Bekräftat premiärdatum för Joker 2

Bekräftat premiärdatum för Joker 2

04 augusti 2022 kl. 10:36

Nu vet vi när skurksagan fortsätter!

Den efterlängtade uppföljaren "Joker 2" är på väg och nu har vi även fått veta det officiella premiärdatumet.

Warner Bros. och DC ger Todd Philips skurkdrama nytt liv med den kommande uppföljaren Joker: Folie á Deux. Manuset är skrivet och inspelningen ska snart dra igång. Nu vet vi också att filmen har premiär den 4 oktober 2024.

Joker 2 får vi återigen se skådespelaren Joaquin Phoenix i rollen som Arthur Fleck, ett porträtt som gav honom hans allra första Oscar.

Bekräftat premiärdatum för Joker 2
Foto: Warner Bros.

Den nya Joker-filmen som går under namnet Joker: Folie á Deux. Begreppet som formar titeln står för en typ av psykos där två personer delar samma vanföreställningar, vilket är en indikator på att vi får se Jokerns flickvän Harley Quinn i filmen. Det går rykten om att vi den här gången får se Lady Gaga göra Quinn istället för Margot Robbie som vi blivit vana vid att se i rollen. Vidare spekuleras det i att Joker 2 blir en musikal.

Första filmen från 2019 blev en storslagen succé när den gjorde en vinst på 1,07 miljarder dollar efter på en budget på 55 miljoner dollar och därmed blev en av de mest framgångsrika filmerna med 15-årsgräns någonsin. Utöver det nominerades den till hela 11 Oscars.

Om allting går i lås kommer "Joker: Folie á Deux" att dra igång sin inspelning i december månad. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL