Joel Kinnaman om utomjordiskt liv: ”Något som alla borde veta om”

KLART: Joel Kinnamans hyllade serie får en ny säsong – och en ny spinoff

  • Apple TV+
Emil Oscar Rasmussen
17 april 2024 kl. 18:04

For All Mankind säsong 5 får grönt ljus av Apple TV+

Sci-fi-serien "For All Mankind", med Joel Kinnaman i en av de bärande rollerna, kommer att återvända med en femte säsong. Det avslöjar Apple TV+ samtidigt som man även annonserar spinoff-serien "Star City".

Den fjärde säsongen av "For All Mankind" på Apple TV+ hyllades närmast unisont av kritikerna, så det är inte helt överraskande att streamingtjänsten i dag avslöjar att det blir en femte säsong av serien. Samtidigt passar Apple TV+ på att annonsera spinoff-serien Star City – en thriller som kommer att fokusera på det sovjetiska rymdprogrammet.

Star City är likt For All Mankind skapad av Ronald D. Moore, Matt Wolpert och Ben Nedivi. De två sistnämnda agerar även showrunners för den nya satsningen. I For All Mankind ser vi Joel Kinnaman i en är seriens bärande roller.

KLART: Joel Kinnamans hyllade serie får en ny säsong – och en ny spinoff
Joel Kinnaman i säsong 4 av "For All Mankind". Foto: Apple TV+

Säsong 5 av Joel Kinnamans For All Mankind bekräftad

Redan i samband med premiären av den fjärde For All Mankind-säsongen lutade det åt att vi skulle få se mer av den hyllade serien. Ronald D. Moore pratade då öppet om idéer för framtida säsonger av serien i en intervju med Filmtopp.

Serieskaparen uttalade sig bland annat om tanken på att inkludera utomjordiskt liv i kommande kapitel av serien.

– Vi pratar om det hela tiden, säger Ronald D. Moore i intervjun med Filmtopp.

Star City – ny spinoff-serie till For All Mankind

Apple TV+ beskriver spinoff-serien "Star City" som följande:

Thrillern Star City utökar For All Mankind-världen och tar oss tillbaka till det avgörande ögonblicket i den alternativa versionen av rymdkapplöpningen när Sovjetunionen blev först att sätta en människa på månen. Den här gången riktas perspektivet bakom järnridån och skildrar kosmonauternas, ingenjörernas och underrättelseofficerarnas liv inom det sovjetiska rymdprogrammet.

– Vår fascination för det sovjetiska rymdprogrammet har vuxit för varje säsong av For All Mankind, säger Matt Wolpert och Ben Nedivi i ett pressutskick.

De utvecklar:

– Ju mer vi lärde oss om den här hemliga staden i skogarna utanför Moskva där de sovjetiska kosmonauterna och ingenjörerna arbetade och levde, desto mer ville vi berätta historien om den andra sidan av rymdkapplöpningen. Vi kan inte vara gladare över att få fortsätta bygga på For All Mankinds alternativa verklighet tillsammans med våra partners på Apple och Sony.

Alla fyra tidigare säsonger av “For All Mankind” finns att streama på Apple TV+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL