Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Vårens höjdpunkter på Apple TV+ 2022 – sanslöst stjärnspäckat!

Vårens höjdpunkter på Apple TV+ 2022 – sanslöst stjärnspäckat!

  • Apple TV+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 februari 2022

Stora serier är på ingång

Christopher Walken, Glenn Close, Ben Stiller, Patricia Arquette, Samuel L. Jackson, Nicole Kidman, Jared Leto, Gary Oldman och Anne Hathaway är bara några av namnen vi möter på Apple i vår.

Efter att ha inlett året med flera kritikerrosade premiärer, som komediserien The Afterparty från Oscarsvinnarna Christopher Miller och Phil Lord och rebooten av den klassiska familjefavoriten Fragglarna: Tillbaka till Fraggelberget, kommer nu ännu fler efterlängtade originaltitlar till Apple TV+.

– Under våren kommer vi att fortsätta att leverera ett varierat utbud av exceptionella serier från världens mest uppfinningsrika och nyskapande kreatörer. Vi ser verkligen fram emot att publik över hela världen ska få se dessa otroliga, hjärtevärmande och kraftfulla berättelser, säger Matt Cherniss, head of domestic programming, Apple TV+.

Vårens höjdpunkter på Apple TV+ inkluderar:

Severance (säsong 1)

Severence

En ny arbetsplatsthriller skapad av Dan Erickson, regisserad och exekutivt producerad av Ben Stiller, med bland andra Patricia Arquette, Adam Scott, John Turturro, Britt Lower, Zach Cherry och Christopher Walken i rollerna.

I Severance leder Mark Scout (Adam Scott) ett team på Lumon Industries, vars anställda frivilligt genomgått ett kirurgiskt ingrepp som gör att deras minnen delas upp mellan arbete och privatliv. Det vågade experimentet som genomförs för att uppnå ’balans mellan arbete och fritid’ ifrågasätts när Mark plötsligt befinner sig i centrum för ett uppslitande mysterium som tvingar honom att konfrontera sanningen om sitt arbete… och sig själv.

De två första avsnitten av Severance har premiär den 18 februari, med nya avsnitt varje fredag.

Lincoln’s Dilemma (säsong 1)

Lincolns Dilemma

En ny dokumentärserie i fyra delar baserad på David S. Reynolds prisbelönta bok Abe: Abraham Lincoln in His Times. En modern inblick i en komplicerad man, människorna och händelserna som formade hans ståndpunkt om slaveri. Berättarrösten tillhör Jeffery Wright, Abraham Lincolns röst tillhör Bill Camp och Frederick Douglass Leslie Odom, Jr.

Samtliga fyra delar har premiär den 18 februari. 

Dear… (säsong 2)

Dear

Dear… återvänder i en ny säsong med nya stjärnor. Serien, som inspirerats av Apples banbrytande Dear Apple, tar sig an biografier av några av vår tids största ikoner på ett uppfinningsrikt och filmiskt sätt genom brev skrivna av personer vars liv på något sätt förändrats av dem. I den andra säsongen syns den nu bortgångne Andre Leon Talley, Viola Davis, Selena Gomez, Malala Yousafzai, Jane Fonda, Ava DuVernay, Billy Porter, Sandra Oh, Kareem Abdul-Jabbar och Laird Hamilton.

Dear… säsong två har premiär fredagen den 4 mars.

The Last Days of Ptolemy Grey (säsong 1)

Samuel L. Jackson i The Last Days of Ptolemy Grey

En ny miniserie med Samuel L. Jackson i huvudrollen som Ptolemy Grey, en demenssjuk man som tillsammans med den föräldralösa tonåringen Robyn (Dominique Fishback) hittar en behandling som kan återställa hans minnen.

The Last Days of Ptolemy Grey har premiär den 11 mars. Då släpps de två första avsnitten, följda av ett nytt avsnitt varje fredag.

WeCrashed (säsong 1)

Anne Hathaway i Djävulen bär prada

En miniserie i åtta delar baserad på succé-podden WeCrashed: The Rise and Fall of WeWork skapad av Lee Eisenberg och Drew Crevello med Jared Leto och Anne Hathaway i huvudrollerna. Serien är inspirerad av verkliga händelser — med kärlekshistorien i centrum. WeWork växte från ett enda coworkingutrymme till ett globalt varumärke värt 47 miljarder dollar på mindre än ett decennium. Sedan, på mindre än ett år, rasade allt. Vad hände egentligen?

WeCrashed har premiär den 18 mars. Då släpps de tre första avsnitten, följda av nya avsnitt varje fredag.

Pachinko (säsong 1)

Pachinko

Det efterlängtade dramat berättat på tre språk – koreanska, japanska och engelska – är baserat på den bästsäljande romanen med samma namn. Episk i sitt omfång och intim i tonen, inleds Pachinko med förbjuden kärlek, för att sedan utvecklas till en svepande saga som färdas mellan Korea, Japan och Amerika i en oförglömlig historia om krig och fred, kärlek och förlust, triumf och uppgörelse.

Pachinko har världspremiär den 25 mars. Då släpps seriens tre första avsnitt.

Slow Horses (säsong 1)

Gary Oldman i Slow Horses

Ett nytt drama i sex delar, baserat på den första boken i Mick Herrons prisbelönta romansvit med samma namn. I rollerna syns Oscarsvinnaren Gary Oldman, Oscarsnominerade Kristin Scott Thomas och Jonathan Pryce, samt Olivia Cooke.

Slow Horses följer ett team av brittiska underrättelseagenter som tjänstgör på MI5:s ”elefantkyrkogård” – Slough House. Oldman spelar Jackson Lamb, en lysande, men hetlevrad ledare för de spioner som hamnar på Slough House på grund av misstagen som avslutat deras karriärer.

Slow Horses har premiär den 1 april.

Roar (säsong 1)

Nicole Kidman i Roar

En ny kvinnodriven antologiserie i åtta delar baserad på en novellbok av Cecelia Ahern, skapad av Carly Mensch och Liz Flahive (”Glow”). Den stjärnspäckade ensemblen består av bland andra Nicole Kidman, som också agerar exekutiv producent, Cynthia Erivo, Merritt Wever, Alison Brie, Betty Gilpin, Meera Syal, Fivel Stewart och Kara Hayward. Den genreutmanande Roar väver samman åtta kvinnoöden och tar oväntade grepp om ämnen som könsroller, självbestämmande och identitet, allt med en mörk humoristisk prägel.

“Roar” har premiär den 15 april.

They Call Me Magic (säsong 1)

Magic Mike

Den fängslande verkliga historien om den extraordinäre basketlegendaren Earvin "Magic" Johnson. Dokumentärserien i fyra delar utforskar Magics anmärkningsvärda prestationer som förändrade en hel värld, både på och utanför planen. Serien skildrar en av vår tids största ikoner med intima intervjuer med Magic, hans familj och vänner.

Samtliga fyra delar har premiär den 22 april.

Shining Girls (säsong 1)

Shining Girls

En dramaserie i åtta delar med Emmy-belönade Elisabeth Moss i huvudrollen. Serien är skapad av Silka Louisa och baserad på den bästsäljande romanen av Lauren Beukes. Shining Girls följer Kirby Mazrachi (Moss), en tidningsarkivarie i Chicago vars drömmar om att bli journalist lades på is efter att ha överlevt en brutal misshandel som lämnat henne i en ständigt föränderlig verklighet. När Kirby får reda på att ett mord kopplas till hennes misshandel, slår hon sig ihop med veteranreportern Dan Velazquez (Wagner Moura). Även Jamie Bell, Phillipa Soo, Chris Chalk och Amy Brenneman medverkar i den gripande thrillern. 

Shining Girls har premiär den 29 april. Då släpps seriens tre första avsnitt, följda av ett nytt avsnitt varje fredag.

Tehran (säsong 2)

Teheran

I säsong två av den Emmy-belönade thrillerserien ansluter Glenn Close till casten, som sedan tidigare består av Niv Sultan, Shaun Toub och Shervin Alenabi. Tehran berättar den spännande historien om en Mossad-agent som går undercover på ett farligt uppdrag i Teheran – ett uppdrag som sätter henne, och alla runt omkring henne, i stor fara.

Den andra säsongen av Tehran har premiär den 6 maj.

Now and Then (säsong 1)

Now and Then

Now and Then är en mångbottnad thriller som utforskar skillnaderna mellan ungdomens längtan och vuxenlivets hårda verklighet. En grupp collegestudenters liv förändras för alltid när en festhelg slutar med att en av dem mister livet. 20 år senare förs de en gång goda vännerna motvilligt åter samman av ett hot som sätter deras till synes perfekta världar på spel.

Now and Then har premiär den 20 maj. Då släpps seriens tre första avsnitt, följda av ett nytt avsnitt varje fredag.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL