Porträtt: Will Smith (1968- )

Will Smiths nya film Emancipation hyllades under sin premiär

  • Apple TV+
03 oktober 2022 kl. 17:10

Fick stor beröm av tittarna

Will Smiths storfilm "Emancipation" visades i helgen för en mindre skara tittare, som verkar ha älskat vad de såg.

Emancipation är Will Smiths första stora film sedan han gav Chris Rock en örfil under Oscarsgalan, som han nu är avstängd från de kommande tio åren. Filmen hade en visning i helgen där skådespelaren befann sig på plats för att uppleva den på bioduken för allra första gången. Det hela uppges ha varit en lyckad tillställning där filmen mottogs väl av sin publik.

I Emancipation, som regisseras av Antoine Fuqua (Training Day), följer vi en förrymd slav som måste överlista kallblodiga jägare och Louisianas tuffa träskmarker på en plågsam resa norrut för att ta värvning i unionsarmén.

Under smygpremiären berättade Will Smith att han aldrig velat göra film om afroamerikaner som far illa. Anledningen till att Smith gör just den här filmen tillsammans med Fuqua beror på att den enligt honom snarare handlar om frihet än slaveri. Anledningen till att Emancipation visades just denna helg var för att Black Caucus-stiftelsen som jobbar för afroamerikaners rättigheter hade sitt stora årliga event. 

Se Will Smiths tal till publiken här nedan:

Hollywood Reporter berättar att Apple hade planerat att släppa filmen tidigare i år, men att de fick kasta om sina planer efter den skandalösa incidenten. Den har ännu inte fått något officiellt  premiärdatum, men att de börjar visa den är en indikation på att den är på väg mot streamingtjänsten. En premiär i höst är med andra ord inget som bör uteslutas. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL