Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ted Lasso säsong 3 – detta vet vi

Ted Lasso säsong 3 – detta vet vi

  • Apple TV+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 september 2021

Kommer Sudeikis tillbaka som Ted Lasso i en säsong 3?

"Ted Lasso" är en av de senaste årens mest uppmärksammade serier. Många är vi som har fattat tycke för Jason Sudeikis som huvudkaraktären med samma namn som serien – och givetvis är vi nu nyfikna på om han kommer att fortsätta förgylla med sin bländade positivitet även i framtiden.

För sin första säsong kammade Ted Lasso hem imponerande sju stycken Emmy-statyetter. Utöver det lyckades serien bli nominerad till hela 20 stycken Emmys – ett rekord för en komediserie under dess första säsong. Att beskriva helfestliga fotbollsserien som något annat än en braksuccé hade med andra ord varit att underdriva.

Serien handlar om en amerikansk fotbollstränare som blir anställd av en fotbollsklubb i England. Det finns dock ett litet problem – han har absolut ingen koll alls på sporten som han kallar för "soccer". Trots det tar han sig an uppgiften att få ut de mesta av sina spelare och människorna som jobbar med fotbollsklubben, och det med ett ständigt leende på läpparna.

Den första säsongen av Ted Lasso bestod av 10 avsnitt, vilka sedan följdes upp av den andra säsongens 12 avsnitt. Det råder ingen tvekan om att fansen till den omåttligt populära serien vill ha ytterligare en säsong, men frågan är hur det blir med den saken?

LÄS OCKSÅ: Recension: Ted Lasso säsong 2 (avsnitt 1-6)

Blir den en säsong 3 av Ted Lasso?

"Ted Lasso" har blivit ett av Apple TV+ främsta flaggskepp och av den anledningen är det kanske inte så konstigt att streamingtjänsten sedan länge har bekräftat att en säsong 3 av serien är beställd. Det var redan i samband med avrundningen av den första säsongen, i oktober 2020, som Apple meddelade att både en säsong 2 och en säsong 3 skulle spelas in.

Att Ted Lasso förnyades med en tredje säsong långt innan den andra säsongen ens hade börjat sändas styrker bara hur viktig och framgångsrik serien är för Apple TV+.

Var du orolig över att den andra säsongen skulle vara den sista kan du med andra ord pusta ut. Vi kommer att få minst en säsong till med Ted Lasso (Sudeikis), Rebecca Welton (Hannah Waddingham), Roy Kent (Brett Goldstein), Coach Beard (Brendan Hunt), Keeley Jones (Juno Temple), Nathan Shelley (Nick Mohammed) och de andra.

LÄS OCKSÅ: Därför är Ted Lasso pandemins viktigaste serie

När kommer Ted Lasso säsong 3?

Apple TV+ har ännu inte presenterat något premiärdatum för Ted Lasso säsong 3, men produktionen förväntas påbörjas i början av 2022 och ryktas bestå av 12 avsnitt, precis som den andra säsongen. Det gick ungefär ett år (drygt 11 månader) mellan premiären av den första och andra säsongen. Håller produktionen ett fortsatt likvärdigt tempo kommer vi sannolikt att kunna vänta oss den tredje säsongen under sommaren 2022.

Under den andra säsongen av serien har flertalet av skådespelarna i serien förnyat sina kontrakt, vilket innebär att vi också kan räkna med att få se huvudkaraktärerna återvända till sina roller i säsong 3.

"Ted Lasso" är skapad av Brendan Hunt, Joe Kelly och Bill Lawrence.

LÄS OCKSÅ: Bästa serierna på Apple TV+

NÄSTA ARTIKEL