EXKLUSIVT: Trailerpremiär för STHLM Blackout med Jerka Johansson

Därför lär det inte bli STHLM Blackout säsong 2

  • Amazon Prime
Olivia Samuelsson
Uppdaterad kl. 13:05 | Publicerad 16 maj 2024 kl. 08:05

Lär inte bli någon fortsättning på actionserien

I början av maj hade Prime Videos svenska satsning "STHLM Blackout" premiär och Filmtopp har nu tittat närmare på hur läget ser ut inför en eventuell fortsättning.

I den svenska actionserien "STHLM Blackout" får vi följa änklingen Arthur (Erik "Jerka" Johansson) som lever ett bekvämt och förutsägbart liv. Han jobbar som teknisk producent på en nyhetskanal och livet rullar på. Men när kollegan och journalisten Christina (Nina Zanjani) ber honom att förvara ett USB åt henne förändras allt. Arthur försöker leva på som vanligt och går på en blind date med true crime-fantasten Millie (Hanna Alström), men dejten slutar istället med att de två dras in i en livsfarlig härva med mord, konspirationer och sabotage.  

STHLM Blackout är Prime Videos första svenskproducerade dramaserie någonsin och är skapad av den danske regissören Milad Schwartz Avaz, som tidigare har gjort succéserien Blodsbröder (2020). 

Många har utan tvekan redan sett alla fyra avsnitt och är nu nyfikna på om det finns några planer på en fortsättning. Filmtopp har undersökt hur det ser ut inför en säsong 2 och i nuläget ser det inte särskilt troligt ut med en fortsättning. 

LÄS OCKSÅ: Jerka Johansson och Hanna Alström om STHLM Blackout: "Ambitionsnivån är väldigt hög"

Arthur och Millie tittar in genom ett fönster.
Foto: Prime Video. 

STHLM Blackout säsong 2 – ser inte ut som att det blir en fortsättning

 "STHLM Blackout" sticker minst sagt ut bland myllret av svenska serier, med sina actionscener och höga tempo. Den nya stilen är något som har uppskattats av både kritiker och tittare, men överlag har serien fått ett relativt mediokert bemötande. Filmtopps egna recensent gav den 3 av 5 i betyg och menar att det är kul att se svensk action, men att seriens bitvis styltiga dialog och spretiga handling drar ner helhetsintrycket. 

STHLM Blackout är dessutom en miniserie, vilket innebär att den endast är planerad för en säsong. Vi får även ett avslut i seriens sista avsnitt och även om det skulle gå att spinna vidare på historien så känns inte det särskilt troligt. Det ser alltså inte ut som att det blir någon andra säsong av STHLM Blackout.

Filmtopp håller dig uppdaterad med senaste nytt inom film och tv-världen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL