Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sony planerar flera nya Tarzan-filmer

Sony planerar flera nya Tarzan-filmer

Kristian Andersson | Nyhet
02 oktober 2022
Kristian Andersson | Nyhet
02 oktober 2022

Vill ge franchisen en nystart

Filmjätten Sony Pictures har köpt upp rättigheterna till den legendariska karaktären, och nu kan vi förvänta oss flera kommande Tarzan-filmer.

Det är produktionsbolaget Sony Pictures som köpt upp alla rättigheter till Tarzan och nu planerar att göra flera filmer. När de återupplivar franchisen vill de göra filmsagan mer modern, uppger Hollywood Reporter. En fråga som naturligtvis uppstår är om Alexander Skarsgård åter igen kommer att spela Tarzan, men det är ingenting som vi känner till i skrivande stund. Vi vet heller inte vem som kommer att regissera, skriva manus eller producera nästa film. Det bedöms däremot inte som sannolikt att Skarsgård återvänder till rollen. Sony uppges vilja ge karaktären en helt ny start. 

Allt vi vem om handlingen i nästa Tarzan-film

"The Legend of Tarzan". Foto: 2016.

Den första filmen som man nu planerar kommer att ge oss den ursprungliga berättelsen om en föräldralös pojke som växer upp i djungeln och uppfostras av apor. När han blir lite äldre träffar han sitt livs kärlek, Jane. Det är här twisten kommer in. Istället för att Jane flyttar till djungeln, kommer Tarzan att flytta med Jane till England. Han får det då väldigt tufft att anpassa sig till den nya miljön.

Berättelsen om Tarzan publicerades för första gången 1912 och senast fick vi se honom i storbudgetfilmen The Legend of Tarzan från 2016 där Alexander Skarsgård hade titelrollen och Margot Robbie spelade Jane.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL