorr ska tränas och bli rumsren, vilket är lättare sagt än gjort. Luces bästa vän Eli, litar inte på morfar Ture och misstänker att morfar har en hemlig plan för Knorr i samband med stadens stora korv-tävling.

mumier_på_äventyr_barnfilm_2023
Foto. Warner Bros.

Mumier på äventyr – 27 januari

Långt ner under marken i Egypten finns en 300 år gammal mumiestad där den frihetstörstande prinsessan Nefer och den avdankade hjälten Thut bor. Gudarna och Farao bestämmer att de två främlingarna ska gifta sig med varandra, mot deras vilja. Thut gömmer därför den dyrbara vigselringen på ett säkert ställe i en grotta. Samtidigt uppe på jordens yta utför Lord Silvester Carnaby en arkeologisk expedition, och för första gången någonsin hittar han något relevant – en egyptiskt grav med en antik vigselring. Äntligen får han möjlighet att bli en känd arkeolog och gå till historien. Men han räknar inte med att ringen redan har en ägare.

Det här är ett animerat äventyr för hela familjen och filmen har en speltid på 1 timme och 28 minuter.

Den_makalöse_maurice_barnfilm
Foto: Sky Original.

Den makalöse Maurice – 22 februari

Maurice, en stor orange katt med talets gåva, reser från stad till stad och erbjuder sig att lösa deras plötsliga råttproblem. Keith, en ung pojke som kan spela flöjt, får med sig råttorna ut ur staden med hjälp av tonerna från hans instrument, medan Maurice tar emot betalningen. Vad människorna inte vet är att Maurice och Keith är vänner med råttorna och samarbetar för att tjäna lite pengar. Deras planer går som på räls tills de kommer till en helt ny stad där de träffar bokmalen Malicia, som leder dem på ett fartfyllt äventyr där de blir insyltade i att lösa stadens mystiska problem.

Se trailern till The Super Mario Bros. Movie
Foto: Universal Studios.

Super Mario Bros. Filmen – 24 mars

Från Nintendo och Illumination kommer en ny animerad film baserad på Super Mario Bros. värld. Denna gången har de fått med sig stora skådespelare som Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day, Jack Black och Seth Rogen. Förhoppningsvis är resultatet mer framgångsrikt än vad det blev med långfilmen från 90-talet…

Asterix & Obelix: I drakens rike
Foto: Pathé.

Asterix & Obelix: I drakens rike  – 10 februari

Kejsarinnan av Drakens rike har just fängslats efter en statskupp som uppviglades av Deng Tsin Qin, en förrädisk prins. Med hjälp av Finalthesis, den feniciska köpmannen, och hennes trogna livvakt Mai Wei, flyr kejsarinnans enda dotter, prinsessan Sass-Yi, till Gallien. Hon måste be om hjälp av de två tappra krigsveteranerna: Asterix och Obelix, utrustade med övermänsklig styrka tack vare sin magiska dryck. Våra två oskiljaktiga hjältar följer med prinsessan för att rädda hennes mamma och befria hennes land. Därmed börjar en stor resa och ett ännu större äventyr. Men Caesar och hans mäktiga armé, törstiga efter en ny erövring, är också på väg mot Drakens rike. I en av rollerna ser vi även Zlatan Ibrahimovic.

Halle Bailey som Den lilla sjöjungfrun. Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures
Foto: Walt Disney Pictures.

Den lilla sjöjungfrun – 26 maj

Ariel är den yngsta och mest viljestarka av Kung Tritons döttrar och längtar efter att lära sig mer om livet på land. När hon en dag beger sig upp till ytan blir hon förälskad i den stilige Prins Eric. Trots att det är förbjudet för sjöjungfrur att umgås med människor väljer Ariel att följa sitt hjärta. Hon sluter ett avtal med den onda sjöhäxan Ursula, vilket ger henne en chans att få uppleva livet på land, men i och med det är både hennes liv, och hennes fars krona, i fara.

Detta var vår lista med kommande barn- och familjefilmer 2023. Listan uppdateras löpande.

NÄSTA ARTIKEL